Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LP

Laďa Větvička byl “odejit”? Být majitelem idnes, byl by odejit ten, kdo škrtnul devítinásobného blogera roku! Média jsou živa z reklamy a ta se platí od sledovanosti. A tu měl “Větva” velikánskou. Mohl jsem i s některými jeho názory nesouhlasit, ale to nesouhlasím, někdy se i pohádám, s lidmi, které znám desítky let! Region, ze kterého pocházel, tedy Ostravsko, znám a v mladším věku jsem tam pobýval skoro každý týden pracovně a jeho jsem bral jako reprezentativní vzorek ze 4. cenové - myslím že by přitakal. Laďo, zkusím hledat, snad najdu tvůj blog jinde, kde si tě budou vážit. Už teď se těším!

3 0
možnosti
Foto

J18o48s57e68f 51B62á79r43t92a

19. 9. 2023 18:07

Tady vítězí ideologie nad tržním prostředím, na celé čáře.

1 0
možnosti
Foto

Dobrý den. Pana Větvičku jsem poslední cca 2-3 roky nečetl, takže nebudu mluvit k obsahu jeho blogů. Chápu, že se mnoha lidem jeho psaní líbilo a jak správně uvádíte, najdou si ho jinde.

Blog idnes má jistá pravidla, jež jsou k nahlédnutí na redakčním blogu. Pakliže je kdokoliv porušuje (v případě pana Větvičky to bylo dle redakce 29x), musí počítat s tím, že vůči němu mohou být vyvozeny jisté sankce, včetně jeho vyřazení. Samotné číslo 29x svědčí spíše pro velkou benevolenci redakce. Jsem si jist, že u jiných vyřazených blogerů to bylo nejspíše méně prohřešků (namátkou pan Stejskal, který byl zbaven působnosti pro kopírování zcela bezvýznamného grafu stran finských voleb).

Blog idnes není Hyde parkem v Londýně. Je to něčí majetek a ten má plné právo kohokoliv přijmout a kohokoliv vyřadit. Nalézat v tom další konspirační teorie, případně omezení práva na vyjádření, je už jen Váš konstrukt, hodící se do vize Vašeho světa. Já naopak v tom nalézám řád, který je nutné dodržet, aby nenastala anarchie. Píšete správně, opakuji, že pan Větvička jistě nalezne asyl na řadě dalších serverů, které budou mít pro jeho styl a obsah jistě více pochopení, stejně jako pro jeho případné vyjadřování o současné společnosti.

0 0
možnosti
LP

Problém je v kodexu blogera, který lze vykládat jako hlavu XXII. Chápu exkomunikování sprostých slov ( i když Hašek tvrdí, že jen sprosťák napíše tečky namísto sprostého slova pokud tam patří), nerad, ale chápu zákaz porušování různých věcí definovaných zákony. Nechápu woke a hate speech, když právě ústava USA garantuje, že zákonodárce nezvedne ruku pro zákon jakkoliv omezující šíření svobody názorů slovem i písmem! Tedy chápu zákazy omezující svobodu slova ( i když jsem příznivcem absolutní svobody jako v USA), trestat se mají skutky, ne slovo nebo názor! Přitom i v USA lze žalovat za slovo i názor, pokud někomu úmyslně a neprávem způsobí újmu. Jsem dlouhý, zkrátím. Co vedlo idnes k rozloučení s člověkem, který bavil desetitisíce lidí nevíme, ale dle mého tím utrpí pestrost blogu. Sám jsem psal. Je dobré mít ventil v dnešní době. Idnes nám škrtla jeden z důvodů, proč jsme sem chodili. Já se u Větvičky většinou bavil a už nebudu.

0 0
možnosti
JV

"Nashledanou majore...."

0 0
možnosti

Na tenhle prostor se kladou protichůdné požadavky jako aby to zlepšilo čtenost idnes, bylo to tu hezké a vyvoněné, a +/- asi nějaké to politické zadání a osobní sympatie. Na ideály bych směle zapomenul. Jak může někdo jehož články jsou opravdu na ráně systematicky porušovat kodex, když ho může admin kdykoli zastavit? Odpověď je nasnadě - ten kodex je blábol, který se ohýbá jak je zrovna potřeba. Včera byla Větvova konspitvorba fajn pro vysokou čtenost, dnes je to ošklivý zdroj dezinformací. Další krok blogu idnes ke chráněné dílně plné idylického povídání o koťatech, ne že bych proti koťatům něco měl.

3 0
možnosti
Foto

Tomáš Flaška zde píše, že majitel IDnes si může se svým majetkem dělat, co chce.

Zajímalo by mne, jestli jsou současní admini i majitelé IDnesu, nebo jsou jen obyčejné nuly, které si přivlastnily něco, co jim nepatří.

Laďa Větvička je totiž PAN bloger a PAN spisovatel.

9 2
možnosti
VS

Těžko říct. Zkuste jim napsat a zeptat se, zda jsou obyčejnými nulami, hrdino.

0 1
možnosti
Foto

Lidi neblbněte, Ladika přece nepopravili. Jenom se přesune na jinou platformu a bude psát dál. Každopádně je to ze strany iDNES hnus, přesto že se tady pár současných "antikomunistů" ohání tím, že vlastník média si může dělat co chce. Nemůže ! Žádný vlastník čehokoliv si nemůže dovolit všechno, vždycky musí brát ohled i na ostatní, jinak bude dříve či později exkomunikován.

6 3
možnosti
Foto

Každá doba nemusí mít své Urválky. Ti dnešní ví, že jimi jsou, ale dopadnou stejně, čeká je jenom opovržení.

5 0
možnosti
LB

Pro lidi bez morálky ovšem opovržení ostatních není relevantní.

3 0
možnosti
Foto

Karma. Přesně tak, pane Burgete. Sdělit svůj názor podložený vlastní zkušeností, autenticitou vlastního poznání a originalitou výrazu pisatele se už zase nenosí? Bez milost odstranit toho kdo vyčnívá z řady průměrnosti jako za totality? ? A kdo vlastněL. Větičku "vyhostil" z blogu iDNES? Jedna z podepsaných administrátorek blogu, nebo celý kolektiv adminů? A redakce iDNES s jejich postupem souhlasí? Takže - moje resumé. Chtěla jsem se stát aktivní čelenkou odběratelů iDNES PRAEMIUM, zatím mi využívám nabídla redakce zdarma), ale nestane se tak. Pokud redakce souhlasí, aby byli z blogu odstraňováni její nejlepší VIP blogeři, například jejího 9x nejlíp hodnoceného L. Větvičku, pak mi za to nestojí. Děkuji vám, iDNES, za moje prozření.

11 0
možnosti
VS

Vase slova tesat do mramoru!!

2 0
možnosti
VS

Pitomost tohoto redakcniho rozhodnuti zakazat Vetvu je giganticke. Presne takhle se choval bolsevik.

13 0
možnosti
LB

Tato rozhodnutí jsou také krátkozraká. Nikde není psáno, že současná konstelace moci politické, ekonomické a mediální vydrží navždy. A noví mocní mají ve zvyku se mstít. Umetat jim k tomu cestu nastavením vyhazovacích pravidel a výběrovou morálkou a spravedlností je tedy krátkozraké a hloupé. Pokud se nová mocenská konstelace bude chtít mstít, bude mít tou předchozí vše dokonale připraveno. A co se týče hlavních ekonomických hráčů, ti se vždy otočí tím směrem, odkud foukají peníze bez ohledu na politické preference.

5 0
možnosti
MK

Místní cenzoři jsou nějací nervozní, přesunuli to do Hyde parku.

8 0
možnosti
Foto

Tak znova. Majitel si může se svým majetkem dělat co chce. A nepomůže ani snaha o určování co má a nemá, která předchází znárodňování.

5 6
možnosti
  • Počet článků 231
  • Celková karma 33,65
  • Průměrná čtenost 2719x
Přicházím za Vámi jako ten, kdo se rád dívá při procházkách po kopcích i ulicích, jako ten, kdo rád čte beletrii i zprávy a jako ten, kdo rád poslouchá hudbu, ač zahrát ji neumí.

O tom a třeba i lecčem jiném sem občas napíšu a bude mi potěšením přečíst si vzápětí i něco od Vás.

Seznam rubrik