Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Uživatel požádal o vymazání
5 0
možnosti

Pane Burget, za rok můžete v klidu napsat úplně stejný blog poněvadž ten blábol, pardon chtěl jsem samozřejmě říci výroční zpráva, je každý rok stejný, BIS jenom pozmění datum. ;-D

Samozřejmě karma. R^

6 8
možnosti

J98i52r41k12a 89K31o53r31n

26. 11. 2019 20:11

Ten "blábol" vznikl v jedné z nejlépe hodnocených služeb světa, tlačenko ́. A ty jsi hmatatelný případ toho, že má pravdu i když pro tebe a tvého prezidenta to jsou jen "čučkaři":-)

8 3
možnosti

J37a61n 93B81u14r20d23a

26. 11. 2019 19:23

Mě to přijde jako to s tou husou. To, že většina proruských aktivistů snídá meltu s chlebem, neznamená, že každý, kdo snídá meltu s chlebem, je proruský aktivista.

0 0
možnosti

Vážení čtenáři,

děkuji za Vaše reakce, byť většinou nesouhlasné, těší mě, že můj blogový příspěvek vzbudil zamyšlení a diskuzi.

K dalšímu zamyšlení Vás vybízím citací z rozhovoru s manželkou spisovatele Kundery:

Spisovatelova manželka také v rozhovoru vysvětlila, proč se vyhýbala českým emigrantům. Stále si jen stěžovali a pořád nadávali na komunisty. Připomněla, že byl její otec pět let bez soudu vězněn, a tak rozhodně nemá důvod bývalý režim hájit. „Ale ta hrůza skončila někdy kolem roku 1963, po kafkovské konferenci. To, co bylo potom, byl jiný komunismus, který dělali jiní lidé. Já dokonce ani na ty Rusy nemůžu nadávat, tak jako to děláte vy. Ano, přijely tanky, mne vyhodili z rozhlasu a z televize a zničili nám normální život, ale to neznamená, že je budu všechny nadosmrti nenávidět,“ podotkla.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/vera-kunderova-emigrace-milan-kundera-exil-disidenti-havel-komunismus.A191126_115517_domaci_pmk

4 0
možnosti
Foto

Ten rozhovor je vůbec velice veselý až směšný. Především v tom, že disidenti se báli pana Kundery, protože by prý mohl uškodit Havlovi v politické kariéře. Byl to ale samotný pan Kundera, který se k Československu a posléze k Česku stavěl už v prvních porevolučních dnech s velikým despektem. Byl to on sám, který například bránil překladům svých knih, kdo odmítal rozhovory a prezentaci svých stanovisek. Paní Kunderová naříkala, že po roce 89 Československo respektive Česko nepokračovalo v procesu z roku 1968. Ona prostě chtěla a stále chce návrat k jakémusi socialistickému hybridu - k socialismu s lidskou tváří což samo o sobě je naprostý nesmysl. Socialismus nemá lidskou tvář. Je to monstrum. Zrůda ( tedy ten socialismus, aby mně někdo nenařknul že mám na mysli paní Kunderovou), jejíž budování a udržování stálo tisíce zničených lidských existencí.

6 1
možnosti

Jsme prostě v kybernetické válce, kterou na našem území vedou zpravodajské služby cizí moci. To je neoddiskutovatelné. Ta zpráva jen BIS uvedla, které z nich jsou na našem území nejaktivnější. Ruská, která hledá hlavně politické zisky a ta Čínská, která jde spíš po ekonomickém zisku. Normální občan je mnohdy až nevědomou obětí hlavně ruských lží, tu smršť informací na Netu, TV atd každý nezvládá. Rusko je mistr ve lhaní a dezinformacích z mnohaletou praxí, vždyť hlavní částí v jejich nové politicko-vojenské doktríně z roku 2013-14 náčelníka generálního štábu Valerije Gerasimova, je právě rozvoj hybridní boje, kde se úplně stírají hranice mezi válkou a mírem a hlavně, kde se naprosto degraduje pravda do té míry, aby nikdo nebyl schopen určit co je a co vlastně není pravda....tohle považuji za největší zločin dnešního Putinova Ruska Rv

8 3
možnosti
Foto

R^R^R^ Rusko, které tolik bazíruje na lži jako hlavním nástroji ovládání lidí přitom vystupuje v propagandě cílené na věřící, jako "záchrance křesťanských hodnot". Podle toho je hrubé porušování jednoho z přikázání Desatera (nevyřkneš křivé svědectví proti bližnímu svému) asi "velkou křesťanskou hodnotou" ;-D

3 0
možnosti
Foto

Váš problém je v tom, že překrucujete to co je ve zprávě napsáno. Tam se nepíše že ten kdo se věnuje "uvedené činnosti" je proruský aktivista, ale že proruští aktivisté se věnují uvedeným činnostem. To je dosti podstatný rozdíl. A podobně překrucujete i v dalších bodech a samozřejmě ti co se jím to líbí, vám na to skáčou.

12 2
možnosti

Tak ještě jednou zopakuji to, co píšu v blogu: Aby bylo možné někoho označit za proruského aktivistu, tak je třeba, aby k výše uvedeným činnostem také agitoval ve prospěch Ruska a tvrdil, že v područí Ruska se právě těmto věcem ubráníme, to však zpráva nepíše. Proto je "proruský aktivista" snadno zneužitelná nálepka: "Podívejte se, věnuje se kritice EU, NATO, imigrace, je to tedy proruský aktivista".

5 5
možnosti
Foto

Fakta jsou ve zprávě BIS. Vy jste tu zprávu žádným argumentem nevyvrátil. K tomu, abyste zprávu BIS mohl vyvrátit, musel byste disponovat odlišnými fakty a nejenom je zveřejnit, ale také je umět prokázat. Takže tady naprosto zbytečně prskáte a kalíte vodu RvRvRv

14 2
možnosti

Právě že v té veřejné části zprávy fakta prakticky nejsou. Jsou tam však zevšeobecňující tvrzení nebezpečně zavánějící ideologií a honbou na nepřítele oné ideologie, nikoli státu. A to jsem v blogu popsal.

2 3
možnosti
Foto

Chcete argumenty? Rusko je nesvobodná země. Novináři jsou vražděni, opozičníci zavíráni, internet cenzurován. Vládne oligarchie, volby mají do svobodných daleko. Stejně tak nelze mluvit o svobodě shromažďování, a ani slova. Jakýkoliv pokus nám sem takovéto praktiky infiltrovat vnímám jako nepřátelský akt. A Rusové se o to snaží. A tady je právě ta odpověď na tu otázku - proč nemůžeme dělat samostatnou politiku. Nemůžeme. Protože jak vidíte v momentě, kdy se vymaníme ze západních struktur, tak Rusko hned zvýší tlak. Proto vnímám SPD jako stranu nám nepřátelskou.

16 5
možnosti

Já i ta zpráva mluvíme o České republice, vy o Rusku, přičemž nic z toho, co uvádíte, neplatí ani v Rusku absolutně. V Rusku existuje svoboda shromažďování i svoboda slova, obojí je však značně silněji regulováno než u nás a tyto regulace hodně připomínají totalitní praktiky, to je fakt. Rusové se nesnaží tohle infiltrovat k nám, snaží se naklonit veřejné mínění u nás na svoji stranu, o což se snaží každá velmoc. Zásadně se ohrazuji proti tomu, že nemůžeme dělat samostatnou politiku. S protektorátem byste také souhlasil? Nikde nepíšu, že bychom se měli vymanit ze západních struktur a na své mínění o SPD máte názor, jakékoli tvrzení o SPD však postrádá souvislosti s Vámi uvedenými praktikami Ruska. Pouze demagogové vidí černobíle a potřebují mít nepřítele. Rusko není náš nepřítel, nýbrž partner, ovšem vzhledem k ukotvení naší země v oněch západních strukturách je třeba mít se na pozoru před jeho vlivovými aktivitami. Nic míň, nic víc.

3 8
možnosti

Co vlastně BIS sděluje ? Dobrou zprávu v tom, že dnes již klasicky válčí pouze blbec. Je to nákladné s nejistým výsledkem a mezinárodní ostudou. Tedy nové technologie - internet, šíření všelikých zpráv - Vytváření sítí a komunit, děje se. Velmoci velmocují, tedy Rusko s Čínou o nás mají zájem. I nás to může těšit - Jsme malí, jsme ...

Ještě lepší je, získat nějakou domácí podporu. SPD obchoduje s osvědčeným strachem a bludy, KSČm má historickou roli kolaborovat. Zcela ideální je získat nějakého viditelného politika přímo v zemi ! Pak, je Miloš Zeman naprosto nenahraditelný ! Majstrštyk Hradní, dezinformační kanceláře = Asi 51% českých voličů stále žije v přesvědčení, že prezident jedná v zájmu české země ! ... :-)

3 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS