Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Čekání na Godota.

Jeho naduté svalnaté řeči naznačují, že na tom tak moc dobře není.

1 2
možnosti

Pán opět poobědval rádoby vtipnou kaši ?

0 1
možnosti

To by se Vladimír dost načekal.

K úvodu vašeho článku:

1) Rusko vyrábí víc munice než západ. No aby ne, země nekonečných zdrojů s válečnou strukturou ekonomiky. Kdyby to bylo jinak, sama se zhroutí.

2) Česko dováží největší množství ropy z Ruska od roku 2020. No jo, mluví se o tom od začátku války, nikoho to nemůže překvapit. Pro vysvětlení si stačí ten Kovandův článek o pěti větách dočíst do konce.

3 + 4) Válka je v patové situaci. No k tomu to spěje celé léto, otázka je jestli to více netrápí čekajícího Putina.

5) Ukrajina zažije krutou zimu s útoky na křehkou infrastrukturu. Určitě ano. Pokud to tak bude, tak je to důkaz, že Putinovi nestačí čekat a stala (už loni) se z něj jedna z největších sket moderních dějin.

7) Ruská nafta si našla cetu přes Indii. Jasně že jo. Akorát je na trhu za světové ceny a největší část zisku shrábnou Indové.

6) Putina přivítali v Emirátech. Ano, zásadní otázkou je, jestli nebyl přijat proto, aby dostal kartáč, že se pokouší podrazit těžbu a ceny plynu a ropy.

8) Na ochranu klimatu potřebujeme biliony. No, hmm... Ale teď už máme celkem kliku, že všechny vyspělé ekonomiky včetně Číny v tom jedou stejně jako my.

2 2
možnosti

K jednotlivým bodům:

1) I vzhledem k tomuto bodu je logické, že Putinovi postačí čekat, pokud se na západě něco zásadně nezmění. Je samozřejmě nesmysl, že by se Rusko zhroutilo, kdyby vyrábělo méně munice. Naopak by to celé té zemi i světu prospělo, a to samozřejmě nejen ekonomicky.

2) Situace je taková, jaká je. Jaká situace bude v roce 2025, tak to jsou opravdu jen předpoklady, které mohou a nemusí vyjít. Jinak do Terstu samozřejmě může být dodávána americká, ale i Indická = ruská ropa.

3 + 4) Putinovi je to jedno. On má lidský materiál i techniku a ztrátami se nezatěžuje. To je bohužel strategickou výhodou všech diktátorů.

5) Kdyby Rusko neútočilo, tak by útočila Ukrajina a vyhrála. Takhle se ta krutá hra zvaná válka hraje. O tom, že je Putin sketa samozřejmě po jeho invazi a válečných zločinech není pochyb.

6) Chceme-li někomu dát kartáč, eventuálně ho vydírat, přivítáme ho tím, že ho necháme čekat na žhoucím slunci na schůdcích jeho letadla. Cheme-li mu něco jiného, pak ho velkolepě přivítáme jako sultána, čehož se v Emirátech (opět píšu bohužel) dostalo Putinovi:

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-blizky-a-stredni-vychod-spojene-arabske-emiraty-privitaly-putina-velkolepe-jako-sultana-40453367

8) To je samozřejmě nesmysl. Vyspělé ekonomiky (tedy mimo Evropu, její ekonomika vyspělá byla, už není) v tom byznysu jedou asi tak, že dodávají své výrobky ekofanatikům z EU. Čína si to může dovolit i dotováním své produkce elektromobilů. Vyřadit tím evropský automobilový průmysl, to je lákadlo, na které Čína prostě má. Faktem prostě zůstává, že žádný stát či skupina států velikosti EU si zeleným fanatismem ani zdaleka nesvazuje ruce tolik, co ta EU.

2 0
možnosti
Foto

K volbám do Evropského parlamentu půjdu. Volit budu proevropské strany. Je to určitě menší zlo, než volit strany Evropu rozkládající. Autor blogu mě utvrdil v tom, že ty volby nesmím promeškat. Právě kvůli takovým, jako je on.

5 6
možnosti

Zásadní je vyjádřit svůj názor u voleb a je logické, že názory mohou být různé. Já sice ostře nesouhlasím s Vaším názorem, ale máte plné právo ho vyjádřit volbou kandidátů, kterým věříte. Kdo nevolí, ať si nestěžuje.

5 1
možnosti
Foto

Je zajímavé, jak se odkopává čím dál větší množství proruských kolaborantů a jsou stále odvážnější, když vědí, že se jim nic nestane.

10 1
možnosti

Bohužel máte pravdu, je to celá naše vláda, celé vedení Evropské unie a myslí si, že jsou nedotknutelní. Snažme se to ve volbách změnit.

5 5
možnosti

Takže máte v zásadě tři možnosti.

1. Rezignovat na pomoc Ukrajině a uvítat Ruské tanky v Evropě.

2. Globální konflikt svobodných a demokratických zemí, proti diktátorům a zemím, pro něž je svoboda urážkou.

3. Dle posledního vyjádření ruských propagandistů, vytvořit zemi od Polska až po Jugoslávii, která bude nárazníkovým pásmem a která bude samozřejmě pod ochranou Ruské armády.

Tak který z těchto bodů je vám nejbližší? Nebo snad jste vymyslel něco jiného? A abych tedy byl fér jako vy, zadávám odkaz. Velmi zajímavá ideologie.

Obnovme Rakousko-Uhersko pod naším dozorem, zaznělo v ruské televizi. Expert mluví o cirkusu - CNN Prima NEWS (iprima.cz)

4 8
možnosti
Foto

A to ještě dezinformátoři na Novinkách líči, s jakými poctami byl Putin uvítaný s Kadyrovem ve Spojených arabských emirátech. Poté se má odebrat do Saúdské Arábie, kde ho též čekají nejvyšší pocty: https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-blizky-a-stredni-vychod-spojene-arabske-emiraty-privitaly-putina-velkolepe-jako-sultana-40453367#dop_ab_variant=1213901&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=2&utm_campaign=abtest238_zalozka_komentare_varA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Není náhodou tento způsob velebného líčení přijetí Putina u našich spřátelených států ze strany redaktorů Novinek šířením poplašné zprávy, když naše justice stíhá kdekoho, kdo si dovolí mít jiný názor než současná vládní propaganda?

Vždyť jsme přece označili Putina za zločince a podpořili jeho trestní stíhání mezinárodním tribunálem. Jak je možné, že SAE a Saúdská arábie neposlouchají současnou západní "demokracii" a naše vládní propagandisty?

11 6
možnosti

Jak je možné že diktátor vítá diktátora? To máte opravdu tak omezené znalosti historie u současnosti? :-)

2 9
možnosti
Foto

Naděje umírá poslední. Dříve však lidéRealpolitika se příliš neliší od licit. mariáše, v kterém kde kdo fixluje. Stále je i šance, že Putin sklapne paraple, třeba i přičiněním svých věrných, jak vždy bývalo i v Rusku zvykem. Pak by asi také napsal dva dopisy, jako kdys J.V.S. V prvním stálo ,,svedˇ všechno na mně". V druhém pak ,,napiš dva dopisy" P.S. : nebývá občas na škodu být mírným pesimistou. Když to dopadně blbě, bylo s tím počítáno. Když dobře, může dojít i k mírnému překvapení. Těžko však predikovat pro koho

3 0
možnosti
Foto

Jak se fixluje v licitovaném mariáši?

1 0
možnosti
Foto

Ptám se znova - co navrhujete? Místo odpovědi mě odkazujete, abych si přečetl Vaše blogy a diskusní příspěvky. Jeden příspěvek jsem si přečetl, na blogy nemám čas. To nemůžete stručně říci co navrhujete?

Z toho diskusního příspěvku jsem vyrozuměl, že bychom měli jít k volbám do Evropského parlamentu a volit strany, které proti tomu něco podnikají. Můžete mi prosím takové strany doporučit? Které to jsou?

2 1
možnosti
Foto

Olovo, žhavé olovo! Jako Quasimodo

0 0
možnosti
  • Počet článků 231
  • Celková karma 33,65
  • Průměrná čtenost 2719x
Přicházím za Vámi jako ten, kdo se rád dívá při procházkách po kopcích i ulicích, jako ten, kdo rád čte beletrii i zprávy a jako ten, kdo rád poslouchá hudbu, ač zahrát ji neumí.

O tom a třeba i lecčem jiném sem občas napíšu a bude mi potěšením přečíst si vzápětí i něco od Vás.

Seznam rubrik