Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jak Ivan Bartoš prozřel vůči migraci

Předstíraný pohyb sluncem zalévaných politických dítek směrem k racionalitě v otázkách migrační politiky je v Evropě pozorovatelný už delší dobu. Nyní své dřívější názory popírá i vrchní český Pirát Ivan Bartoš.

Na změně politického názoru, ba i celého světonázoru, není nic neobvyklého a ani odsouzeníhodného. Vždyť i český prezident Miloš Zeman rád opakuje, byť s noblesou hostince před zavíračkou, že "Jen idiot nemění své názory" /1/.

Podezřelé a potenciálně nebezpečné však bývá, když svůj názor zcela otočí nikoli člověk (s)prostý, nýbrž politik, jenž aspiruje na to stát se hybatelem dějin. Na tento úkol se bezesporu chystá nejen předseda českých Pirátů Ivan Bartoš v České republice, nýbrž i celá politická skupina Evropského parlamentu, tedy Zelení / Evropská svobodná aliance, kam čeští Piráti (po právu) patří.

Od politiků světodějných ambicí ovšem právem očekáváme schopnost strategického výhledu do budoucna, a taktéž, v ne příliš odůvodněné, leč přesto silné naději očekáváme, že touto schopností budou oplývat ve větší míře, než jejich předchůdci.

Slýcháme-li tudíž veřejně prohlašovaná moudra těchto politiků, většinou po nějaké době zjistíme, že beze zbytku naplňují schéma slavné Cimrmanovy hudební "frustrační kompozice", ve které se střídají dva prvky: Prvek očekávání a prvek zklamání.

Politici jsou, pravda, v nevýhodě oproti řadovým občanům. Jejich výroky a činy jsou sledovány, a nazraje-li čas, pak jsou médii připomenuty a omláceny politikům o ústa. Sice ne všem, leč v turbulentní době jako je ta dnešní, kdy jsou mantinely politické korektnosti obzvláště gumové, se občas stane, že i mediální mainstream připomene něco zajímavého z minulosti politika, kterého si dosud hýčkal.

Nyní tedy padl Černý Petr na Piráta Bartoše, jenž se nechal v roce 2009 slyšet:

„Přál bych si, aby byl svět skutečně bez hranic. Migrace je přirozená věc. Jestli, a to již vidíme ve Francii i Německu, má být Evropa do deseti až patnácti let muslimská, nemám s tím problém,“ odpověděl třeba na dotaz k „imigraci barevných přistěhovalců“. /2/

Pan Bartoš to prohlásil ve věku devětadvaceti let. Pravdou tedy je, že mu tehdy ještě téměř pět let chybělo do zralosti, kterou třeba v Rakousku považují za přijatelnou pro funkci premiéra, když zvolili Sebastiana Kurze /3/, jenž se v názorech na migraci od Bartoše poněkud liší. V Bartošových jedenačtyřiceti letech oproti Kurzovým čtyřiatřiceti nyní ovšem také hrozí, že se Bartoš stane premiérem, tedy na(ne)štěstí premiérem českým. Zároveň s touto možnou pohromou frustrační politické kompozice bude ovšem Bartošova partaj nadále patřit v Evropském parlamentu do zmíněného eko-svobodného spolku, jenž je k migraci více než přívětivý. Zároveň tedy hrozí, že přes Bartošův chvályhodně vyzrálý názorový vývoj v otázkách migrace jaksi dotyčný nedokáže zajistit stejný vývoj u svých kolegů, kteří v Evropském parlamentu hlasovali nejen pro velezajímavé rozhodnutí "Search and rescue in the Mediterranean" /4/ ohledně usnadnění dovozu migrantů. Hrozí také, že pan Bartoš bude  nucen tak nějak evropsky, zeleně, svobodně a v rámci pravomocí pirátského kapitána se stranickými kolegy rozebrat partajní postoj vůči "Globálnímu paktu o migraci", jelikož patrně méně zralí Piráti evidentně navzdory kapitánovi ve svém škuneru prosadili prohlášení:

"Jako první krok správným směrem vnímáme Globální pakt o migraci, který schválilo 152 států světa. V něm je vytyčeno ohledně řešení a prevence mezinárodní migrace 23 nezávazných cílů a doporučení, jak jich dosáhnout. Česká vláda jako jedna z mála odmítla tento nezávazný dokument podpořit, ztížila tak svou pozici při dalším jednání. Požadujeme přistoupení k tomuto paktu a chceme, aby Česká republika stála po boku dalších evropských zemí v čele snahy regulovat migraci globálně." /5/

Tato pirátská výzva nese datum 24.11.2020. I chce se mi podotknouti, že vzhledem k poměrně čerstvému datu onoho prohlášení bude mít kapitán Bartoš značnou práci s umírněním nezralých rebelů, neboť to bude muset stihnout v šibeničním termínu do letošních podzimních voleb, zatímco jemu samotnému ono zrání zabralo dvanáct let.

Budiž poznamenáno, že na otázku ohledně svých výše uvedených mladistvých a nezralých názorů nyní pan Bartoš odpověděl:

"Nyní Bartoš potvrdil, že odpovědi na fóru psal ve svých 29 letech skutečně on. V reakci však podotkl, že „většinu věcí si už dnes nemyslí“. „Zejména ty, které se týkají globálních záležitostí, bych ani neřekl. Je to dvanáct let, člověk prochází nějakým vývojem,“ sdělil. /2/"

Z hlediska vývoje tohoto pirátského křižování proti větru migrace, zejména tedy migrace z muslimského kulturního okruhu, je nanejvýš vhodné připomenout situaci v současné Francii:

Část sladké Francie totiž zahořkla vůči neuspokojivému tempu inkluze nových obyvatel muslimského vyznání, a slovy vysloužilých generálů, kteří v papučích sepsali jakýchsi francouzských několik vět /6, 7/, se dožaduje inkluze urychlenější, nebo snad dokonce "exkluze" zmíněných lidiček (čert nebo Havel aby se v tom absurdním politicky korektním ptydepe vyznal).

Jest to zkrátka v celé Evropě situace složitá, která si klade mnohé ideologické výzvy. Na jedné straně zde lidé z muslimského kulturního okruhu prokazatelně jsou, ba prokazatelně proudí i přes budoucí Bartošovo pirátské české moře /z mnoha zdrojů třeba č. 8/. Na druhou stranu, tyto lidi už pro jejich počet jaksi nelze pirátsky vyhodit přes palubu, a zároveň se ukazuje, že tito lidé, byť by byli inženýři nebo lékaři /z mnoha zdrojů třeba č. 9/, často nelze uplatnit ani v profesích, které jsou v Evropě žádány, tedy v dělnických a pomocných.

Ono se to zrání politických názorů projevuje všelijak. Kupříkladu švédská vicepremiérka se rozplakala při oznámení, že Švédsko již nemůže přijímat více migrantů /10, 11/.

Zkušenost mi však napovídá, že se tento problém nevyřeší ani změnou politických názorů, ani pláčem. Zkušenost mi říká - a dnes naposledy s Cimrmanem - že:

"Přijde novej, mladej, a to bude machr, ten se nezakecá". 

 

 

 

P.S: Doplněno 21:40: Pan Bartoš též prozřel vůči Evropské unii, kdysi hlasoval proti vstupu, nyní je na jedné lodi s onou entitou. Zajímavě se to vylučuje s jeho prozřením vůči "muslimské Evropě"...

 

P.S: Doplněno 0:00: Citace odůvodnění změny postoje Ivana Bartoše - viz zdroj /2/.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zdroje:

 

1) https://www.novinky.cz/domaci/clanek/jedenact-obratu-milose-zemana-aneb-jen-idiot-nemeni-nazory-40305598

 

2) 

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/ivan-bartos-pirati-vyroky-migrace-eu-muslimove.A210514_084250_domaci_pmk

 

3) https://cs.wikipedia.org/wiki/Sebastian_Kurz

 

4) https://www.votewatch.eu/en/term9-motions-for-resolutions-search-and-rescue-in-the-mediterranean-motion-for-resolution-vote-resolution.html

 

5) https://www.pirati.cz/tiskove-zpravy/stanovisko-k-uprchlikum-2020.html

6) https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/francie-generalove-otevreny-dopis-terorismus-islamiste-obcanska-valka.A210427_103113_zahranicni_aha

7) https://cs.wikipedia.org/wiki/Několik_vět

8) https://www.novinky.cz/krimi/clanek/migranti-se-vezli-v-naprave-kamionu-objevili-je-u-lanzhota-40349632

9) https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/nemecko-svycarsko-migrace-hospodarstvi-prace-utek-mozku-lekari-zdravotnictvi.A190503_163420_zahranicni_luka

 

10) https://www.independent.co.uk/news/people/refugee-crisis-sweden-deputy-prime-minister-cries-she-announces-u-turn-asylum-policy-a6749531.html

11) https://www.youtube.com/watch?v=FZwpCJDp05w

Jak (ne)vidíte, video bylo smazáno. Ony slzy leckoho a leckdy přemohou, mě nevyjímaje, také se mi to stalo - tak proč to nějak veřejně šířit. Ještě, že nejsem vicepremier of Sweden...

 

Autor: Lukáš Burget | pátek 14.5.2021 21:09 | karma článku: 47,08 | přečteno: 12138x
  • Další články autora

Lukáš Burget

Významný zákon o významném dni vstupu do EU schválen!

Den vstupu do EU bude v ČR oficiálně dnem významným, kterýmžto schválením příslušného zákona koalice SPOLU evidentně spustila tak říkajíc horkou fázi kampaně před volbami do Evropského parlamentu.

17.4.2024 v 15:30 | Karma: 22,65 | Přečteno: 383x | Diskuse| Společnost

Lukáš Burget

Se Svobodou Cyrilem po křesťansko-bolševicku a se svobodou pojmem po nacisticku?

KDU-ČSL jednalo o vyhození Cyrila Svobody, protože mluvil s neschváleným médiem. Vlaky proti fašismu křižují Rusko, Česko i Slovensko a vozí jen propagandu. Okamura označil za nácky Ukrajince a naskočil tak do stejného vlaku.

9.4.2024 v 15:45 | Karma: 31,04 | Přečteno: 875x | Diskuse| Společnost

Lukáš Burget

Doublethink kvete všude aneb jarní převlékání kabátů

Z návalu protichůdných vyjádření, která se toto jaro práší od úst obzvláště trapným způsobem tolika médiím i politikům mě přepadá taková pylová alergie, až mi očí slzí. I dovolím si pár příkladů pro zvýšení imunity našich čtenářů.

3.4.2024 v 15:30 | Karma: 29,66 | Přečteno: 729x | Diskuse| Média

Lukáš Burget

Podvolení aneb muslimský živel přebírá západní Evropu

Když mazal Lidl kříže na fotkách pro své zboží, bylo to trapným marketingem soukromé firmy, když je kříž vymazán z oficiálního plakátu pařížské olympiády, je to znakem křesťanské kulturní sebevraždy.

6.3.2024 v 15:45 | Karma: 37,87 | Přečteno: 1203x | Diskuse| Společnost

Lukáš Burget

Středoškoláci by nešli bránit Českou republiku. Ale za co vlastně mají chtít bojovat?

Server Seznam Zprávy přinesl svůj průzkum, dle kterého dnešní středoškoláci většinově odmítají vojenskou službu a dokonce i odmítají účast na obraně České republiky! Tímto skandálním stavem jsme vinni my všichni.

28.2.2024 v 15:30 | Karma: 38,61 | Přečteno: 1403x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Znepokojivá čísla. Každý druhý Alžířan žijící v Německu je podezřelý ze zločinu

23. dubna 2024  14:18

Premium Německé úřady zveřejnily znepokojivé kriminální statistiky: podle nich tvoří podezřelé z trestných...

Pošli peníze pro hladové děti, máš 5 sekund, vydírali muže kvůli erotickému videu

23. dubna 2024  14:15

Policisté na Ostravsku vyšetřují případ, kdy se obětí internetových vyděračů stal invalidní...

Meningokok zabil malé dítě. Zvažte očkování, vakcínu hradí stát, radí odborníci

23. dubna 2024  14:12

Smrtící meningokoková bakterie, které podlehne každý desátý nakažený, se od covidu objevuje v Česku...

Problémy ve zdravotnictví se nevyřeší dalším přidáváním peněz, míní premiér

23. dubna 2024  14:02

Problémy českého zdravotnictví se podle premiéra Petra Fialy (ODS) nevyřeší jen dalším přidáváním...

  • Počet článků 229
  • Celková karma 33,64
  • Průměrná čtenost 2743x
Přicházím za Vámi jako ten, kdo se rád dívá při procházkách po kopcích i ulicích, jako ten, kdo rád čte beletrii i zprávy a jako ten, kdo rád poslouchá hudbu, ač zahrát ji neumí.

O tom a třeba i lecčem jiném sem občas napíšu a bude mi potěšením přečíst si vzápětí i něco od Vás.

Seznam rubrik