Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Lineárně vzato, letos pod vládou Fialy přesáhne náš státní dluh 600 miliard a útrata 400 mld za výzbroj by to zaokrouhlila na pěkný bilion. Monk by měl radost.

2 0
možnosti
Foto

Na obranu jde 111, 8 mld. pane Bicero . Na investice do výzbroje, výstroje, infrastruktury, informačních technologií a podobně půjde 39,3 mld. Kč. Na hlavní druhy vojenské techniky, jak je definuje NATO, půjde 22,4 mld. Kč. Personální náklady na 28134 vojáků z povolání, kteří mají v roce 2023 sloužit v resortu Ministerstva obrany, jsou 19,4 mld. Kč. Takže na nákup zbraní jde 22, 4 mld.

0 0
možnosti
Foto

CO není jenom o krytech a maskách.

Je to hlavně o tom, jak se chovat a chránit v krizových situacích.

Krizovou situací je třeba povodeň, velký požár, situace po silném větru, výbuch plynu, .....

Tak nevím, proč se tu furt řeší nějaké kryty, které v konečném efektu jsou mnohdy k ničemu.

1 1
možnosti
Foto

Současná armáda masky nemá a nenosí je jako v době komunismu. Nemá ani atombordel. Tak proč mají mít civilní osoby masky. Neměli je ani za éry komunismu.

1 0
možnosti

Připouštím, že civilní obrana u nás, tak jak byla koncipovaná, byla úplně k ničemu a i do budoucna je naprosto zbytečná.

;-(

0 0
možnosti

J52i96ř80í 69H27u69c16l

4. 4. 2023 8:50

Moc hezky napsáno!

0 1
možnosti

J96i80ř43í 40H75u13c68l

4. 4. 2023 8:52

Patří pod příspěvek pana Dubovského

1 0
možnosti

Milý Lukáši,

když odhlédnu od pokusu, jak nakydat na tuto vládu i to, co neudělali ti před ní, přejdu selektivní výběr argumentů, dostanu se konečně k dobré radě.

Bojíte se jako pančelka Veronika?

Pak se zastavte v nejbližším Army Shopu a kupte si apartní osobní sestavičku IPCHO, která padne jako ulitá na vaše konkrétní tělo a - na rozdíl od těch ze školního či fabričního skladu - budou fungovat.

přece nenecháte tak zásadní podmínku přežití na eráru, který nic neumí a je ten nejhorší hospodář.

Jak říkáte, tato válka začala v roce 2014. Sobotka s Babišem, potom Baiš bez Sobotky s tím osm let mohli něco dělat. Teď se už válčí ve velkém, prioritou je armáda, civilové mohou leda brečet nad rozlitým mlékem nebo použít ty peníze, které místo na obranu šly do slev na jízdném a valorizaci sociálních dávek a koupit si svou masku, igelitové pytlíky a pláštěnku a pak vesele cvičit úléhání patami k epicentru v místním parku. Místní klub Veteránů pochodových cvičení by pak měl naplánovat turistickou vycházku po místních krytech.

Upřímně, proč od této "nejneschopnější vlády v historii" čekáte, že v národním měřítku udělá něco, co každý, kdo se bojí, může udělat sám a hned.

Pak můžete v pohodě usednout ke krbu, pančelka si vezme činčilu a přijde vám číst Čurčila.

Stálé zdraví přeji.

13 3
možnosti

Milý pane Dubovský,

kdybyste si můj blog přečetl, zvěděl byste, že této vládě připisuji zásadní, nikoli výlučný podíl na této situaci a taktéž byste si osvojil fakt, že v blogu zmiňovaná válka začala roku 2022. Nedopustil byste se pak té trapnosti, že mě obviňujete ze selektivního výběru argumentů, přičemž sám přímo lžete, což se ještě trapněji snažíte zakrýt délkou svého příspěvku nastavovanou o jakousi nesouvislou povídačku o tom, co bych si měl koupit.

Taktéž vám přeji zdraví.

1 0
možnosti
Foto

J90a95n 89Š74i62k

4. 4. 2023 7:17

Jak jednoduché to zase mrsknout na vládu. Od devadesátých let žádná vláda do civilní obrany neinvestovala, dokonce i ta nepopulárnější ze všech - Babišova - na to tak nějak nemyslela. Zrušila se branná výchova a víte proč? Protože to občané této země tak chtějí!! Není to tak dávno, co všude převládaly názory typu: k čemu nám to je, při jaderném výbuchu je to k ničemu, k čemu máme vlastně armádu, blá, blá, blá. Všechno stojí peníze. Ani ten pitomý kryt ve sklepě nemůžete postavit a zaházet hlínou, musíte ho každý rok udržovat a to stojí, představte si to, peníze. V našem krajském městě je v každém druhém starším domě postaveném před válkou ve sklepních prostorách kryt. Běžte se podívat co v nich je. Kolárny, brambory, skládky. Nikde žádný kryt. To je věc vlády nebo občanů. Schválně, jestli na to přijdete, hádanka těžká, ale rozluštitelná. Hezký den

13 0
možnosti
Foto

Civilní obrana, jak si ji představujeme a jak to bylo za bolševika neexistuje v žádné zemi v Evropě. U nás obrana obyvatelstva byla včleněna pod Integrovaný záchranný systém, který pravidelně cvičí a při cvičení simuluje různé způsoby ohrožení obyvatel. Například teroristický výbuch vlaku při kterém žáci zdravotní školy byli namaskováni, jako zranění, byli umístěni ve starém nepoužívaném vagnonu, který byl předtím vybušninou poškozen a zranění v něm byli umístěni. Vše probíhalo jako ve skutečnosti. Zranění byli odvážení do nemocnice, kde byli podle zranění tříděni a tak dál a tak dál. Zjišťovalo jak sanitkám dlouho trvá než přijedou na místo a tak dál.

0 0
možnosti
Foto

Vy jste si o to zparodování Karlem Trčálkem přímo řekl.

8 0
možnosti
Foto

pizzaAle o tom přece ten článek je. Aby se, mimo jiné, z koláren a bramboráren 🥔 udělaly moderní, plnohodnotné kryty. Aby začal proudit informace - kam se schovat v případ útoku, kde brát informace, jak se chránit, jak je pripravena armáda a hasiči...

Od osmdesátek nebylo nic takového zapotřebí. Ale časy se mění a nase země je opět téměř na hranicích dvou velkých říší. A naše vláda, konkrétně ministři obrany a vnitra, mají povinnost udělat vše pro obranu země.

Oba potřebují nějakou smysluplnou činnost.

2 0
možnosti

V tom, že Ukrajině poskytujeme takové zbraně, které by jinak stejně leželi ve skladech, poněvadž pro ně již nemáme využití, bych žádný problém neviděl. Tady asi rozpor nebude. Stejně tak asi nebude rozpor v tom, že naše armáda potřebuje rozsáhlou modernizaci.

Rozpor ovšem určitě bude v tom způsobu modernizace, poněvadž když vidím co chtějí nakupovat, tak mě jímá hrůza. To co by se nakoupit mělo, poněvadž se v současném konfliktu na východě osvědčilo nikoho nezajímá, naopak miliardy se budou vyhazovat za věci, které v tom konfliktu nehrají absolutně žádnou roli.

3 0
možnosti
Foto

Omlouvám se tu zprávu NKU jsem našel a je to kontrola do roku 2021. Dál už ne. Se závěry kontroly ale ministerstvo vnitra zásadně nesouhlasí. „Vyvolávají naprosto mylný dojem, že je stav systému ochrany obyvatelstva nepřipravený,“ reagovala mluvčí resortu Klára Dlubalová. Vzhledem k tomu, že kontrolované období končilo rokem 2021 je řada vytýkaných zjištění v dnešní době již minulostí. Prostředky individuální ochrany i úkryty mají v případě nevojenských situací využití téměř nulové a jejich využití při hrozbě a vzniku vojenského konfliktu je velmi diskutabilní a omezené.

3 1
možnosti

Pane Kindle, nevím, jakou zprávu jste našel vy, ale já cituji zprávu vydanou 27.3.2023, tedy minulé pondělí. Hned první z přiložených dokumentů uvádí:

Kontrola byla prováděna u kontrolovaných osob v období od května 2022 do prosince 2022.

Kontrolovaným obdobím byly roky 2015 až 2021, v případě věcných souvislostí i období předcházející a následující.

Zpráva byla schválena 27.2.2023.

1 0
možnosti
Foto

NKÚ rovněž zjistil žalostný stav v oblasti dotací. Ta jsou udělovány ze setrvačnosti, aniž by se zjišťovaly jejich dopady a účelnost. Jde při tom o stovky miliard. Je něco shnilého ve státě českém.

3 0
možnosti
Foto

NKU kontroloval dobu, kdy ve vládě byl jako premiér Babiš.

1 2
možnosti
  • Počet článků 229
  • Celková karma 34,79
  • Průměrná čtenost 2743x
Přicházím za Vámi jako ten, kdo se rád dívá při procházkách po kopcích i ulicích, jako ten, kdo rád čte beletrii i zprávy a jako ten, kdo rád poslouchá hudbu, ač zahrát ji neumí.

O tom a třeba i lecčem jiném sem občas napíšu a bude mi potěšením přečíst si vzápětí i něco od Vás.

Seznam rubrik