Čína, Turecko, Španělsko: Tři země, tři masakry, tři přístupy

19. 10. 2019 8:00:00
Čína versus Hongkong, Turecko versus Kurdové v Sýrii, Španělsko versus Katalánsko. Právě dnes a všem na očích státní moc masakruje národnostní skupiny za to, že si dovolují žádat sebeurčení.
Země první:

V Hongkongu protestují proti vlivu kontinentální Číny. Chtějí demokracii, sebeurčení, nezávislost.

Státní moc je mlátí, vyslýchá a zadržuje na policii /2/.

Ano, Čína je zlá. Celý Západ se na ni za to zlobí ještě více, než kdykoli předtím. Následuje bezpočet veřejných odsudků, sankcí, politických proklamací. Uděláme jí za to "Ty ty ty!" A napíšeme to na klávesnici nebo mobilu vyrobeném v Číně. Pokud to tedy nebude Huawei, tam už jsme začali být zásadoví. Ale podléháme módě. Co se Číny týče, bývalo v kurzu upozorňovat na Tibet. Dnes nás trápí Ujguři. Zítra může přijít do módy Xiaomi.

Země druhá:

Turecko provádí invazi do Sýrie s cílem vyhnat z pohraničního pásma Kurdy. Vraždí se, znásilňuje se, vyhání se civilisté /3/

Turecko je náš spojenec v NATO. Západ s Tureckem opatrně nesouhlasí a vyhlásil sankce pro některé turecké politiky a prý mu přestane dodávat zbraně. Nějak se v tom předstíraném rozhořčení zapomíná na americké jaderné bomby umístěné na tureckých základnách. Patrně bude Turecko zdvořile požádáno, aby je vrátilo zpět do USA, když už teď nejsou tak dobří kamarádi. Napjatě čekáme, zda tuto žádost pan Erdogan stejně jako poslední dopis pana Trumpa také hodí do koše. Dál už raději ani neuvažujeme. Sledujete ty zprávy na televizi Toshiba nebo JVC? Jsou to jen obchodní značky. Obojí made in Turkey.

Země třetí:

Ve Španělsku Katalánci protestují v Barceloně proti tvrdým trestům pro jejich politiky, kteří si v té demokratické a svobodné zemi dovolili vyhlásit referendum o nezávislosti.

Státní moc do nich střílí gumovými projektily, mlátí je, odvádí je do vazby /1/.

Španělsko je náš vážený spojenec v NATO a člen EU, nejsvobodnějšího a nejdemokratičtějšího svazku států spojeného pevnými "evropskými hodnotami", těmi nejlepšími, jaké kdy svět poznal. Západ k postupu španělské moci vůči občanům mlčí, tak strašně tiše mlčí, až to práská dveřmi a katalánská krev vře ještě více, než kdy předtím. Očekávám ovšem průběžně další hlasité protesty proti týrání zvířat ve Španělsku: Ty býčí zápasy jsou opravdu ošklivé. Katalánce je ovšem mlátit povoleno. Poslechněte si to třeba se sluchátky španělské značky Energy Sistem.

Máme ještě nezpochybnitelné morální zásady, nebo už jen přelétavé a cynické zájmy? Jak dokážeme Číně a Turecku, že jsme morálnější, že právě my máme právo určovat, co je správné, co je špatné, co je morálka, co je právo, co je svoboda a co je diktatura?

Ne, jistě, že takto heslovitě nelze situaci v těchto třech regionech popsat. Ale k zamyšlení to snad stačit může.

Zdroje: 1) https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/z-novin-katalanci-se-dal-bouri-a-hrozi-novym-referendem-40300399?dop-ab-variant=15&seq-no=1&source=hp

2) https://www.lidovky.cz/svet/protesty-v-hongkongu.K218086

3) https://www.denik.cz/z_domova/poruseni-mezinarodniho-prava-snemovna-odsoudila-utok-turecka-na-syrii-20191015.html#utm_content=freshnews&utm_term=turecko útok sýrie&utm_medium=hint&utm_source=search.seznam.cz
Autor: Lukáš Burget | sobota 19.10.2019 8:00 | karma článku: 46.43 | přečteno: 6943x

Další články blogera

Lukáš Burget

Podvolení aneb muslimský živel přebírá západní Evropu

Když mazal Lidl kříže na fotkách pro své zboží, bylo to trapným marketingem soukromé firmy, když je kříž vymazán z oficiálního plakátu pařížské olympiády, je to znakem křesťanské kulturní sebevraždy.

6.3.2024 v 15:45 | Karma článku: 37.56 | Přečteno: 1110 | Diskuse

Lukáš Burget

Středoškoláci by nešli bránit Českou republiku. Ale za co vlastně mají chtít bojovat?

Server Seznam Zprávy přinesl svůj průzkum, dle kterého dnešní středoškoláci většinově odmítají vojenskou službu a dokonce i odmítají účast na obraně České republiky! Tímto skandálním stavem jsme vinni my všichni.

28.2.2024 v 15:30 | Karma článku: 38.51 | Přečteno: 1316 | Diskuse

Lukáš Burget

Stíhačky za 150 miliard, tričko za 1968,- Kč, Fialova vláda z levného kraje není

Ovšem z kraje infantilních trapností je. Po úspěchu s Fialovou Nutellou a Rakušanovým klipem "To nebylo dobrý" to zkouší také ministryně Černochová tričkem s obrázkem stíhačky, pardon, "supersonického letounu", jak poučila Babiše.

7.2.2024 v 15:45 | Karma článku: 41.98 | Přečteno: 2435 | Diskuse

Lukáš Burget

Na Rakušana nekřičte. Obviňte ho!

Ministr vnitra Vít Rakušan započal své spanilé jízdy po ČR u piva v Karviné a nesetkal se s vřelým, nýbrž s přímo ohnivým přijetím. Leč občané, nekřičme na něho. Obviňme ho z toho, co osobně i jako člen vlády udělal naší vlasti!

22.1.2024 v 19:22 | Karma článku: 42.05 | Přečteno: 4466 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jan Ziegler

V Rusku se nekonaly volby, ale vyhlášení vůdce zločineckého gangu

Ne, opravdu nelze v Rusku mluvit o svobodných volbách a nejen těch prezidentských. Zástupci skutečné opozice jsou zavíráni do vězení nebo rovnou vražděni. Západ nesmí uznat násilnického mafiána Putina za ruského prezidenta.

18.3.2024 v 12:30 | Karma článku: 21.33 | Přečteno: 319 | Diskuse

Ondřej Šebesta

Sedm stupňů do Sokola

Jak slepá musela starostka být, když její asistentka, které každý měsíc strhávali část platu na její dluhy, přicházela s luxusními kabelkami, nákladnými šperky aměla prostředky na drahé zahraniční zájezdy.

18.3.2024 v 7:00 | Karma článku: 23.52 | Přečteno: 458 | Diskuse

Radomil Bábek

Je údělem Čechů prožít v každé generaci dvě totality?

Jak se asi cítili lidé, kteří přežili jednu totalitu, aby si za pár let svobody s hrůzou uvědomili, že už zase žijí v totalitě jiné? Možná, jako my. Jestli jsme po roce 1989 něco nečekali, pak návrat socialismu.

17.3.2024 v 18:15 | Karma článku: 36.66 | Přečteno: 865 | Diskuse

Josef Nožička

Když Evropský parlament žaluje Evropskou komisi (u Soudního dvora Evropské unie)

Při čtení zprávy o rozmrazení peněz orbánovskému Maďarsku si někteří dost možná vzpomněli na letošní summit lídrů EU, na němž došlo nečekaně rychle ke schválení pomoci ve výši 50 miliard eur Ukrajině.

17.3.2024 v 8:10 | Karma článku: 31.78 | Přečteno: 607 |

Petr Kubík

Jak dohnat západ?

Každý z nás, ať už je jakéhokoliv věku, už nejspíše někdy slyšel slavné a opakované heslo - dohnat západ.

17.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 28.40 | Přečteno: 2797 | Diskuse
Počet článků 226 Celková karma 39.85 Průměrná čtenost 2772

Přicházím za Vámi jako ten, kdo se rád dívá při procházkách po kopcích i ulicích, jako ten, kdo rád čte beletrii i zprávy a jako ten, kdo rád poslouchá hudbu, ač zahrát ji neumí.

O tom a třeba i lecčem jiném sem občas napíšu a bude mi potěšením přečíst si vzápětí i něco od Vás.

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Byla to láska na první pohled, říká hvězda Gilmorek o manželství s modelkou

Milo Ventimiglia (46), představitel Jesse ze seriálu Gilmorova děvčata nebo Jacka Pearsona ze seriálu Tohle jsme my, je...