Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jsem běloch, černoch, nebo člověk?

Čí jsou mé geny? Za kterého předka se mám stydět? Na kterého mám být hrdý? Jsou dnes v kurzu černoši? Mám u nich psát velké "Č"? Nebo si mám ostřit kopí a čekat, až zase vyhraje můj kmen, ten bílý s velkým "B"?

Jsem nucen zkoumat barvu kůže, rasový a národnostní původ každého, se kterým se setkám. Brazilka velice tmavé pleti, se kterou občas komunikuji, bude podrobena pečlivému rozboru. Pán, který mi prodává jízdenky na dráhu, má podezřele šikmé oči. Dívka, se kterou se míjím v prodejně potravin, má příliš slovanské boky a tvář s dolíčky. Vietnamec ve večerce se střídá s kolegyní, která je příliš bledá v obličeji. A jestliže se dozvím, že mám vzhledem ke svému příjmení předky z Francie, tak už opravdu bude zle.

Ocitám se před otázkou, zda nemám zavrhnout lidi ve svém okolí, ba dokonce i své předky kvůli tomu, že někdo z jejich předků někdy někomu ublížil, nebo se na někoho zle podíval.

Navíc, ta věc se sedmadvacetiletým Afgháncem /2/, který má nejvyššími soudními instancemi této země přiznáno právo vydávat se za sedmnáctiletého v rozporu se zjištěními lékařské vědy, ta mi také nedá spát. Obhajuje toho pána a jeho kumpány jakási Organizace pro pomoc uprchlíkům, kterou nedobrovolně platím z daní.

Samozřejmě mě trápí, že ten pán musel se svými kumpány odejít z této země, ve které hledal bezpečí před jistou smrtí ve své domovské zemi, a poté žalovat naši zemi za to, že v dobách, kdy sem přišel, mu nebylo dopřáno zůstat v zařízení pro další nedospělé dospělé.

Přiznávám, že jsem dosud Organizaci pro pomoc uprchlíkům nevěnoval dobrovolně ze své výplaty navíc ani pětník k povinnému desátku, který už odvádím. Kam se za to mám jít udat? 

Než začnete číst dále, prohlašte se prosím tím, kým chcete být. Jestliže to neuděláte, pak po konzultaci s právníkem budu schopen doložit, že jsem nevěděl, že Vy nevíte, ale máte právo po mě chtít, co chcete.

I kdyby neexistovaly tak absurdní skutečnosti z mé domovské České republiky, nemohl bych ani jako světoobčan uvažovat jinak, protože  například americká média už delší dobu šíří názor, že nyní bude třeba nazývat černochy prostě Černochy /1/.

Je tak vyjádřena myšlenka, že ohledně černochů /Černochů/ se jedná o "kulturu, etnikum, či společenství" /1/, a proto jim náleží ono velké písmeno. O běloších jsem zatím tak závažný spor nenašel, ale je logické se domnívat, že je-li "černošství" nově definováno a propagováno, pak i "bělošství" bude věnována stejná péče.

Ohledně onoho "bělošství" už o ten pojem pečovaly dějiny. Jedním z nejlepších pečovatelů byl pan Hitler, který si k onomu pojmu přidal další pojmy zcela konkrétních politických sdělení, až se ten průměrný bílý Němec ocitnul v situaci, kdy se buď s panem Hitlerem definovaným "bělošstvím" identifikuje, nebo bude dezinfikován. Bude to učiněno nějakým spolehlivým prostředkem, třeba tím s názvem "Cyklon B". Ostatně, na hmyz to účinkuje znamenitě, tak proč k tomu nepřidat někoho dalšího.

Tento německý občan by si ovšem musel stoupnout do hodně dlouhé fronty. Na základě příslušnosti k jisté rase tu přece jen byli předem vybráni ti, kteří sice byli Bílí, ale u kterých velikost onoho počátečního písmena "B" přece jen kolísala. Tak kupříkladu Židé byli v rozporu s abecedou na hodně čestném prvním místě. Nepříliš daleko od nich se naopak ve stejně zajímavém rozporu nacházeli nějací Češi, ale to jen tak pro úplnost. Například písmeno "A", čili Angličané, bylo po právu umístěno velice vysoko. Ten pan Hitler se totiž nechal slyšet, že

"S Angličanem je možné mluvit až poté, co  mu vylámete zuby".,

Znamenitě se to slučovalo s jeho teorií přirozených a nepřirozených nepřátel Německa. Zakládal tento pán své znamenité úvahy jednak na podkladě rasovém, a jednak na podkladě národnostním. Z tohoto hlediska jsme jako Slované stáli v dosti přízemních patrech Vůdcova schodiště. 

Osobně si ovšem myslím, že věc jménem Hitler se objevila a uspěla především proto, protože našla ten nejjednodušší a nejsadističtější klíč k tomu, jak rozdělit a panovat. Kdyby ta krvelačná bestie jménem Hitler nenašla první sociální skupinu, aby ji vynesla na trůn, nýbrž další, prostě tu druhou, po jejíchž zádech se ten vzestup má uskutečnit, našla by si kohokoli dalšího, kdo by byl po ruce.

Dnes jsou ovšem také nacházeni ti, kteří jsou po ruce. Jde to stejně rychle, jako jela linka firmy IG Farben na ten zaručený dezinfekční prostředek. Samozřejmě, ani dnes se nemusíme ničeho bát. Nic s ničím nesouvisí. Jestliže se na někoho jen ukáže, tak to nic neznamená. Ikdyby to byl třeba Žid. Rozhodně nikdo nebude mít na nikoho žádné další požadavky a chce jen mír a všeobecnou lásku. Jen lásku s velkým "L", prosím.

Ta zrůda jménem Hitler a společenská deviace mu oddaná ostatně měly bezpočet dalších kandidátů, seřazených a očíslovaných stejným principem, jako později položky koncentračních táborů. Vždy se v historii najde někdo, kdo jinému uškodil, jednotlivec, nebo skupina. Národ i rasa. Hitlerovi se velice hodili Židé, a potom všichni ostatní. Včetně Němců, kteří pochybovali. Šibenic pro vlastní občany mělo hitlerovské Německo vždy skoro stejně, jako kulek pro nepřátele. Jednoduše klasická diktatura.

Jestliže se dnes někteří nazývají těmi ublíženými, kteří mají proto právo stát se najednou privilegovanými, ikdyby se jednalo jen o to velké písmeno, pak si zahrávají se stejnou psychologií, kterou tak zkázonosně uchopil ten pan Hitler.

Uklidňuji se tím, že dnes nám slouží kromě demokracie a svobody slova také věda. Ale věda ovšem sloužila i těm, kteří byli o stejných podmínkách přesvědčeni v době, kdy vstupovali do NSDAP.

Nuže, podívejme se konečně na tu rasovou otázku:

Předkové lidí přišli do Evropy z Afriky a měli tmavou pleť. Postupně jim v důsledku evoluce pleť zbledla. Tito už bílí a tedy více než rasově čistí, svedli se svými evolučními bratry, Neandertálci, několik desítek tisíc let dlouhou bitvu. Postupně Neandertálce zatlačili na nejzazší jihozápad Evropy, až je nakonec vyhubili.

Připomeňme si, že to nebyl boj jedné rasy vůči druhé rase, nýbrž boj jednoho druhu člověka vůči jinému druhu člověka, a to i dle dosti podstatných biologických kritérií pořád prostě Člověka. Stejně tak ovšem oba druhy spolu mívaly děti. Je to pro mě sice těžká představa, ale taková sličná Neandertálka, a ještě kdyby uměla vařit a poslouchala stejně jako já heavy metal, tak co já vím...

Stručně: Kdyby se pořád někdo zabýval tou rasovou otázkou, zeptám se ho já, jak si s tím stojí poněkud vědečtější určení, tedy DNA.

Takže: Já jsem taky trochu černoch, a co více, jsem také trochu Neandertálec. Ty jsi to stejné jako já, ikdyby sis vyholil palici do bíla a obul těžký boty až nahoru zavázaný a zpíval "Bílýho jezdce" s tím chlapem, který stejně brzo ty boty obul a stejně předčasně zcvoknul. Kromě toho, šimpanz, gorila a orangutan s námi sdílejí též neobyčejně mnoho genů.

To ale neznamená, že Ty a já nemáme právo si stát za tím, kým jsme. Neznamená to, že se musíme začít někomu klanět, ikdyby to bylo ve formě toho pitomého velkého písmena. Neznamená to, že máme povinnost přizvat někoho k ohništi, u kterého grilujeme uloveného mamuta, dát mu z něho kus a ještě zpívat jeho písničky. A jestliže se najde někdo, který přivede cizího, nechá ho jíst našeho mamuta a ještě navíc podplatí náčelníka, aby jeho příživnictví uzákonil, tak prostě máme právo vyhnat je oba.

Ten klíč k tomu nebýt rasista, nebýt xenofob a prostě normálně s druhým vycházet znamená, že napřed si musím vážit sebe a poté si dokážu vážit i Tebe. Z toho přirozeně vzniká právo nenechat se tím druhým zneužívat a také nezneužívat druhého. Odtud plyne možnost přijít k někomu s prosbou o pomoc, ale nevynucovat si tu pomoc vydíráním včetně vydírání citového. Přinést dárek na uvítanou, nebo slíbit a dodržet, že něco přinesu zítra. Je to vážně tak těžké pochopit, nebo to už máme vědět od mateřské školky? Neprobíhalo to tak nějak, když jste hráli kuličky, když jste si půjčovaly panenky?

Vážně už jsme tohle zapomněli, že si necháme diktovat od batolat s akademickými tituly ze sociálních věd, od agresorů s miliardovými majetky, kteří prostituují za peníze třeba s heslem "Black lives matter", od psychopatů, kteří se stávají politiky na základě hesel, která hlavně nemají nikoho urazit, od cynických právníků, kteří se stali soudci, ačkoli morálka je jim cizí? Nebo ve všeobecně příjmané infantilitě, která prý nikomu neškodí, necháme vyrůst nějakého dalšího hitlerovského diktátora a vzít nám to, o čem jsme nevěděli, že to máme?

Zatím jsme se my primáti navzájem nevyhubili, ač se o to snažíme jako lidi vůči lidem i jako lidi vůči lidoopům. Ale nějak nám zadrhává ta mateřská školka, víme? I ti šimpanzi, gorily a další naši nejbližší příbuzní mají inteligenci předškolního dítěte. Jestliže se nám to vyhubení vzájemně podaří, pak budeme my všichni, běloši, černoši, Neandertálci, šimpanzi, gorily, orangutani, prostě dohromady jen jednou geologickou vrstvou. 

Mimozemští paleontologové, kteří v budoucnu přiletí zkoumat matičku Zemi, popíšou tuny lejster o dinosaurech. Jestliže něco napíšou o primátech, pak to bude něco v tom smyslu, co už dříve napsal Douglas Adams:

"Převážně neškodní".

Jen jako poznámka na okraji sešitu. Bez velkých písmen.

 

 

 

Zdroje:

 

1) https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/cernosi-belosi-rasismus-usa-media.A200619_193603_zahranicni_cern

2) https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/afghanci-uprchlici-policie-postup-nejvyssi-spravni-soud-organizace-pro-pomoc-uprchlikum.A200710_112704_domaci_aug

Autor: Lukáš Burget | sobota 11.7.2020 9:00 | karma článku: 45,26 | přečteno: 8271x
  • Další články autora

Lukáš Burget

Muslimská migrace ničí Německo a zničí i Česko, dovolíme-li to!

Tvrdá fakta o průšvihu, do kterého nás současná vláda namočila migračním paktem, ukazují výzkumy z Německa. Jakékoli otevření naší země této migraci je zradou na našich lidech a celé České republice.

23.4.2024 v 15:45 | Karma: 7,89 | Přečteno: 90x | Diskuse| Společnost

Lukáš Burget

Významný zákon o významném dni vstupu do EU schválen!

Den vstupu do EU bude v ČR oficiálně dnem významným, kterýmžto schválením příslušného zákona koalice SPOLU evidentně spustila tak říkajíc horkou fázi kampaně před volbami do Evropského parlamentu.

17.4.2024 v 15:30 | Karma: 22,65 | Přečteno: 385x | Diskuse| Společnost

Lukáš Burget

Se Svobodou Cyrilem po křesťansko-bolševicku a se svobodou pojmem po nacisticku?

KDU-ČSL jednalo o vyhození Cyrila Svobody, protože mluvil s neschváleným médiem. Vlaky proti fašismu křižují Rusko, Česko i Slovensko a vozí jen propagandu. Okamura označil za nácky Ukrajince a naskočil tak do stejného vlaku.

9.4.2024 v 15:45 | Karma: 31,04 | Přečteno: 878x | Diskuse| Společnost

Lukáš Burget

Doublethink kvete všude aneb jarní převlékání kabátů

Z návalu protichůdných vyjádření, která se toto jaro práší od úst obzvláště trapným způsobem tolika médiím i politikům mě přepadá taková pylová alergie, až mi očí slzí. I dovolím si pár příkladů pro zvýšení imunity našich čtenářů.

3.4.2024 v 15:30 | Karma: 29,66 | Přečteno: 729x | Diskuse| Média

Lukáš Burget

Podvolení aneb muslimský živel přebírá západní Evropu

Když mazal Lidl kříže na fotkách pro své zboží, bylo to trapným marketingem soukromé firmy, když je kříž vymazán z oficiálního plakátu pařížské olympiády, je to znakem křesťanské kulturní sebevraždy.

6.3.2024 v 15:45 | Karma: 37,87 | Přečteno: 1205x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Omezí dávky i povolení. Litva a Polsko pomohou Kyjevu s vracením branců

25. dubna 2024  18:12

Litva hodlá pomáhat ukrajinským úřadům s navracením ukrajinských mužů v branném věku. Ve čtvrtek to...

Spousta obětí střelby mohla být zachráněna, řekla matka Rakušanovi

25. dubna 2024  16:02,  aktualizováno  18:09

Na jednání výboru pro bezpečnost Sněmovny kvůli snaze opozičního ANO zřídit vyšetřovací komisi k...

Digitální stavební řízení od července bude, slíbil Bartoš. Provoz přirovnal k D1

25. dubna 2024

Ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš ve čtvrtek prohlásil, že digitální stavební řízení bude...

Deník Metro rozšiřuje regionální zpravodajství a zvyšuje náklad

25. dubna 2024

Deník Metro z portfolia mediální skupiny MAFRA posiluje přítomnost v regionech a zároveň zvyšuje...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 230
  • Celková karma 33,65
  • Průměrná čtenost 2731x
Přicházím za Vámi jako ten, kdo se rád dívá při procházkách po kopcích i ulicích, jako ten, kdo rád čte beletrii i zprávy a jako ten, kdo rád poslouchá hudbu, ač zahrát ji neumí.

O tom a třeba i lecčem jiném sem občas napíšu a bude mi potěšením přečíst si vzápětí i něco od Vás.

Seznam rubrik