Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Řecko: Azylanti už bez kapesného a ubytování zdarma

Řecko poslední dobou sahá k zásadním opatřením na omezení migrace, ke kterým mělo sáhnout už dávno. Dělá to, protože musí. Ostatní země dále žijí mimo realitu.

Na začátku koronavirové epidemie mnozí hleděli s obavami právě na Řecko, které mělo řadu předpokladů pro fatální rozšíření nákazy. Zemi se však podařilo epidemii zvládnout celkem úspěšně, a to i z důvodů tvrdého režimu, který zavedla v táborech pro migranty. Stejně úspěšně se země brání z Turecka podporovaným vlnám migrantů, když se odhodlala nasadit proti osobám snažícím se proniknout na její území nesmrtící sílu /1/.

Všechny tyto kroky, které měly být samozřejmostí už řadu let a u všech evropských zemí, které čelí nelegální migraci, nyní Řecko doplní ještě dalším, stejně podstatným krokem: Řecko již těm, kterým přiznalo azyl, nebude vyplácet kapesné a poskytovat zdarma ubytování. Důležité je to právě nyní, kdy ustupující epidemie koronaviru inspiruje řadu migrantů k uskutečnění svého záměru, který zatím odložili /3/. Odpadá tak zásadní ekonomický stimul pro migraci do Řecka, potažmo do Evropy.

V Řecku se celkem shromáždilo přibližně sto patnáct tisíc migrantů, z nichž jedenácti tisícům byl přiznán azyl /2/. Země, která už léta balancuje na pokraji krachu, se tedy léta alespoň základními prostředky stará o tyto lidi, a to v situaci, kdy řada místních občanů dopadla na naprosté dno.

Je logické, že se Řecko odmítá starat o všechny donekonečna a nechat bez omezení přicházet další. A je logické, že právě migrantům, kterým byl přiznán azyl, již nyní nehodlá jejich život ve své zemi financovat. Tito lidé si mohou najít práci, a pokud to nedokážou, mají stejný problém, jako ta spousta řeckých občanů, kteří marně hledají zdroj obživy, a kteří se nikomu nikam nevnutili. Kromě toho, nikdo neví, jak se v době těsně po nejzávažnější fázi epidemie koronaviru podaří v zemi obnovit zásadní zdroj příjmů – cestovní ruch.

Řecko má tisíc plus jeden důvod k tomu, aby vůči migrantům přijalo tvrdá opatření. Je smutné, že k tomu sahá až nyní, a ještě smutnější je, že země, které od začátku migrační krize tyto lidi k postupu do Evropy lákaly stanovenými podmínkami i politickými proklamacemi, stále odmítají pochopit, co na sebe i zbytek Evropy přivolaly. Právě tyto země a jejich političtí představitelé jsou zodpovědní za to, že řada migrantů v Evropě nenajde obživu a stanou se z nich bezdomovci a žebráci. Jsou za to odpovědní, protože předpokládali, že evropští občané budou ochotni a schopni donekonečna živit neomezený počet všech, kteří z jakéhokoli důvodu opustili svoji zemi a přicházejí sem s nataženou rukou na to, co jim doma chybí.

Tváří v tvář této realitě se podporovatelé migrace uchylují ke stále absurdnějším „argumentům“. Tak například jakýsi pán z jakéhosi řeckého „Hnutí proti rasismu a fašismu“ tvrdí, že ponechání azylantů bez zaopatření je výsledkem „rasistické vládní politiky“ /2/. Rasismem dle tohoto člověka má být tedy už to, že jednomu není poskytnuto zdarma živobytí, zatímco druhý, ten rasista, si na ně musí sám vydělat a dostává-li podporu od státu, pak proto, že si v době, kdy měl práci, platil také sociální pojištění. Ostatně, podobně hovoří i u nás v Česku jistý Martin Rozumek z "Organizace pro pomoc uprchlíkům" /4/, častý host médií, jehož oblíbeným tématem je "xenofobie" našich občanů.

Stalo se neuvěřitelně pokryteckou módou obviňovat z rasismu každého, kdo nesouhlasí s multikulturním šílenstvím, ba i toho, kdo chce rovné podmínky pro všechny lidi a nehodlá zvýhodňovat údajně znevýhodněné. Výsledkem tohoto fanatismu však brzy může být to, že jejich nekonečná obvinění z rasismu probudí rasismus skutečný.

 

 

Zdroje:

 

  1. https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/recko-turecko-hranice-migranti.A200318_213330_zahranicni_blj
  2. https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/recko-migrace-uprchlicke-tabory-zakon-azyl.A200617_122753_zahranicni_chtl
  3. https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/migranti-uprchlici-turecko-recko-hranice-koronavirus-opatreni.A200527_113809_zahranicni_vlc
  4. https://www.opu.cz/en/
Autor: Lukáš Burget | středa 17.6.2020 16:15 | karma článku: 48,05 | přečteno: 12224x
  • Další články autora

Lukáš Burget

Muslimská migrace ničí Německo a zničí i Česko, dovolíme-li to!

Tvrdá fakta o průšvihu, do kterého nás současná vláda namočila migračním paktem, ukazují výzkumy z Německa. Jakékoli otevření naší země této migraci je zradou na našich lidech a celé České republice.

23.4.2024 v 15:45 | Karma: 7,43 | Přečteno: 82x | Diskuse| Společnost

Lukáš Burget

Významný zákon o významném dni vstupu do EU schválen!

Den vstupu do EU bude v ČR oficiálně dnem významným, kterýmžto schválením příslušného zákona koalice SPOLU evidentně spustila tak říkajíc horkou fázi kampaně před volbami do Evropského parlamentu.

17.4.2024 v 15:30 | Karma: 22,65 | Přečteno: 383x | Diskuse| Společnost

Lukáš Burget

Se Svobodou Cyrilem po křesťansko-bolševicku a se svobodou pojmem po nacisticku?

KDU-ČSL jednalo o vyhození Cyrila Svobody, protože mluvil s neschváleným médiem. Vlaky proti fašismu křižují Rusko, Česko i Slovensko a vozí jen propagandu. Okamura označil za nácky Ukrajince a naskočil tak do stejného vlaku.

9.4.2024 v 15:45 | Karma: 31,04 | Přečteno: 875x | Diskuse| Společnost

Lukáš Burget

Doublethink kvete všude aneb jarní převlékání kabátů

Z návalu protichůdných vyjádření, která se toto jaro práší od úst obzvláště trapným způsobem tolika médiím i politikům mě přepadá taková pylová alergie, až mi očí slzí. I dovolím si pár příkladů pro zvýšení imunity našich čtenářů.

3.4.2024 v 15:30 | Karma: 29,66 | Přečteno: 729x | Diskuse| Média

Lukáš Burget

Podvolení aneb muslimský živel přebírá západní Evropu

Když mazal Lidl kříže na fotkách pro své zboží, bylo to trapným marketingem soukromé firmy, když je kříž vymazán z oficiálního plakátu pařížské olympiády, je to znakem křesťanské kulturní sebevraždy.

6.3.2024 v 15:45 | Karma: 37,87 | Přečteno: 1203x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Podezřelé nákupy zbraní se mají hlásit už od července, schvaluje vláda

24. dubna 2024  5:25,  aktualizováno  11:35

Prodejci mají mít už od července povinnost hlásit podezřelé nákupy zbraní. Počítá s tím novela...

ANO nemá představu o budoucnosti, odpověděl Fiala Babišovi ohledně důchodové reformy

24. dubna 2024  11:22

Šéf ANO Andrej Babiš na svém účtu na sociální síti X tento týden zveřejnil video, ve kterém...

Kdo pošle hlas do voleb z ciziny poštou, bude moci jít volit znovu a jinak

24. dubna 2024  10:57,  aktualizováno  11:20

Pravidla pro volby poštou ze zahraničí se ještě oproti původnímu vládnímu návrhu změní....

Senior přivezl granáty na služebnu v Prostějově autobusem, ukradl je na vojně

24. dubna 2024  11:17

Osmdesátiletý muž, který minulý týden přinesl na policejní služebnu v Prostějově v igelitové tašce...

  • Počet článků 230
  • Celková karma 33,64
  • Průměrná čtenost 2731x
Přicházím za Vámi jako ten, kdo se rád dívá při procházkách po kopcích i ulicích, jako ten, kdo rád čte beletrii i zprávy a jako ten, kdo rád poslouchá hudbu, ač zahrát ji neumí.

O tom a třeba i lecčem jiném sem občas napíšu a bude mi potěšením přečíst si vzápětí i něco od Vás.

Seznam rubrik