Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Trochu mě mrzí, že celá kojící akce nebyla genderově vyvážená.;-)

0 0
možnosti
Foto

Skoro to vypadá jako kdyby se dodnes vlastně nekojilo a pokud ano, tak kojící matky několik měsíců neopustily dům. A teď přišla Liga a od zítra se bude kojit všude. ;-D

Možná by nebylo špatné, kdyby se každý z nás za domácí úkol zeptal své matky, jak řešila kojení, když nemohla kojit všude, kde ji napadlo. ;-)

0 0
možnosti
Foto

J60a97n33a 44M31a66j65o17v92á

16. 4. 2019 10:33

Neb jsem babička, tak hlásím, že jsem kojila, kde bylo potřeba. Jen se to nekomentovalo a ve vlacích, kterými jsme běžně cestovali, to občas bylo takové nelaskavé esteticky.

0 0
možnosti
Foto

R^Karma, pane kolego.

1 0
možnosti
Foto

také jsem kojila, ale opravdu není takový problém mít volné propínací šaty nebo blůzičku a rozepnout ji jen natolik a jen v těch místech kde je třeba aby se miminko napilo-necítila jsem potřebu vyvalit na veřejnosti úplně vše zejména v přítomnosti jiných menších dětí pro které to ne vždy musí být pozitivní pohled

0 0
možnosti
Foto

Njn. Ale u tej kauzy nič nepoukazuje na to, že by to dotyčná mamička urobila inak. :-)

2 0
možnosti
Foto

Víc už se asi z tohoto tématu "vykojit" nedá. Vlastně pořád ještě něco dá...jak tak koukám.

1 0
možnosti
Foto

Pozrel som si obrazy gotických, renesančných, alebo barokových majstrov zobrazujúce Pannu Máriu s malým Ježiškom. Na niektorých z nich má odhalené prso a kojí. Takéto obrázy môžeme nájsť na katolíckych maľbách, alebo aj na ikonách u východných kresťanov.

Pripadá mi neuveriteľné, že v 21. storočí sa rieši záležitosť, s ktorou nemali problém ani najbigotnejší kresťania. Ale je pravda, že vtedy to bol asi bežnejší jav, ako dnes... :-)

2 0
možnosti

Tak dovolím si nabídnout své odpovědi:

1) Ano, jistě, za práva maminek se dalo protestovat i decentnější formou. Ale taky i radikálnější. Protesty lze realizovat opravdu bezpočtem způsobů. Vždycky je třeba zvolit jeden.

2) Dosavadní stav nevyžadoval, aby se protestovalo. Protestovat se může i nemusí.

3) Jestli je kojící gerila skupinou namyšlených a zakomplexovaných lidí nevím, osobně je neznám. Ale jistě nebudeme někomu přisuzovat takové vlastnosti jen pro to, že se proti něčemu veřejně ohradí, pokud mají pocit, že jejich práva jsou ohrožena. ne každý si to totiž nechá líbit a někteří se s ohrožováním vlastních práv nesmíří. Nad má práva taky nic není, myslím si. Nad Vaše ano?

4) Forma protestu možná vyzněla trochu trapně. To se stává, to už je riziko všech veřejných akcí. Nerozumím tomu, co nazýváte "exhibicionistickým chlubením". Ono se dá chlubit úmyslem? A dá se mediálně oznámit úmysl tak, aby nebyl "exhibicionistický"?

5) Ženám šlo o sebe i o děti. V zájmu dětí to bylo, lze předpokládat, že děti by souhlasily se svobodou pro své matky. A dětem se taky připravuje společnost bez represí, tato demonstrace k ní byla jedním z kroků.

S Vaším závěrem souhlasím, že lidé by se především k sobě měli chovat s respektem a slušností, to jistě platí univerzálně. Jenom nerozumím co si mám představit pod Vaším návrhem, že na místě s vysokou koncentrací lidí má být zajištěno tiché zázemí. Nevím, co si pod takovýmto zázemím v místech kde je plno lidí představujete a kdo konkrétně by měl toto zázemí zajišťovat.

1 0
možnosti

Milý pane Záturecký, když jsem tento blogový příspěvek psal, ptal jsem se sám sebe, zda nemlátím prázdnou slámu a nevedu zbytečné řeči. Děkuji Vám, že jste mě v tom nenechal samotného!

3 0
možnosti

Byla tam i paní Šichtaŕová, též propagátorka kojení všude možně?

2 4
možnosti

tak to je presne to, co bych jako vsuvku, nebo imaginaci, na x-tym clanku na tema "kojeni v bance" velmi ocenil, Karle

lec zatim pouhe opakovani vseho uz sdeleneho

1 0
možnosti
Foto

Jenže exhibicionistka nechce tiché zázemí, viz vernisáž jisté kurátorky.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS