JB

J15i77r74i 43B58o28r

9. 4. 2024 16:24

Pane Bürger, nevím jak to máte nastaveno vy, ale když jsem v nějakém spolku nebo straně, což mě přináší i určité výhody, tak s ním držím basu. Pokud mám jiné názory a veřejně je prezentuji, tak musím počítat s reakci.

Když mě ten spolek nevyhovuje tak odcházím. Vůbec nejde o lidovce ale o normální chování. Což se asi od politiků nedá čekat.

JK

J38a78n 47K91y98š63k41a

9. 4. 2024 17:37

Otázka zní: Má či nemá politická strana právo "demokratickým způsobem", tedy hlasováním k tomu zmocněných, vyloučit svého člena, když usoudí (možná mylně) že jí tento člen škodí?

Ano nebo ne?

Neplatí to jen pro KDU-ČSL.

Platí to obecně, například o hnutí ANO a o jeho nedávných členech, primátorovi Ostravy a krajském hejtmanovi.

LP

Když se postavíte na správnou stranu, tak se bát nemusíte.

Kdo chvíli stál, již stojí opodál.

Foto

Vy se evidentně nebojíte, jak tady pořád píšete. Zjevně stojíte na té správné straně!

DR

Ta výzva lidovců ke Svobodovi, tak to je opravdu gól. Ti stejní, kteří podrželi ve funkci svého předsedu, který ve známé kauze lhal jako když tiskne, budou nyní moralizovat.

Opravdu zábavné, byť zároveň i k pláči, vzhledem k tomu kam až může politická partaj, když ji vedou pokrytci, klesnout.

LB

Víte,

já bych se nerad dožil toho, kdy každou stranu, která má šanci stát se stranou parlamentní nebo jí už je, vedli pokrytci.

Zažili jsme to bohužel už u skoro všech současných a mnoha minulých parlamentních stran.

Ať tedy komunisty vede zapálený rudý revolucionář, a ať je nevede někdo, kdo se tváří jako sociální demokrat.

Ať sociální demokracii vede sociální demokrat a ne wokeistický aktivista.

Ať ODS vede zapálený pravičák a ne někdo, kdo si podává ruku s neoliberálním a wokeistickým - a kvůli tomu i těžko definovatelným - křídlem politiky.

Ať KDU-ČSL vede někdo, komu křesťanské myšlenky neslouží jen ke zdání tradicionality a kdo je lidovec, protože mu záleží na lidech nešťastných, chudých, opovrhovaných a přehlížených pravicovou politikou.

A ať SPD nebo jiné podobné strany vede autentický konzervativec, který se vyzná v sobě i v ostatních a dokáže nabídnout skutečnou alternativu k současnému establishmentu.

Angela Merkelová s oblibou říkala o rozhodnutích, která Německo i EU dovedla do současného propadu, že jsou "Alternativlos"

A právě proto vznikla "Alternative für Deutschland". Je však důvěryhodnou alternativou?

LB

Dobrý večer pane Hornere,

ačkoli se na mnohém neshodneme, velmi si vážím toho, že dokážete otevřeně podpořit něco, co napíšu a Vy jste v tom našel cokoli, co Vás zajímá, nebo se Vám líbí.

Jistě to nebude vadit tomu, budeme-li se někdy v budoucnu zase o něčem jiném vadit...

S přáním hezkého večera

Lukáš Burget

JP

Starost autora blogu o KDU-ČSL a jejího bývalého předsedu je dojemná. Není od věci připomenout, že je známá fotografie kremelské sešlosti 10.12.2015 v moskevském hotelu Metropol, kde u slavnostního stolu, kde se oslavovalo 10. výročí televize Russia Today, sedí spolu s Putinem, A. Gromovem, S. Ivanovem,, D. Peskovem, E. a M. Kusturicovými ad. Cyril Svoboda, tehdy bývalý ministr zahraničí ČR.

LB

Mnozí další nebo stejní se scházeli také s Bushem mladším, s Obanou, s Tony Blairem, bývalý ministra zahraničí a předseda TOP-09 navštívil Jemen či Saúdskou Arábii

/Zdroj: https://mzv.gov.cz/abudhabi/cz/vztahy_cr_a_sae/-zastupitelske_urady-abudhabi-publish-cz-vztahy_cr_a_sae-ministr_schwarzenberg_v_perskem_zalivu_a.html/

Což jsou země nadmíru demokratické a oplývající všemi možnými lidskými právy, což jsou shodou okolností hodnoty, které za Schwarzenberga i poté TOP09 omílá jako na kolovrátku.

Samozřejmě, že státníci se mají scházet a mají jednat.

LB

Samozřejmě, platí to pro každou stranu. A jestliže se jmenují Svoboda a přímá demokracie, potom mají mít mechanismy, kdy o vyloučení člena budou hlasovat všichni členové.

PK

Překvapilo mne že k útoku zavelel Hladík jako "mladík" nikoliv zasloužilý člen ev, ideolog např.Bartošek

JK

J95a81n 78K82y43š67k12a

9. 4. 2024 19:37

To je jedno. CyrdaRetarda už tam je min. o 10 let déle, než bylo zdrávo...

(Půjčil jsem si přezdívku, kterou požívala Jana Bobošíková, dokud byl ještě C. Svoboda ideologický nepřítel.)

  • Počet článků 231
  • Celková karma 33,65
  • Průměrná čtenost 2719x
Přicházím za Vámi jako ten, kdo se rád dívá při procházkách po kopcích i ulicích, jako ten, kdo rád čte beletrii i zprávy a jako ten, kdo rád poslouchá hudbu, ač zahrát ji neumí.

O tom a třeba i lecčem jiném sem občas napíšu a bude mi potěšením přečíst si vzápětí i něco od Vás.

Seznam rubrik