Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Kluci mají penis, holky mají vagínu, chaoti mají dogma

Případ skotského studenta, který byl učitelem vykázán ze třídy za tvrzení, že existují jen dvě pohlaví, znovu ukazuje krizi současné euroamerické civilizace: Krizi racionality.

Sedmnáctiletého studenta školy v Aberdeenshire vykázal učitel ze třídy za jeho „diskriminační a neinkluzivní názor“, že existují toliko dvě pohlaví a vše mimo to je pouze projevem sebeidentifikace (1). Vedení školy se za učitele postavilo s tím, že jednal dle školního řádu. Student však vše skrytě natočil a video nyní plní sociální sítě i zpravodajské weby.

Student ze Spojeného království není prvním, kdo je sankcionován za „diskriminační a neinkluzivní názor“, tedy za konstatování prostého vědeckého faktu ohledně počtu lidských pohlaví. Stejný případ byl publikován například ze Spojených států.

Genderové šílenství je jedním z nejvýraznějších projevů krize, kterou současná společnost prochází: Krize racionality. Naše civilizace nedosáhla svého výjimečného postavení tím, že by dobývala svět s nějakým Prorokem a jeho dogmatickými příkazy, ani tím, že by po vzoru Buddhy seděla na lotosovém květu a nechala svět plynout kolem. My v Evropě a potomci Evropanů v Americe jsme  dosáhli úspěchu prostým faktem efektivity racionálního přístupu založeného na objektivním poznání, logickém a metodickém zkoumání světa a tvrzeních postavených na důkazech. Že ta věda a racionalita se i u nás tu a tam ocitají ve službách nejtemnějších vášní a válečného běsnění, to je věc smutná, ale související toliko s člověkem samotným, nikoli s racionální podstatou naší civilizace.

Nyní rozumový přístup ke světu, naše nejsilnější kořeny, hodlá nastupující progresivistická vlna vytrhat a spálit. Tato vlna staví před racionalitu dogma, a jak je vidět třeba na tom skotském studentovi, tvrdě pronásleduje všechny, kteří by si jen dovolili říci jiný názor. Bylo zkrátka stvořeno nové náboženství, to má svoje přikázání i své proroky. Jedním z nich je třeba švédská studentka Greta Thunbergová, jejíž aktivismus – tentokrát v oblasti ochrany životního prostředí či spíše jen boje proti produkci CO2 – je také zbožšťován a vydáván za zjevení pravdy, se kterým nelze diskutovat. Švédský student, který se k aktivismu slečny Grety vyjádřil negativně, byl vyučujícím stejně rychle ukázněn, jako onen student ze Skotska.

Vlně progresivistických chaotů se ustupuje na všech frontách formou politické korektnosti. Jednou je to označení „rodič 1“ a „rodič 2“ místo „otec“ a „matka“, jindy je to prosazování norem odporujících své podstatě, jako například označování svazku homosexuálů za manželství. Klasickým příkladem je vytváření stále nových skupin lidí, kteří se něčím vymykají a to samotné stačí k tomu, aby jim byla přiznávána zvláštní práva a zvláštní zacházení, které si z davu nijak nevyčnívající nenárokují a nedostávají. Zde upozorním například na „Usnesení Evropského parlamentu o základních právech lidí afrického původu v Evropě“, což není nic jiného, než žádost o upřednostňování jedné skupiny lidí před druhou a obžaloba domácí společnosti za všechny problémy, které si příchozí ve svých komunitách přinesli a z generace na generaci dál předávají. Kdo nesouhlasí, je bezesporu stejně diskriminující a neinkluzivní, jako ten mládenec z Aberdeenshire.

Společnost, kde se měřítkem  morálky i zákonnosti stanou dogmatické představy, nemá před sebou lepší budoucnost, než všechny teokratické diktatury: Co jich už prach dějin pohřbil!

Vraťme se na závěr k tomu, co mají kluci a holky mezi nohama: Má-li někdo trvale nebo občasně v hlavě opak toho, co má mezi nohama, má vyhledat lékaře. Lékař mu pomůže, aby nabyl trvalé identifikace s jednou nebo druhou možností. Tak jako celá společnost má toliko dvě možnosti: Vybrat si racionální cestu, nebo se utopit v chaosu.

 

 

Zdroj:

  1. https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/britanie-zak-ve-tride-ucitel-nazor-gender-identita.A190624_111441_zahranicni_baje.
Autor: Lukáš Burget | středa 26.6.2019 12:00 | karma článku: 42,90 | přečteno: 2282x
  • Další články autora

Lukáš Burget

Smí se už psát pravda o důsledcích migrace?

Fakta o problémech s osobami „s migračním pozadím“ se konečně dostávají do popředí - upravená a doplněná verze blogového příspěvku.

26.4.2024 v 12:00 | Karma: 0 | Přečteno: 20x | Diskuse| Společnost

Lukáš Burget

Muslimská migrace ničí Německo a zničí i Česko, dovolíme-li to!

Tvrdá fakta o průšvihu, do kterého nás současná vláda namočila migračním paktem, ukazují výzkumy z Německa. Jakékoli otevření naší země této migraci je zradou na našich lidech a celé České republice.

23.4.2024 v 15:45 | Karma: 8,33 | Přečteno: 97x | Diskuse| Společnost

Lukáš Burget

Významný zákon o významném dni vstupu do EU schválen!

Den vstupu do EU bude v ČR oficiálně dnem významným, kterýmžto schválením příslušného zákona koalice SPOLU evidentně spustila tak říkajíc horkou fázi kampaně před volbami do Evropského parlamentu.

17.4.2024 v 15:30 | Karma: 22,66 | Přečteno: 387x | Diskuse| Společnost

Lukáš Burget

Se Svobodou Cyrilem po křesťansko-bolševicku a se svobodou pojmem po nacisticku?

KDU-ČSL jednalo o vyhození Cyrila Svobody, protože mluvil s neschváleným médiem. Vlaky proti fašismu křižují Rusko, Česko i Slovensko a vozí jen propagandu. Okamura označil za nácky Ukrajince a naskočil tak do stejného vlaku.

9.4.2024 v 15:45 | Karma: 31,04 | Přečteno: 878x | Diskuse| Společnost

Lukáš Burget

Doublethink kvete všude aneb jarní převlékání kabátů

Z návalu protichůdných vyjádření, která se toto jaro práší od úst obzvláště trapným způsobem tolika médiím i politikům mě přepadá taková pylová alergie, až mi očí slzí. I dovolím si pár příkladů pro zvýšení imunity našich čtenářů.

3.4.2024 v 15:30 | Karma: 29,66 | Přečteno: 729x | Diskuse| Média
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Bez krytí celníky by Březinova skupina nefungovala, řekl žalobce v závěrečné řeči

2. května 2024  12:49,  aktualizováno  15:38

Soudní projednávání vynášení informací z Celní správy členům tak zvané lihové mafie se dnes dostalo...

SPOLU paroduje heslo ANO a spojuje ho s Ruskem, premiér Fiala to hájí

2. května 2024  10:56,  aktualizováno  15:35

V kampani před volbami do Evropského parlamentu vsadila koalice SPOLU i na antikampaň. Na sociální...

Emigrantovi v USA pomohl s důchodem archiv StB, našli v něm doklad o zaměstnání

2. května 2024  15:15

Seniorovi žijícímu v USA pomohl s důchodem v ČR archiv Státní bezpečnost (StB). Právě v něm totiž...

U Prahy vykolejil v zatáčce osobní vlak. Jel 100 km/h, strojvedoucí v něm nebyl

2. května 2024  14:51,  aktualizováno  15:13

Na železniční trati mezi obcemi Čisovice a Měchenice v okrese Praha-západ vykolejil vlak. V...

  • Počet článků 231
  • Celková karma 33,65
  • Průměrná čtenost 2719x
Přicházím za Vámi jako ten, kdo se rád dívá při procházkách po kopcích i ulicích, jako ten, kdo rád čte beletrii i zprávy a jako ten, kdo rád poslouchá hudbu, ač zahrát ji neumí.

O tom a třeba i lecčem jiném sem občas napíšu a bude mi potěšením přečíst si vzápětí i něco od Vás.

Seznam rubrik