Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Byvaly vojak US Army, Bradley Manning, ktery ukradl a pomohl zverejnit 750 000 klasifikovanych informaci byl pro vlastizradu odsouzen na 35 let. V kriminale si nechal zmentl pohlavi, kteryzto zakrok stoji radove nekolik set tisic dolaru. Omilostnen prez, Obamou vystupuje jako aktivista pod jmenem Chelsea Elizabeth Manning.

0 0
možnosti

Já bych nastavil pravidla jinak - pravomocně odsouzený by měl ztratil jakákoli práva, stal by se pouze číslem evidenčním... Problém zdá se je ten, že velké většině našim odsouzeným se nástupem do basy rapidně zvedá životní úroveň, 3x denně teplá strava, koupání v teplé vodě 2x týdně, střecha nad hlavou, v zimě teplo, denní program má organizovaný, televize, knihovny, vycházky, posilovny, ... Vždyˇse na nástup do basy někteří vyloženě těší....[>-]

0 1
možnosti

Do každého kriminálu bych doporučoval "pahorek", snad by to pomohlo.

Stále nemohu pochopit proč u nás stát vynakládá na důchodce kteří celý život pracovali prům. cca 12 000Kč za měsíc a na kriminálníky cca 20 000Kč za měsíc. Říká se že je svoboda důležitá, já souhlasím ale jen do doby než odejdete i s nemocema do důchodu. 12 000Kč důchodu na který mnozí nedosáhnou. Za nájem asi od 7 - 10 000 nájem něco na léky a ostatní, co nám vyjde? No to že v kriminále je lépe. Člověk tam není sám, pravidelně 3x denně strava lékařská služba i zubař jsou k dispozici. Za nic nemusí platit. A jistě by se těch rozdílů našlo vice. Existuje vůbec spravedlnost?

1 0
možnosti

Fakt nechapu, jak je mozne, ze ma odsouzeny zlocinec stejna prava, jako bezuhonny obcan. Kdo pacha trestne ciny, dle meho se tim automaticky svych obcanskych prav vzdava.

8 1
možnosti

Tiež ma fascinuje princíp, že ak niekto hrubo poruší ľudské práva iného, jeho vlastné ľudské práva sú spoločnosťou naďalej chránené, nech to stojí čo chce.

Skôr som za princíp, aby, podľa väzenskej "cenovej skupiny", boli životné potreby trestaného redukované až po absolútne minimum základných životných potrieb.

6 0
možnosti

Jen malé doplnění, myslím, že jsem četla, že má počítač bez přístupu na internet. V opačném případě by samozřejmě šířil své názory dál. Jinak souhlasím, že péče o toho zločince je skandální, má se stokrát lépe než kdejaký důchodce, který celý život pracoval.

12 0
možnosti

Ano, na cele má počítač bez přístupu na internet. Ale přístup na internet, jistě nějak sledovaný, má v té studovně.

0 0
možnosti
  • Počet článků 230
  • Celková karma 33,65
  • Průměrná čtenost 2731x
Přicházím za Vámi jako ten, kdo se rád dívá při procházkách po kopcích i ulicích, jako ten, kdo rád čte beletrii i zprávy a jako ten, kdo rád poslouchá hudbu, ač zahrát ji neumí.

O tom a třeba i lecčem jiném sem občas napíšu a bude mi potěšením přečíst si vzápětí i něco od Vás.

Seznam rubrik