Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Civilní ochranu nahradil pojem Ochrana obyvatelstva a zákon 239/2000 Sb. o integrovaném záchranném systému a zákon 240/2000 Sb. o krizovém řízení. Tato krizová legislativa vymezuje úkoly ochrany obyvatelstva subjektům: ministerstvům a ostatním ústředním správním úřadům, orgánům krajů, okresním úřadům, obcím a vybraným právnickým a fyzickým osobám podílejících se na ochraně obyvatelstva. Tato legislativa také převedla civilní ochranu, dnes již ochranu obyvatelstva, zpět pod Ministerstvo vnitra. Ministerstvo vnitra se tak stalo garantem ochrany obyvatelstva s úkolem koordinace ostatních zainteresovaných rezortů, jak je běžné v ostatních vyspělých evropských státech.

0 0
možnosti
Foto

Masky a ochranné prostředky se zrušily v roce 2000 jako nepotřebné a nesmyslné. Pokud vypukne válka, jako na Ukrajině, tak poběžíte si pro masku ??? Rotační sirény a elektrické plní stejnou funkci a je úplně jedno jaká je. Každá plní svůj účel. Úkryty máme jenom ty, co potřebujeme. Ty, co nepotřebujeme v roce 2 000 byly převedené na kluby, tělocvičny, sklady. Mít tolik úkrytů, jako za komunistů je totální nesmysl. Stačí zajít do sklepa. Máme krizový portál na kterém si každý najde co dělat při polachu a pak se tu učí ve školách. Máme sklady hmotných rezerv, kde je vše pro případ války od obilí, potraviny po léky a ochranné lékařké pomůcky. Máme nemocnice v krytech. Pro případ ohrožení máme Integrovaný záchranný systém.

0 0
možnosti
LB

Pane Kindle, vy skutečně věříte tomu, co píšete, nebo se jen křečovitě snažíte hájit establishment v jeho liknavosti a neschopnosti?

Masky a ochranné prostředky jsou samozřejmě zapotřebí pro případ jakéhokoli chemického nebo biologického ohrožení a právě ty sklady hmotných rezerv byly po vypuknutí pandemie covidu žalostně prázdné. Takže toto je od vás buď neznalost, nebo snaha o manipulaci, nebo jednoduše lež.

Rotační a elektrické sirény stejnou funkci neplní, což právě NKÚ konstatuje, takže opět - neznalost, manipulace, nebo lež?

Kdo rozhoduje o tom, kolik krytů potřebujeme? Proč tedy NKÚ kritizuje snižování jejich počtu.

To, že prý v případě ohrožení stačí zajít do sklepa není dobré ani jako hloupý vtip. Kromě toho, každý občan či každá rodina také sklep nemají.

Na školách je dotace výuky těchto věcí šest hodin ročně - opět ze zprávy NKÚ, přičemž NKÚ kritizuje ohledně výuky civilní ochrany i mnoho dalších věcí.

Co se týče těch "nemocnicí v krytech", to je zajímavé, co jste tím myslel? Pokud myslíte kryty v nemocnicích, tak NKÚ konstatuje, že ve fakultních nemocnicích zůstaly jen pouhé dva - v Praze a v Plzni.

Integrovaný záchranný systém musí mít co integrovat, a toho je málo, jak zjistil NKÚ.

2 0
možnosti
JL

Panu Burgetovi, jako obcanu CR, "musi leziet na srdci v prve rade bezpecnost nas, kteri v teto zemi zijeme."

Ma pravdu, ale uz nepise, kdo nasi bezpeecnost ohrozuje! Jiste to nejsou nasi spolecni cleni NATO, nebo neutralni Rakousko. Napovim mu, Kdysi soudruh Gottwald rekl, ze u Madridu se bojuje i za Prahu a kdyz smysl toho co Klema rekl preneseme ba soucasnost muzem rici, ze u Kijeva se taky bojuje za Prahu. Takze zbrane poskytnute Ukrajine haji bezpecnost "nas kteri v teto zemi zijeme". I tahle se to intrppretovat pane Burgete.

7 0
možnosti
DR

A to jestli nás ohrožuje Petr nebo Pavel, něco na té bezpečnosti mění?

1 0
možnosti
Foto

Souhlas. Psala jsem o tomtéž někdy v létě či na podzim do MFD (aby Černochová a Rakušan začali s CO něco dělat), visí to na blogu. Smáli se mi stejní lidé, kteří tu pod článkem tepou autora, i pan Trčálek napsal protiblog. Že prý se jako křesťanka nemám co bát jaderné války. 😃

I já souhlasím s pomocí Ukrajině, do určité míry, ale prioritou každé vlády má být ochrana obyvatel země, které vládne.

Čtu v nemocnici znovu Churchillovu 2. světovou. Když WCH po pádu Francie stahoval vojska na ostrov, myslel prředevším na obranu Británie. Pěkný den.

9 1
možnosti
LB

Paní Valíková, děkuji za Váš názor, a jste-li v nemocnici jako pacientka, přeji Vám brzké uzdravení.

3 0
možnosti
RJ

Žasnu kolika lidem stačí jen náznak nesouhlasu s politikou vlády ohledně bezpečnosti svých vlastních občanů k ostrým výrokům bez pochopení toho o čem článek vlastně je. Připadá mi to jako kontrola první signální soustavy.;-D

8 0
možnosti
MK

Naše bezpečnost stojí a padá s tím, že se povede udržet Russáka co nejdál od našich hranic. Z tohoto pohledu zbraně pro Ukrajinu řeší i naší bezpečnost a s mnohem větší efektivitou, než kdyby zahálely u nás ve skladech.

10 4
možnosti
JK

Zbabělý, ukvičený pamflet. Jak typické pro tento druh lidí. Překrucovat, manipulova, lhát. Nic jiného to neumí. Svůj zpackaný život teď momentálně svádí na podporu Ukrajiny. Než abych na tyto dezoláty přispěl jedinou korunou, tak raději pošlu půl výplaty na nějaký tank pro Ukrajinu.

15 10
možnosti
LB

Milý pane, shromáždil jste na moji adresu pozoruhodnou sbírku invektiv a jak je pro lidi vašeho druhu typické, nedokázal jste rozporovat jediný fakt, který jsem uvedl. Protože nikdy z diskuzí pod svým blogem nic nemažu, ani o to nežádám redakci, bude zde váš výkřik k vaší ostudě viset už napořád.

13 2
možnosti
RJ

To máte těžké. Sklady CO se za hubičku jednak rozprodaly, mnohdy i jen bezúplatně převedly "kamarádům" a následně putovaly do Afriky. Podobně to dopadlo s NZ u armády. My jsme přeci humanisté a máme jiné hodnoty než válčit. Nejsme jako oni. Branná výchova na školách se zrušila jako pohrobek socialismu.

Nesouhlasím tak úplně s tím, že je to chyba jen dnešní vlády, jistě, ta je sice poněkud "bojechtivá" , byť by nás "umlátili čepicemi" i daleko menší státy , nicméně chyba jde za dlouhou řadou v podstatě všech vlád od devadesátek.

Další otázka je co by s tím měla i dnešní vláda dělat. Zavést zpět do škol nějakou formu branné výchovy? To by bylo povyku. Od těch samých kteří mají plnou hubu války s Ruskem.

Konec konců stav státu ohledně zásob byť i jen v případě živelných katastrof nebo i průmyslových havárií jasně ukázaly povodně.

5 1
možnosti
KT

Takže vlastně Havel byl, jak tvrdíte, pane Ježku, mírotvorce, jelikož zlikvidoval český zbrojní průmysl, protože jinak bychom toho na Ukrajinu poslali stokrát víc!

Jo, to jsou paradoxy!

1 0
možnosti
Foto

Ukrajině jsme nekoupili ani jeden jediný tank. To, co dodáváme Ukrajině jsou tanky a další, které jsou z 80 let a naše armáda je nepotřebuje a leží ve skladech a rezaví. Ukrajině dáváme méně než Lotyšsko a Estonsko a Polsko. Za to, že j tohle poskytla naše armáda Ukrajině, tak Česko za to, že posktyla Ukrajiny vojenské zásoby, které ve skladech rezivěly, získá od Spojených států amerických zdarma osm vrtulníků, z toho šest bojových a dva transportní, a 4 miiardy dolarů na výbavu armády. Německo daruje za pomoc Ukrajině armádě ČR 15 tanků Leopard 2 A4. EU nám zaplatilo 80 procent výdajů.

12 1
možnosti
RJ

Jako obvykle zcela mimo tématu blogu...

6 1
možnosti
  • Počet článků 231
  • Celková karma 33,65
  • Průměrná čtenost 2719x
Přicházím za Vámi jako ten, kdo se rád dívá při procházkách po kopcích i ulicích, jako ten, kdo rád čte beletrii i zprávy a jako ten, kdo rád poslouchá hudbu, ač zahrát ji neumí.

O tom a třeba i lecčem jiném sem občas napíšu a bude mi potěšením přečíst si vzápětí i něco od Vás.

Seznam rubrik