Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J53i28r89i 63T95i57c91h74y

12. 5. 2022 16:19

Hned mne napadlo soucasne zneuzivani vyrazu rasista, rasismus.

0 0
možnosti

Dokonce i fašismus je oběť, protože ten režim nevznikl za účelem terorizování občanů. Jenom má k tomu lepší podklady než demokracie. Podobné režimy jsme zažili za celou historii a vždy šlo o zneužití moci člověkem. Co jenom napáchala katolická církev a teď jsou hodní beránci.

Druhý problém jsou chráněné skupiny, jejichž kritika se dá smést jako rasismus, antisemitismus, xxxfobie apod. Stačí se hlásit k populární minoritě a máte zbraň vůči všem názorovým odpůrcům.

3 0
možnosti

Katolická církev se často jen bránila vůči zločincům a teroristům, například radikálním islamistům.

1 0
možnosti

Pan Okamura je nacionalista nikoli z přesvědčení, ale jen proto, že zejména ruská propaganda se snaží rozdělit Evropu i lidi uvnitř zemí. Bohužel na to někteří slyší, jde zpravidla část ze starší generace co zastydla v socialismu, pořád hledají vůdce co jim pošle pečené holuby a závidí těm schopným, co umí vydělat peníze, nebo jen mají respekt díky svým schopnostem a dovednostem. Pohrobci Gottwalda vědí, že už mají minimální šanci být úspěšní, neumí nic jen nadávat.

Okamurovci jsou výjimečně citliví na přirovnání k nacionalismu v Německu před druhou válkou, ovšem cílená výchova fanatiků jim cizí není. V extrémní podobě dokáží stoupenci, pod vlivem propagandy přejít i k činům a ohrozit životy občanu ve jménu ideologie se jim zdá přijatelná cena. Okamura se bezostyšně hlásil k Putinovi jeho názorům a doslovně je hlásal a spolu se souvěrci podporoval i vrahy v řadách ruských Nočních vlků, těch co jsou zároveň příslušníci Vágnerovy hory hrdlořezů. Putin rozpoutal krvavou genocidu na Ukrajině což je v Česku odsouzeno téměř jednoznačně a Okamura ze dne na den ztratil hlavní část své propagandy, jak vidno po pár měsících se vzpamatoval našel jasný směr a je nucen výrazně přitvrdit, aby si ho někdo všiml. Přitom dále jako by plnil noty z Kremlu, vyvolat nenávist proti ukrajinským uprchlíkům všemi prostředky.

Jinak si udělejte pořádek v terminologii zjistěte si co byl německý nacizmus a italský fašismus, fašisté totiž neměli takový problém s židy, proto hitlerovci (národní socialisté) fašisty spíše opovrhovali. Okamurův zbožňovaný vzor Putin se na Ukrajině chová stejně jako Hitler, všichni Ukrajinci jsou nacisti a jako národ nemají právo na existenci, jen někteří z Ukrajinců mohou být "převychováni" zejména nejmenší děti a některým bude dovoleno za odměnu otročit pro nadřazený národ Rusů. Není to tak dávno co tuhle rétoriku Okamura obhajoval, dnes smazal všechny důkazy co mohl a dělá svatouška, pro mě je on odporná existence.

8 4
možnosti

To je jak z politického školení mužstva. :-P

3 4
možnosti

"Euroučitel":-).

Ta Zpráva stojí za prostudování celá, díky za upozornění, po zběžném přečtení bych vyzdvihl alespoň ještě:

"... ve výuce výchovy k občanství převládá vnitrostátní zaměření, zatímco mezinárodní rozměr (evropský a celosvětový) není tak silný. V některých státech vzniká napětí mezi vnitrostátní a nadnárodní úrovní, jakož i kolektivním a individuálním zaměřením výchovy k občanství. V těchto případech, mezi něž patří Polsko a Maďarsko..."

a odstavec 57. v návrhu usnesení Evropského parlamentu:

" ... domnívá se, že ostrov Ventotene a manifest na něm vypracovaný hrály rozhodující úlohu v dějinách evropské integrace; zdůrazňuje úlohu tohoto ostrova jako symbolického památného místa, které je spojeno s evropskou integrací a ochranou společných evropských hodnot; zdůrazňuje, že ostrov přispěl k podpoře výchovy k evropskému občanství, zejména aktivním zapojením mladých lidí do každoročního semináře o evropské integraci, který v roce 1982 inicioval Altiero Spinelli ..."

A kdopak byli ti propagátoři myšlenek evropské integrace?

Altiero Spinelli byl italský komunista a spoluautor manifestu Ernesto Rossi pro změnu bývalý Mussoliniho příznivec (pravda, později polepšivší se). Připočtěme myslitele Kreisauského kruhu, o nichž autoři velmi zajímavé knihy "Atentát na Hitlera - Muži 20. července" píší: " Právě toto evropské hledisko, přítomné v jejich myšlení, vysvětluje pozdější působení Kreisauského kruhu přátel v poválečné době v Německu, který v nadšení pro Evropu spatřoval téměř náhražku vlastní národní identity..." a panevropana Kalerghiho a máme zdroje eurointegrace pěkně pohromadě. A že je na to hezký pohled.:-)

2 0
možnosti

Blbé je, že Rusko se nespletlo v pojmu nacismus, neonacismus, protože je natvrdlé, ale vlastně jde o to, že chce zpátky aspoň kus Ukrajiny, která byla stejně "vždy ruská". Heslo "denacifikace" se prostě hodí, protože, když stát za něco bojuje, je vhodné říci proti čemu a za co: "Protiv fašistov i za rodinu" (Stalin). Takže teď to opakuje Putin: "Proti nacistov i za rodinu." Je to jednoduchý. Kdo je proti nám, je nacista...Této stalinské logice nic neodolá. Ale musíte mít hodně vojáků, nejlépe miliony, hodně kaťuší, děl a tanků. Pak to půjde až do Berlína.

0 0
možnosti
  • Počet článků 230
  • Celková karma 33,65
  • Průměrná čtenost 2731x
Přicházím za Vámi jako ten, kdo se rád dívá při procházkách po kopcích i ulicích, jako ten, kdo rád čte beletrii i zprávy a jako ten, kdo rád poslouchá hudbu, ač zahrát ji neumí.

O tom a třeba i lecčem jiném sem občas napíšu a bude mi potěšením přečíst si vzápětí i něco od Vás.

Seznam rubrik