Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jistě jste měl na mysli M a l o u Morávku.:-) Jinak souhlas.

0 0
možnosti
LB

Máte pravdu, myšlenky se mi zamotaly. Opravuji a děkuji za postřeh.

0 0
možnosti
JZ

No a jak přistupovat k ostatním světovým pohořím? Máme se všude na světě držet výhradně značených cest? Jistě, přímé zákazy bychom porušovat neměli (ačkoli já osobně tedy třeba v Rakousku stanuji, i když je to celoplošně zakázané), ale co dělat v případě, kdy přímé zákazy neexistují? Jak má někdo vylézt na horu, na níž není značená stezka?

0 3
možnosti
LB

Pane Záturecký, neznalost neomlouvá. Jinak řečeno, hloupost není omluvou ani tam, kde cestou nenarazíte na ceduli s úplným zněním všech paragrafů o tom, co se smí, a co se nesmí. Stanujte si, kde chcete, jste přece svobodný člověk. Porušujte si všechny zákazy, které vás omezují. Vy sám přece víte nejlépe, co je pro vás i pro ostatní dobré. Nenechte se svazovat autoritami, které rozhodují o vás bez vás. Nebojte se, vždyť se společnost organizovaná těmi autoritami i při tom vašem největším porušení všech pravidel přece pokusí zachránit.

2 0
možnosti
Foto

I66v17a92n 90M57a29r74e76k

16. 1. 2021 9:53

Souhlas pane Burgete. Ale těžko někoho nazvat "skialpinistou", když se přes několikeré varování vydá do lokality, kde jde evidentně o život.

Nakonec ta "pojmenování" jsou zde typická, třeba zloděj, který odcizí auto i přes několikerý zákaz řízení je zde prezentovaný jako "řidič" , či ten kdo úmyslně poškodí nějaké dílo, je veřejnosti představen jako "výtvarník" . Rv

3 0
možnosti
Foto

R^ V zimě bych tam nešla, ale v létě se v blízkosti Sněžné kotliny ráda motám. Jdu od Francouzské brány, právě proto, že tam nejsou žádné značené stezky. Ze západní strany ale je žlutá trasa s turisty i s "turisty", takže jdu raději z jihovýchodu. Je to takové tajuplné místo, pokoru před mocnou přírodou tam nelze nepocítit.

0 0
možnosti
LB

Paní Černá, děkuji za tip na výlet, v této lokalitě jsem ještě nebyl! Lákají mě zejména vodopády na Pátečním potoce. V zimě bych se tam ovšem stejně jako Vy nikdy nevypravil. Vždy si zjistím alespoň minimum o místě, kam chci jít, a údolí Pátečního potoka je v zimě skutečně místem s potenciálním nebezpečím lavin.

2 0
možnosti
MB

Ten kraj, "Je můj" - Důvěrně známý z lyžovaček a všerůzných pochodů po hřebenech. Tragický případ, že nese všechny atributy zvláštní nesmyslnosti. Zajímavý prvek lidské povahy - který byl ještě úsměvně vkomponován :

Holous: A co děláš dneska večer? Čuřil: Jdu do kina. Pojď taky! Jestli nemáš mergle, tak to za tebe zatáhnu. Holous: A co hrajou? Čuřil: Ve víru vášní. Holous: (zklamaně) To mě nebaví.Čuřil: Ale člověče! Máme to zakázaný. Holous: Jo? Zakázaný? To bych šel !

Já dodávám - My byli lavinami zavalováni rovněž ! Zejména na Barborce, ve Džbánu, nebo v Hubertusu ! To byly přímo smrště ! Chlapci se evidentně vydali do podniků jiných ! ... :-)

3 0
možnosti
Foto

Karma pane Burget R^. I kdybyste toto jedenáctitero natlouk všem do hlavy, než si v zimě vyšlápnou do hor, stejně se najde pár jedinců, kterým je všechno putna.

7 0
možnosti
  • Počet článků 230
  • Celková karma 33,65
  • Průměrná čtenost 2731x
Přicházím za Vámi jako ten, kdo se rád dívá při procházkách po kopcích i ulicích, jako ten, kdo rád čte beletrii i zprávy a jako ten, kdo rád poslouchá hudbu, ač zahrát ji neumí.

O tom a třeba i lecčem jiném sem občas napíšu a bude mi potěšením přečíst si vzápětí i něco od Vás.

Seznam rubrik