Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Pokud má někdo nějaké důkazy, že věznění pana Dalíka neprobíhalo podle platných zákonů a nařízení, ať podá trestní oznámení. Jinak to považuji za plané žvanění a pokud nějaký žvanil překročí zákonné hranice, pan Dalík vysoudí ještě nějaké odškodnění.

2 4
možnosti
RK

R40a17d82e21k 80K97o63h86u15t

21. 11. 2019 18:44

Všechny platné zákony jsou správné a nikomu nestraní...

0 0
možnosti

Pan Dalík seděl v podstatě za to, že údajně vyžadoval úplatek za to, že celou transakci zařídí na vládě. O jeho vině, či nevině pak u soudu rozhodovalo jen to, zda tehdejší premiér (a jeho přítel) Topolánek o tom věděl. Pokud by přiznal, že ano, šel by nejspíš sedět on a ne Dalík. Vzhledem k tomu, jaké mezi nimi panovaly vztahy, je vysoce nepravděpodobné, že by o tom Topolánek nevěděl. Ale u soudu to popřel, a tak šel sedět Dalík. Je docela možné, že mu zařídili "fešácký" kriminál, ale v zásadě v base trávil čas od 17 hodin do rána, což zcela určitě není žádný med a docela znatelné omezení svobody.

13 0
možnosti
PB

P48e88t81r 24B38u91r48i23a37n

21. 11. 2019 12:53

Já bych naopak tipoval, že to byla Dalíkova osobní iniciativa urvat si něco zadáčo. Protože ta zakázka byla zastavena tak jak tak.

2 2
možnosti
LB

Děkuji všem za jejich příspěvky.

Pokud si pan Kindl myslí, že lžu, pak ať to zdůvodní. Já vycházím z uvedených zdrojů.

Co se paní Maxové týče, tak je mi opravdu jasné, že si spousta mafiánů zařídila fešácký kriminál a Dalík není jediný. Je to ovšem dost křiklavý případ, o kterém se právě píše. Srovnávat to, co si pan Dalík zařídil s tím, když vězni chodí normálně pracovat, to je naprosto mimo. A pokud vězně nikdo nedoprovází, tak to bylo špatně tehdy stejně jako dnes. Humanizace vězeňství je proces, který prostě probíhá a lze k němu mít výhrady, stejně jako ho lze pojmout ironicky, ovšem nemohu za to, že paní Maxová ironii nechápe. Hezký den.

3 4
možnosti
Foto

Pane Burgete, to, že někteří vězni docházejí na pracoviště mimo věznici a že je nikdo nedoprovází, neznamená, že jde o mafiány. Je v pravomoci vedení každé věznice rozhodnout o tom, zda bude odsouzený umístěn na pracoviště mimo věznici a zda tam bude převážen eskortou nebo zda tam bude chodit sám (například je-li pracoviště v takové vzdálenosti od věznice, že využití auta není nutné). Špatné na tom vidíte jen Vy.

3 1
možnosti
PB

P96e71t11r 75B83u33r50i35a67n

21. 11. 2019 12:32

Řekl bych, že Dalík nebyl odsouzen za zmanipulování zakázky na Pandury, jak tvrdíte vy.

5 1
možnosti
Foto

J59i36ř55í 39K59i14n58d74l

21. 11. 2019 12:24

Bože v máte bujnou fantazii. Raději uvádím fantazii, abych nemusel psát, že lžete.RvRvRv

6 3
možnosti
RM

to, co jste napsal, je snůška nesmyslů. Takových vězňů jako byl Dalík je po celé republice hodně. Jen se nejmenují Dalík, tak o nich nevíte. A řeknu vám jednu zajímavost. Pod článkem s tímto tématem jsem to už napsala, ale vám to napíšu také. Za totality také chodili vězni na pracoviště mimo věznici, a sami. Jenže tehdy to nikdo nevěděl, protože více jak půlka republiky ani nevěděla kde jaká věznice je. V našem baráku za totality topili vězni, kteří na pracoviště jezdili metrem z Pankráce a nikdo je nedoprovázel. Takže tím vyvracím i nesmysl s humanitou věznic. A ano, dnes jsou věznice na jiné úrovni než za totality, ale to je snad dobře, i když i já mám k dnešnímu pojetí vězeňství v některých ohledech jiný názor. Hezký den.

14 5
možnosti
  • Počet článků 231
  • Celková karma 33,65
  • Průměrná čtenost 2719x
Přicházím za Vámi jako ten, kdo se rád dívá při procházkách po kopcích i ulicích, jako ten, kdo rád čte beletrii i zprávy a jako ten, kdo rád poslouchá hudbu, ač zahrát ji neumí.

O tom a třeba i lecčem jiném sem občas napíšu a bude mi potěšením přečíst si vzápětí i něco od Vás.

Seznam rubrik