Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

No, nerikal jsem to pod blogem pana Buriana?;-D

0 3
možnosti
MP

Myslím, že je to dobře řečeno. Soukromý život je soukromou záležitostí každého člověka. Nikomu jinému do toho nic není, zároveň ale ti ostatní mají právo na to, aby jim své soukromí nikdo z dotyčných necpal. Co je nám ostatním do toho, že? Co my s tím, s kým kdo intimně žije? Soukromou záležitostí to ale přestane být v okamžiku, kdy se začnou objevovat požadavky na nějaké legislativní úpravy. Tady už mají legitimní právo se k tomu vyjádřit i všichni ostatní, a také s tím samozřejmě mohou nesouhlasit.

Co se týče nějakého domnělého práva na sňatek - je třeba rozlišovat, zda je někomu právo upíráno, nebo se na něho příslušné právo pouze nevztahuje, což není totéž. Nezaměstnaný má právo na podporu v nezaměstnanosti, zaměstnaný ho nemá. Ale to neznamená, že by byl zaměstnaný nějak diskriminován, jen se to právo na něho nevztahuje. Stejně tak nemocenská není diskriminace zdravých, starobní důchod diskriminace mladých apod. Pokud někdo prosazuje manželství i u osob stejného pohlaví, tak je to totéž, jako kdyby požadoval invalidní důchod a nemocenskou i pro zdravé, starobní důchod i pro mladé, vdovský důchod pro všechny, podporu v nezaměstnanosti i pro zaměstnané apod.

29 2
možnosti
SB

Požadavek paní Šabatové je o to divočejší, že dětem má být vštěpováno vzdělání podle úrovně jejich uvažování v příslušném věku. Vzpomínám si například, že v sedmé třídě se nám ve fyzice vštěpovalo, že atom je nedělitelný, protože na úrovni té fyziky, kterou jsme v tu dobu probírali (Newtonovy zákony, volný pád, anomálie vody apod.) skutečně nedělitelný je. Teprve při dosažení vyššího stupně vzdělání ve fyzice jsme se dozvěděli, že s tou nedělitelností atomů je to trochu jinak. Ale dětem v sedmé třídě nebudeme vysvětlovat štěpení uranu.

Děti do určitého věku snadno chápou, že existují kluci a holky, tedy dvě pohlaví. Ještě by mohli pochopit, že někdy se chlapec líbí chlapci nebo děvče děvčeti, ale už těžko pochopí různé ty další složitosti, které jim chce paní Šabatová vštěpovat.

Uspěchat tyhle věci je stejný nesmysl jako učit děti v sedmé třídě něco o štěpení uranu.

15 0
možnosti
  • Počet článků 231
  • Celková karma 33,65
  • Průměrná čtenost 2719x
Přicházím za Vámi jako ten, kdo se rád dívá při procházkách po kopcích i ulicích, jako ten, kdo rád čte beletrii i zprávy a jako ten, kdo rád poslouchá hudbu, ač zahrát ji neumí.

O tom a třeba i lecčem jiném sem občas napíšu a bude mi potěšením přečíst si vzápětí i něco od Vás.

Seznam rubrik