Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Když jsem se poprvé setkala s výrazem "klimatický žal", myslela jsem, že si někdo dělá šoufky; bohužel, opak je pravdou, je to myšleno vážně a skutečně tím mnoho, zvláště mladých lidí, velmi trpí. Jak by ne, když jsou ze všech stran bombardováni apokalyptickými vizemi a to nejen z nějakých sci-fi filmů či povídek (romány už tito většinou nečtou, jsou příliš dlouhé), ale i od některých věhlasných osobností i světových politiků; novináři mají žně, psychoterapeuti též. Osobně znám několik středoškoláků, vnuci mých přátel, kteří, ač sami plně využívají všech výdobytků moderní civilizace naplno, zapáleně proti nim protestují, bojí se CO2, prdění dobytka (svého ne), uhlí, plynu, atomu, masa a Ruska; dokonce tolik, že se zapomínají vzdělávat ve škole a mají těžkou formu prokrastinace. To je moc smutné!

Ale zvedněme hlavy, radost a náprava přijde již tento podzim, kdy Darwinova teorie opět udeří prakticky a tvrdě.

1 1
možnosti
Foto

J33a74n 92D26u51c59k89ý

15. 8. 2022 12:13

Prominte, ale ja jsem celkem mlady a ctu hodne. Moje pritelkyne precetla mnoho romanu, ale o jejim prehledu o svete nelze mluvit jako o nikterak zavratnem. Arogance starsi generace, ze mladi jsou fnukny je licha. Sice fnukny jsou, ale autor tady opomiji podstatnou vec a to, ze pokud rozumite tomu, co se na nas riti za problemy a je jich mnohem vic nez si umi bezny clovek predstavit, natoz priznat, je pro kazdeho jedince, ktery na to procitnuti neni pripraven a vybaven zdrcujici. To co tu autor dela prostym vysmechem a sikanou techto mladych lidi je ubohe a nikomu to nepomaha. Rozhodne souhlasim, ze Darwinova teorie uderi. Ale ja bych se rad dozil Vaseho veku a mel alespon nadeji v budoucnost. Ta bohuzel podle Darwinove teorii mi rika, ze schopnost cloveka videt budoucnost a adaptovat se na ni bude lemovana temnymi udalostmi.

0 0
možnosti
DC

D64a50v46i86d 95C96e78c54h

14. 8. 2022 20:00

Dost dobry clanok.

Uz na tu uchylku existuje nejaky odborny termin, nejaka klimozmenofobia?

1 0
možnosti
PB

.....vona si každá generace nese svoje "břímě", se kterým sa potýká, propadá sa do beznaděje, nebo řičí nadšením, smutní nebo sa veselí, někdo skáče mílovými kroky kupředu, jinej pak "šag vperjod, dva šaga nazad" a někeří si lebedí ve středověku a dokonce ho uctívají,- ........ holt,- takovej už je život!

0 0
možnosti
JK

Muslimští uprchlíci už nefrčí, vystřídala je móda antivax a po ní antiklima. Staří lidé, vystrašení ze složitosti a výzev dnešního světa se utíkají k iracionalitě a fantasmagoriím. Sociální sítě jim k tomu dělají medvědí službu mixem babských pověr a šokujících "faktů".

1 1
možnosti
LB

Vaše parafráze mých tvrzení nesedí z několika důvodů:

1) Jaká iracionální či fantasmagorická tvrzení obsahuje můj příspěvek?

2) Jaké babské pověry ze sociálních sítí či šokující "fakta" obsahuje?

3) Mohl byste mi prozradit, co to je "antiklima"?

1 1
možnosti
  • Počet článků 228
  • Celková karma 36,85
  • Průměrná čtenost 2755x
Přicházím za Vámi jako ten, kdo se rád dívá při procházkách po kopcích i ulicích, jako ten, kdo rád čte beletrii i zprávy a jako ten, kdo rád poslouchá hudbu, ač zahrát ji neumí.

O tom a třeba i lecčem jiném sem občas napíšu a bude mi potěšením přečíst si vzápětí i něco od Vás.

Seznam rubrik