Rakušanův nový majstrštyk: Tajně veřejný tábor pro migranty v Holešově

7. 09. 2022 18:00:00
Několik lidí z regionu se mi rozhořčeně svěřilo, že v Holešově vzniknul tábor pro převážně nelegální migranty ze Sýrie. Natvrdo, okamžitě, bez projednání s krajem, městem, nedej Alláhu s občany.

Ministr vnitra Vít Rakušan si po všech skandálech své partaje i svých osobně může na účet připsat další mistrovský kousek. Dnes to oznámila policejní mluvčí Simona Kyšnerová /1/ a je to hotovou věcí. V citovaném zdroji se opakuje slovo "projednat", což je newspeak pro státní zvůli ministra ze spolku stran, který se s vrcholnou drzostí označil za "Demokratický blok". Slovo projednat je tedy v jejích pojetí synonymem pro "Bude to tak a hotovo!". Nikdo totiž s nikým nejednal ve smyslu lze - nelze, souhlasíte - nesouhlasíte. To potvrzuje i starosta Holešova zde /2/.

Pan ministr si práci se vznikem zařízení, které pojme 150 výletníků bez občanky, velmi usnadnil. Zařízení totiž vzniklo v areálu Vyšší policejní školy a Střední policejní školy ve správě Ministerstva vnitra, takže z tohoto titulu se patrně pan ministr a policie nepotřebovali nikoho ptát. Bude-li se maximální počet zadržených pohybovat řádově kolem uvedeného čísla, pak to pro jedenáct tisíc obyvatel města bude vskutku zpestření patrně nudných a starostí prostých životů. A bude-li to, samozřejmě jen čirou náhodou více, pak se budou bavit ještě lépe. Případný nárůst kapacity na několikanásobek nebo vznik dalších táborů evidentně hodlá pan Rakušan "projednat" stejně otevřeně a demokraticky jako v tomto případě. Pokud by měl někdo pocit, že někoho straším něčím, co vůbec nenastane, pak suše konstatuji, že sama policejní mluvčí uvádí: "naše statistiky dokládají až několikasetprocentní meziroční nárůst počtu zajištěných nelegálních migrantů" /1/.

Paní mluvčí uklidňuje, že objekty budou střeženy a příchozí tam prostě budou pod zámkem, kriminální činnosti se nedopouštějí, o azyl zde nežádají a míří někam úplně jinam, než do českých luhů a hájů. Prostě stará známá pohádka ve smyslu "žádní tady nejsou, tak co se čílíte".

Ovšem mírně znepokojenému občanovi přece jen přes sluncem zalitou duši tu a tam přejde šedivý mráček. Zařízení se oficiálně nazývá "Registrační místo" a vzniklo, nebo abych tak řekl, bylo vzniknuto z toho prostého důvodu, že Turek Erdogan otevřel migraci do Evropy opět stavidla a Rakušan Vít situaci jinak řešit neumí ani nechce. "Registrační místo" je vskutku přiléhavým názvem, protože vystihuje vše, co je tato vláda ochotna v dané věci dělat. Příchozí budou zdvořile dotázáni na svá jména, účel cesty a zda by mohli otisknout prst do barvy a pak na papír. Dojalo mě tvrzení, že příchozí budou podrobeni bezpečnostním prověrkám. Není řečeno, jak to bude probíhat, ale pravděpodobně pan Rakušan nebude volat policejnímu řediteli v Damašku, zda na pána udávajícího jméno XY nemají nějaké negativní poznatky. Poté budou prověřovány mezinárodní registry, zda migrant není někde v Evropě hledán. Nebude-li nic zjištěno, bude považován za neškodného, přestože se prokazatelně provinil vůči právu všech zemí, kterými nelegálně přicestoval.

Po neočekávaném zjištění, že se dotyčný dostal na naše území nelegálně a o azyl u nás nežádá, bude migrant eskortován na nádraží v Hulíně nebo v Břeclavi a bude vypuštěn do volné přírody, tedy vyzván, aby si dělal co chce, nejlépe však zamířil do Německa. V Německu samotném i v celé západní Evropě se tento postup již zcela osvědčil.

Namátkou jmenuji současnou situaci ve Švédsku, výmluvný je nadpis článku "Jak žít tam, kde na hřišti postřelí dítě? ptají se Švédové před volbami"./3/ U nás však nic takového nehrozí, policejní mluvčí to říkala. Syřan, jenž investoval řádově tisícidolarové částky do toho, aby se dostal tam, kam ho srdce táhne, tam prostě také odtáhne.

Zvídavého občana však přece jen napadají tzv. doplňující otázky:

Co se stane v případě B), tedy že dotyčný je někde v Evropě hledán?

Co se stane v případě B), tedy že dotyčný bleskurychle expresním spojem naši republiku neopustí?

Výjezdní příkaz má platnost 30 dnů, takže co a kde bude ten měsíc pan migrant dělat?

Co se stane, vrátí-li ho z Německa či Rakouska, kde bude nelegálem ze stejných důvodů jako u nás, zpět k nám? Bude se celé kolo opakovat znovu, teoreticky donekonečna?

Kdo bude dotyčného celou dobu živit, kdo to bude platit? Na kolik to přijde?

Určité právní kroky směrem k Ministerstvu vnitra už podnikla advokátka Jana Zwyrtek Hamplová /4/, a ať už je podniká z jakéhokoli důvodu, i kdyby z toho, že se chce blýsknout svojí starostí o občany regionu, ve kterém v nadcházejících volbách kandiduje, jistě bude zajímavé sledovat, co bude ministerstvem odpovězeno.

Opravdu si nemyslím, že nám syrští migranti začnou střílet děti na hřištích, tím strašit nehodlám. Ovšem ve Švédsku si to také nepřipouštěli a nyní se to děje. Je to tak dlouho od roku 2015 s extrémním nárůstem migrace po současnost? Je naší povinností jako státu i jako řadových občanů učinit vše pro to, aby se to u nás opravdu a nikdy nedělo. V Německu, Švédsku i dalších západoevropských zemích totiž už začíná být těmito lidmi přeplněno, a malá Česká republika, která, ať už z jakýchkoli důvodů, přijala nedávno několik set tisíc uprchlíků z Ukrajiny, má ty nejvážnější důvody migrační krizi zejména z kulturně nekompatibilních regionů řešit tvrdě, nekompromisně, efektivně a po zkušenostech z minulých let také samostatně. Statisíce, ne-li miliony lidí v naší zemi mají odůvodněné obavy o to, jak přečkají zimu, jak zaplatí účty za energie i všechny běžné životní potřeby a řešení této extrémní ekonomické krize je v nedohlednu. Nepřidávejme k ní ještě krizi migrační!

Zdroje:

1) https://www.novinykraje.cz/blog/2022/09/07/v-holesove-vzniklo-registracni-misto-pro-nelegalni-migranty/

2) https://www.idnes.cz/zlin/zpravy/holesov-policejni-skola-migranti-syrie-centrum-uprchlicke.A220907_102105_zlin-zpravy_ppr?

3) https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/svedsko-volby-strelba-predmesti-financial-times-imigranti.A220907_092340_zahranicni_kha

4) https://www.facebook.com/100076263303689/posts/177409724811137/?sfnsn=mo

Autor: Lukáš Burget | středa 7.9.2022 18:00 | karma článku: 37.98 | přečteno: 1442x

Další články blogera

Lukáš Burget

Podvolení aneb muslimský živel přebírá západní Evropu

Když mazal Lidl kříže na fotkách pro své zboží, bylo to trapným marketingem soukromé firmy, když je kříž vymazán z oficiálního plakátu pařížské olympiády, je to znakem křesťanské kulturní sebevraždy.

6.3.2024 v 15:45 | Karma článku: 37.56 | Přečteno: 1116 | Diskuse

Lukáš Burget

Středoškoláci by nešli bránit Českou republiku. Ale za co vlastně mají chtít bojovat?

Server Seznam Zprávy přinesl svůj průzkum, dle kterého dnešní středoškoláci většinově odmítají vojenskou službu a dokonce i odmítají účast na obraně České republiky! Tímto skandálním stavem jsme vinni my všichni.

28.2.2024 v 15:30 | Karma článku: 38.51 | Přečteno: 1324 | Diskuse

Lukáš Burget

Stíhačky za 150 miliard, tričko za 1968,- Kč, Fialova vláda z levného kraje není

Ovšem z kraje infantilních trapností je. Po úspěchu s Fialovou Nutellou a Rakušanovým klipem "To nebylo dobrý" to zkouší také ministryně Černochová tričkem s obrázkem stíhačky, pardon, "supersonického letounu", jak poučila Babiše.

7.2.2024 v 15:45 | Karma článku: 41.98 | Přečteno: 2440 | Diskuse

Lukáš Burget

Na Rakušana nekřičte. Obviňte ho!

Ministr vnitra Vít Rakušan započal své spanilé jízdy po ČR u piva v Karviné a nesetkal se s vřelým, nýbrž s přímo ohnivým přijetím. Leč občané, nekřičme na něho. Obviňme ho z toho, co osobně i jako člen vlády udělal naší vlasti!

22.1.2024 v 19:22 | Karma článku: 42.05 | Přečteno: 4470 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Vlastík Fürst

Velkopáteční zastavení může prospět i ateistům

Velký pátek není v naší zemi svátkem moc dlouho. Volný den máme až od roku 2016. Otázkou je, jak s tímto volnem naložíme. Můžeme vyrazit na nákupy či za zábavou, nebo je možné se rozhodnout, že ho budeme „slavit“.

29.3.2024 v 9:05 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 14 | Diskuse

Karel Trčálek

Fialova vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že se v Česku už žije líp!

ANO, bude líp! Pan premiér se opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost je však nutné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou

29.3.2024 v 8:16 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 71 | Diskuse

Filip Vracovský

Česko jako země plná ateistů a agnostiků přesto žije z křestanských tradic a k Rusku

nebo Ukrajině má poměrně blízko. Těžko však může chápat Blízký východ . Než se v další sérii blogů vrátím do kuchyně dovolte ještě jednu úvahu laika....

29.3.2024 v 7:49 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 78 |

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 37.25 | Přečteno: 852 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 33.36 | Přečteno: 3213 | Diskuse
Počet článků 226 Celková karma 40.02 Průměrná čtenost 2772

Přicházím za Vámi jako ten, kdo se rád dívá při procházkách po kopcích i ulicích, jako ten, kdo rád čte beletrii i zprávy a jako ten, kdo rád poslouchá hudbu, ač zahrát ji neumí.

O tom a třeba i lecčem jiném sem občas napíšu a bude mi potěšením přečíst si vzápětí i něco od Vás.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...