Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

lekari, specialiste a dalsi cinstí odbornici cinskou vladu informovali - nebo rekneme - varovali davno pred tim, nez cinska vlada upozornila na nebezpeci svet

zadny covid nebo coronavirus - pro vetsinu svetove populace to bude "smrt z Ciny v roce 20"

a sdeleni pani Pantlikove, ze na to budeme "vzpominat jako na zly sen" je, proboha, takovym klise, ze vetsiho se snad uz v tomhle pripade nelze dopatrat!

at tohle rekne po svete rodinam, kde - kvuli prokazatelnemu pochybeni vlady v Cine - zemreli jeji clenove nebo pratele

0 0
možnosti
Foto

Také věřím, pane Buurgete. A potěšilo mě, že lidé jsou u nás fakt ukáznění.... Časem budeme na toto období vzpomínat jako na zlý sen. Díky za článek - i za další informace, Karma. ;-)R^

1 0
možnosti
DT

Gripální infekt, který způsobuje nachlazení. Jako jeho sto příbuzných, které ovšem ignorujeme.

Hezký blog - vám karma. R^

0 0
možnosti
LB

Díky. A ač je tato infekce nebezpečnější než řada jiných, určitě i tuto zvládneme.

0 0
možnosti
OU
TT

"Čínská" zní dobře, ovšem já bych řekl ne chřipka - protože chřipky jsou úplně jiné viry, bez korony -, ale rýma, protože jiné koronaviry právě mezi původci těch různých rým jsou.

Ovšem mám obavu, že nikdo důležitý trefný termín "čínská rýma" používat nezačne, protože by tím snížil důležitost své války proti ní. ;-)

2 0
možnosti
JM

Ani Koronavirus

Ani "čínská chřipka"

Je to "čínská důchodová reforma"

1 2
možnosti
TT

My cynikové jsme následovníci největšího filozofa, Diogena! ;-)

0 0
možnosti
KT

Pane Burgete, abyste nám náhodou taky nezmizel, jako ti čínští lékaři, kteří mezi prvními upozorňovali na výskyt nemoci způsobené Covid-19 (má-li být aspoň trochu po Vašem), ale s tím, že to byli čínští lékaři snad souhlasit budete.

Z hlediska odborné terminologie, o které pochopitelně nemáte ani páru, je Váš nadpis, když dovolíte a neurazíte se, naprostý blábol, ale chápu, že nemůžete rozumět všemu.

6 4
možnosti
LB

Pane virologu Trčálku, poučte mě tedy o té odborné terminologii, já jsem čerpal pouze z jakéhosi webu http://www.okoronaviru.cz.

1 0
možnosti
PM

P79a92v45e42l 53M14a54c63h

2. 4. 2020 17:36

To, ze cinska komunisticka strana zatajila svetu co se delo ve meste Wuchan uz v listopadu 2019 je neodpustitelne. Tim, ze svet promeskal 3 az 4 tydny mozne pripravy zaplati zivotem tisice lidi. Oznacit tuto chripku jako cinskou je pochopitelne a spravne. Jedine kdyz se vyvine mezinarodni tlak na Cinu tak cinska vlada konecne zakaze prodavat maso vselijakych nebezpecnych zivocichu na jejich mnohkdy odpornych trzich. Kdyz se oznaceni chripky jako cinska chripka nebude pouzivat a zovialne se zapomene na to kolik nevinnych lidi kvuli zatajeni dulezitych informaci zemrelo tak Cina zadne zmeny neuskutecni a lidstvo si jen bude koledovat o dalzi pandemii.

4 3
možnosti
LB

Já jsem jasně řekl, že označovat to jako čínskou chřipku a vinit za to někoho je stejně ubohé, jako u jiných nemocí. Čínská vláda samozřejmě udělala spoustu chyb a podlostí, ale nelze ji vinit za to, že hned v bodě nula nerozpoznala nebezpečnost nového viru. A jasně jsem také řekl, že by měl být na Čínu vyvinut mezinárodní tlak, aby zlepšila hygienu na těch tržištích. Netuším tedy, proč se vlamujete do otevřených dveří.

2 1
možnosti
Foto

Ideologickou otázku ohledně pojmenování pandemického onemocnění jste tu udělal vy. BTW alespoň pro ráčkující jedince je pohodlnější název čínská chřipka než koronavirus

1 1
možnosti
LB

Ideologickou otázku z toho udělali jmenovaní Trump a Kalousek a Trump doslova řekl, že jeho pojmenování "China virus" bylo kontrapropagandou proti čínské propagandě. Pokud umíte číst, tak z mého blogu zjistíte, že já naopak ideologii v pojmenování těchto věcí odmítám.

1 1
možnosti
Foto

Pane autore, máte v blogu řadu nepřesností. Dost podstatných. Předně, president Trump už od označení China virus ustoupil. Možná, protože jej o to požádal čínský president v osobním telefonickém rozhovoru ale možná mu také poradci vysvětlili, že je to naprostá pitomost. Dále, název španělská chřipka nevznikl proto, že by tato epidemie pocházela ze Španělska. Naopak, tato země patřila k těm šťastnějším a méně zasaženým. Bylo to ale Španělsko, které na tu hrozbu upozornilo jako první, v době, kdy zbytek Evropy se snažil celou věc bagatelizovat. Španělské noviny tehdy jako jedny z mála v Evropě otevřeně a detailně o všem psaly. Proto se také vžil název španělská chřipka

6 0
možnosti
LB

1) Dle zprávy před třemi dny Trump oznámil, že jeho administrativou po týdny označované oznčení "China virus" bylo kontrapropagandou proti čínské propagandě. To hovoří samo za sebe. Nyní už tento termín nicméně nepoužívá, takže díky za upřesnění.

2) Ohledně španělské chřipky jsem se nedopustil žádné nepřesnosti.

2 0
možnosti
  • Počet článků 229
  • Celková karma 34,79
  • Průměrná čtenost 2743x
Přicházím za Vámi jako ten, kdo se rád dívá při procházkách po kopcích i ulicích, jako ten, kdo rád čte beletrii i zprávy a jako ten, kdo rád poslouchá hudbu, ač zahrát ji neumí.

O tom a třeba i lecčem jiném sem občas napíšu a bude mi potěšením přečíst si vzápětí i něco od Vás.

Seznam rubrik