PB

..... naštěstí nám nic nehrozí,- v tomhle směru u nás převládá tisíciletá zkušenost vycházející z flexibility, porozumění, solidarity, bezmezné oddanosti, defétismu, zrady a kolaborantství!,- .....zkrátka konvertujem na islám ajeto

Foto

Z pohledu Vatikánu jde z hlediska budoucnosti o katastrofu. Z pohledu "pána tvorstva" to může přinést řadu pozitiv. Třeba polygamii, patriarchát, odstranění alkoholismu či polyamorie u žen, několikrát za den rozcvičku............

MB

............. likvidace jakékoliv kultury, likvidace knihoven (zůstane pouze jedna kniha), ženské se zapytlují a zamknou do bytů, každý rok jeden měsíc přerušovaná hladovka, žádné vepřo knedlo zelo, jednou za život povinná štrapáce k jakémusi černému šutru...........

A teď vážně - to není náboženství, to je geniální ideologie pro ovládnutí nevzdělané společnosti (tehdy pouštních lupičů), protože tupé stádo se nejlépe ovládá hrozbou krutými tresty a likvidací vzdělávání.

LP

Houllebeq je dezolát a flastenec. A šíří nenávist.

MD

Nechal bych to na Francouzich. Francie je laicka republika uz od revoluce, ani Napoleon nevratil katolicismus zpet jako statni nabozenstvi, cili mentalita je tam uplne jinde nez v zemích, kde se krestanstvi jeste stale míchá do vnitřní politiky. Ustava: La France est une République indivisible, laïque, démocratique et sociale. Elle assure l'égalité devant la loi de tous les citoyens sans distinction d'origine, de race ou de religion. platí to obecně, islám, neislám.

LB

Pouze na Francouzích to nelze nechat z více důvodů:

- francouzskou tradicí je laicismus, nikoli náboženská neutralita

- dokud jsme v Evropské unii a v NATO, je Francie jedinou zemí zároveň v EU a zároveň v NATO, která má jaderné zbraně. Jak by se Vám líbil takový jaderný Pákistán přímo v Evropě?

- Francie má po Německu nejsilnější hlas v EU a ten samozřejmě bude ve všem ovlivňován složením jejího obyvatelstva

- francouzsky neumím a proto jsem si Váš citát z francouzské ústavy nechal přeložit Googlem, tedy píše se tam:

"Francie je nedělitelná, sekulární, demokratická a sociální republika. Zajišťuje rovnost před zákonem pro všechny občany bez rozdílu původu, rasy či náboženství."

Opravdu si myslíte, že to ještě v dnešní Francii platí?

  • Počet článků 231
  • Celková karma 33,65
  • Průměrná čtenost 2719x
Přicházím za Vámi jako ten, kdo se rád dívá při procházkách po kopcích i ulicích, jako ten, kdo rád čte beletrii i zprávy a jako ten, kdo rád poslouchá hudbu, ač zahrát ji neumí.

O tom a třeba i lecčem jiném sem občas napíšu a bude mi potěšením přečíst si vzápětí i něco od Vás.

Seznam rubrik