Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J24i73r58i 17P59i27l47n23y

23. 8. 2023 6:19

Zkuste z Číny nic nekupovat. A pak nám z jeskyně pošlete kouřové signály, jak se Vám vede.

1 0
možnosti

P65e36t16r 91S11k28á78c84e25l

14. 8. 2023 22:06

Tento ruský export do Evropy, především plynu a ropy, je nyní omezen, důvody známe - jsou to jak evropské sankce /ne, nevolám po jejich zrušení/, tak fyzické překážky v podobě fatálního poškození plynovodu v Baltském moři - ať už je jeho původcem kdokoli.

Zdroj: https://burget.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=805076

--------------------

Nevoláte po zrušení sankcí, takže ty jaké předvedli neschopní chlapci schvalujete? Vždyť se nám jejich výmysl vrátil jako bumerang. Takže když neumí chránit svoje občany před drahotou,měli by přenechat místo schopnějším. Pokud se v něčem mýlím, rád opravím svůj názor.

2 0
možnosti
Foto

Mluvíte, resp. píšete mi z duše. Mám naprosto stejný názor. Čína a Indie jsou země s obrovskou kupní hodnotou a nakonec se Rusko bude mít daleko lépe obchodovat s těmito zeměmi než s "nějakou" EU, resp. Schengenem . . .

2 0
možnosti

Pane Frélichu,

Vaše diskuzní příspěvky pod mými články jsou zajímavým fenoméněm, posledně jsem od Vás zaznamenal reakci v podobě smajlíka s palcem dolů následovaného třemi písmeny "fuj", nyní zaznamenávám pouze toho smajlíka s palcem dolů.

Ujišťuji Vás, že jsem nikdy nežádal a ani nebudu žádat o odstranění nějakého diskuzního příspěvku a vítám i negativní či vůči mě kritické příspěvky (nepřekročí-li určitou míru agresivity). Leč s příspěvky tak stručnými, jako od Vás mám potíž. Smím Vás tedy vyzvat, abyste je poněkud rozšířil a konkretizoval?

Váš

Lukáš Burget

5 1
možnosti

Pane Burgete mám v oblibě videa na júťúbu kde upocení čerňoši někde v zaplivané ohradě tahají v nůších kusy litinových motorů to nahází do mazutové pece pak to odlejí do formy co si uplácali pod přístřeškem ten kus ještě horký řetězovou kočkou z hlíny vytáhnou naloží na rikšu a odvezou přes půl afrického velkoměsta k maníkovi, co má moderní frézu od Kroupy z roku 1920 a soustruh od Jedlíka z roku 1930 a tam z teho kusu vytočí prvotřídní přírubu k elektrárenskému kotli. Pak na to cejcem narazí nápis "Siemens" a ejhle, evropské ekologické předpisy byly dodrženy a evropská průmyslová produkce se opět navýšila. - - - - Nesměji se těm čerňochům a arabáčům, spíše je obdivuji a je mi inspirací, že když se dá lidem volnost, jak jsou důvtipní a z mála udělají vlastně takřka všechno. Jenže, v Evropě už dávno volnost nemáme. Takže nečekejte, že bychom z mála udělali všechno. Spíše to bude tak, že z ničeho neuděláme nic.

7 2
možnosti

Bohužel máte pravdu. Zmínil jste jednu podstatnou věc: Tady v Evropě si - a řekněme to na rovinu - Němci hrají na ekologii, ale víme sami, jak to bylo třeba s palmovým olejem, který se přidával do benzínu, aby byl ekologičtější. Stejné paralely se dají najít i dnes.

4 0
možnosti

"1) Neschopností cenově a objemově konkurovat výrobě v Číně, Indii, ale i řadě dalších asijských zemích. Toto je otázka trhu, tedy "vinen" je trh."

Chvalabohu Európa nemá záujem cenovo a objemovo konkurovať Číne, Indii a iným rozvojovým štátom.

Európa musí konkurovať kvalitou s vyššou pridanou hodnotou, lacnú kvantitu presúvať do rozvojových štátov.

3 10
možnosti

Pane Ulrichu, na základní i aplikovaný výzkum produkce výrobků s vyšší přidanou hodnotou si nevyděláme, pokud nebudeme konkurenceschopní tady a dnes s tím, co umíme.

Zejména Čína, ale i další asijské státy nám právě investicemi do výzkumu a následných technologických aplikací utíkají na míle dopředu.

20 5
možnosti
  • Počet článků 231
  • Celková karma 33,65
  • Průměrná čtenost 2719x
Přicházím za Vámi jako ten, kdo se rád dívá při procházkách po kopcích i ulicích, jako ten, kdo rád čte beletrii i zprávy a jako ten, kdo rád poslouchá hudbu, ač zahrát ji neumí.

O tom a třeba i lecčem jiném sem občas napíšu a bude mi potěšením přečíst si vzápětí i něco od Vás.

Seznam rubrik