Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Německo: Klimaterroristen, Greta Thunberg, dvacetiletá Češka a brutální policie

Němci si zvolili výraz „Klimaterroristen“ za „paslovo“ roku. Já proto navrhuji výraz „Klimajugend“, což by snad pro Němce mohlo být  naopak něco přijatelného s příchutí důvěrné známosti. 

Akce plodí reakci a "aktivisté", kteří se prezentují násilím a terorem se nemohou divit, že jsou teroristy nazýváni. Já se pro ně však s laskavostí sobě vlastní snažím vymyslet o něco mírnější výraz.

Pravda, výraz Klimajugend v tom přirovnání k Hitlerjugend značně kulhá: Zatímco Hitlerjugend byli vychováváni k potlačování jakékoli slabosti těla i ducha, k pohrdání ostatními a nenávisti vůči těm nejvíce neárijským, tak pracovní metodou dnešní Klimajugend jsou naopak fňukavé citové vydírání, natažená ručička i rozmazlená hysterická pěstička a neustálé dožadování se jakýchsi svých "práv" a v neposlední řadě spasitelský komplex záchrany celého lidstva.

Nejinak je tomu i v případě protestů „klimatických aktivistů“ proti rozšiřování hnědouhelného dolu u německé osady Lütherath /1/, které sledují média z celého světa. A stejně jako kdysi k německým nacistům, i k těm (rádoby) ekologickým teroristům se přidávají také Češi, jak dokládá příklad dvacetileté nešťastné holčiny, která se účastní protestů v německé obci z jakési předsunuté základny v blízkém okolí /2/.

Tato slečna si stěžuje, že se k nim policie chová nelidsky například tím, že tam nenechala kuchyň a že na aktivisty v noci svítí reflektory. Pochopitelně, dlažební kostky, kameny, dělbuchy a zápalné láhve, které protestující házeli na policisty, to vše bylo asi naopak velmi lidským vyjádřením nesouhlasu. Tento kontrast sám o sobě vypovídá mnohé: Současní klimatičtí aktivisté jsou především neskutečně rozmazlení, takoví, kteří jsou přesvědčeni, že si mohou dělat, co chtějí a dokonce na to mají jakési nezadatelné právo, takoví, kteří nikdy neměli životní potřebu vynakládat úsilí na střízlivé hodnocení reálné situace a vlastních činů. Toho evidentně není schopna ani slečna Greta Thunbergová, která se údajně chystá navštívit i aktivistickou sešlost u Lütherathu /2/. Třeba si Češka i Švédka střihnou selfíčko na Instáč a bude pokoj. Tak to alespoň bývalo dřív, než začal ten vadalismus a násilnosti.

Střízlivě uvažujícímu člověku je samozřejmě jasné, co k požadavku na rozšíření těžby hnědého uhlí v té lokalitě vedlo: Byli to sami ekologičtí, nebo úžeji klimatičtí aktivisté. Ti si nejprve vynutili uzavření jaderných elektráren a zastavení rozvoje jaderné energetiky a zároveň si vynutili přesměrování extrémního množství financí na obnovitelné zdroje. Tyto zdroje však pochopitelně z nahodilé podstaty počasí a z fyzikální podstaty své funkce nejsou schopny nahradit stabilní vysokokapacitní zdroje, jako jsou tepelné elektrárny uhelné či jaderné. A tak bylo třeba zvýšit výrobu z toho nejšpinavějšího zdroje: Z uhelných elektráren, a to zvláště poté, co Rusko v rámci své agrese na Ukrajině omezuje také dodávky plynu do Evropy. Ostatně výroba elektřiny ze zemního plynu je v současné politické situaci dalším „dárečkem“ do peněženek daňových poplatníků, který jim „klimatičtí aktivisté“ zařídili.

Lze jen smutně připomenout, že rozhodnutí ukončit provoz jaderných elektráren učinila někdejší kancléřka Merkelová /3/, původním povoláním vědecká pracovnice, jejímž oborem byla fyzika!

Kombinace zaslepeného fanatismu a bezskrupulózních politiků tedy Německo dovedla do současné situace. Na jedné straně se dopouštějí vandalismu rozmazlení zfanatizovaní příslušníci „generace sněhových vloček“ /4/, na druhé straně jsou tito hanlivě, avšak pochopitelně mnohými označováni za „klimateroristy“ /5/ a podobně. Až se oni vzdají násilí a přihlásí se k racionalitě, nebudu ani já mít potřebu přejmenovávat je dle Hitlerovy mládežnické organizace.

Přitom globální oteplování je velmi reálný problém. Ale ti aktivisté ho svým počínáním naopak zhoršují. Zhoršují ho tím, jak bylo popsáno a zhoršují ho také tím, že svými činy vyvolávají nenávist vůči sobě u značné části společnosti a hloupou, byť pochopitelnou reakci odmítnutí si změnu klimatu buď přiznat, nebo ještě hůře odmítnutí se tímto tématem vůbec zabývat.

Dnes se prosím zabývejme všichni alespoň jedním: Tím, abychom šťastnou rukou zvolili prezidenta.

Hezký víkend!

Zdroje:

 

  1. https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/nemecka-policie-osada-lutzerath-aktiviste-tezba-uhli.A230111_090331_zahranicni_misl
  2. https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/nemecko-aktiviste-dul-lutzerath-rwe-ceska.A230112_155916_zahranicni_kha
  3. https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika-nemecko-definitivne-opousti-jadernou-energii-potvrdila-vlada-92584
  4. https://cs.wikipedia.org/wiki/Generace_sn%C4%9Bhov%C3%BDch_vlo%C4%8Dek
  5. https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/klima-terorismus-aktiviste-zivotni-prostredi-slovo-nemecko.A230110_113007_zahranicni_jhr

 

 

 

 

 

Autor: Lukáš Burget | pátek 13.1.2023 15:30 | karma článku: 34,91 | přečteno: 1109x
  • Další články autora

Lukáš Burget

Smí se už psát pravda o důsledcích migrace?

Fakta o problémech s osobami „s migračním pozadím“ se konečně dostávají do popředí - upravená a doplněná verze blogového příspěvku.

26.4.2024 v 12:00 | Karma: 0 | Přečteno: 2x | Diskuse| Společnost

Lukáš Burget

Muslimská migrace ničí Německo a zničí i Česko, dovolíme-li to!

Tvrdá fakta o průšvihu, do kterého nás současná vláda namočila migračním paktem, ukazují výzkumy z Německa. Jakékoli otevření naší země této migraci je zradou na našich lidech a celé České republice.

23.4.2024 v 15:45 | Karma: 8,27 | Přečteno: 92x | Diskuse| Společnost

Lukáš Burget

Významný zákon o významném dni vstupu do EU schválen!

Den vstupu do EU bude v ČR oficiálně dnem významným, kterýmžto schválením příslušného zákona koalice SPOLU evidentně spustila tak říkajíc horkou fázi kampaně před volbami do Evropského parlamentu.

17.4.2024 v 15:30 | Karma: 22,65 | Přečteno: 385x | Diskuse| Společnost

Lukáš Burget

Se Svobodou Cyrilem po křesťansko-bolševicku a se svobodou pojmem po nacisticku?

KDU-ČSL jednalo o vyhození Cyrila Svobody, protože mluvil s neschváleným médiem. Vlaky proti fašismu křižují Rusko, Česko i Slovensko a vozí jen propagandu. Okamura označil za nácky Ukrajince a naskočil tak do stejného vlaku.

9.4.2024 v 15:45 | Karma: 31,04 | Přečteno: 878x | Diskuse| Společnost

Lukáš Burget

Doublethink kvete všude aneb jarní převlékání kabátů

Z návalu protichůdných vyjádření, která se toto jaro práší od úst obzvláště trapným způsobem tolika médiím i politikům mě přepadá taková pylová alergie, až mi očí slzí. I dovolím si pár příkladů pro zvýšení imunity našich čtenářů.

3.4.2024 v 15:30 | Karma: 29,66 | Přečteno: 729x | Diskuse| Média
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Emisní povolenky, jak jsou nastaveny, zadupou náš průmysl do země, řekl Bžoch

26. dubna 2024  5:42,  aktualizováno 

Tématu Green Dealu a jeho možné revize, se věnovali kandidáti pro volby do Evropského parlamentu v...

Největší hrozbou je ruský imperialismus, řekl Lipavský v Budapešti

26. dubna 2024  11:05,  aktualizováno  11:58

Český ministr Jan Lipavský na setkání se svým maďarským protějškem Péterem Szijjártóem uvedl, že...

Danko dostal za nabouraný semafor pokutu a zákaz řízení. A šel zametat

26. dubna 2024,  aktualizováno  11:26

Předseda Slovenské národní strany (SNS) Andrej Danko oznámil, že dostal pokutu 900 eur (zhruba 22...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 230
  • Celková karma 33,65
  • Průměrná čtenost 2731x
Přicházím za Vámi jako ten, kdo se rád dívá při procházkách po kopcích i ulicích, jako ten, kdo rád čte beletrii i zprávy a jako ten, kdo rád poslouchá hudbu, ač zahrát ji neumí.

O tom a třeba i lecčem jiném sem občas napíšu a bude mi potěšením přečíst si vzápětí i něco od Vás.

Seznam rubrik