Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Většinou s Vámi souhlasím, ale občas se střetneme ;-). O rozhodující vliv v Evropě soutěží ne 2, ale nejméně 3 duchovní proudy : křesťanství, islám, sekulární humanismus. Zdaleka ne všichni Evropané jsou křesťané a ne všichni z východu a z Afriky jsou muslimové. Stejně tak prosím, abyste nebulvarizoval výklad historie. Např. o tom, zda probíhaly skutečně dětské křížové výpravy, historici dnes pochybují :

" Analýza Petera Raedtsa z roku 1977 je považována za nejlepší zdroj ohledně otázek týkajících se dětských křížových výprav. Jeho jazyková a sociální analýza naznačuje, že křižáci z roku 1212 nebyly děti, ale chudí lidé na okraji venkovské společnosti, kteří byli nadchnuti ideálem kultu apoštolské chudoby. Věřili, že po neúspěchu ozbrojených křížových výprav Bůh usoudil, že co před tím nezvládly zbraně, zvládnou oni jakožto vyvolení." ( cs.wikipedia/ Dětské křížové výpravy )

Stejně tak podání "vyprávěl nám to jeden profesor na vysoké škole " beru jako neozdrojovanou povídku

0 0
možnosti

Jelikož změna klimatu může přivodit, že jednou ten vodopád určitě alespoň na čas vyschne, tak by bylo dobré se soustředit na příliv nájezdníků kde zatím máme šanci uspět.

2 0
možnosti

Páč ten příliv nájezdníků bez rázných opatření nikdy nevyschne.

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS