Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

Mel bych takovy dotaz pane Burgerte:

Co jineho o te divce vite, nez napsal cesky, prevazne protievropsky tisk?

cetljste nekdy neco o ni v jinych zemich? tim nemyslim saozrejme hybridni valku vedouci ruske tiskoviny ci silne orezane madarske ci polske.

0 0
možnosti
LB

Pár zpráv z BBC, něco z CNN, nic odlišného od českých informací jsem se tam nedozvěděl, taktéž heslo na wikipedii nepíše nic, co by s tím bylo v rozporu.

Jestliže však Vy k slečně Thunberg máte nějaké zásadní poznatky v rozporu s českým převážně protievropským tiskem, rád je uvítám!

3 0
možnosti
Foto

Jak napsal Marek Stoniš v Reflexu, že kdyby existoval nějaký Bret, mohl by demonstrovat za zrušení veškerých ekologický daní. Místo, aby pomáhaly, poškozují přírodu. Za zastavení zákazu a omezovaní spalovacích motorů. Diesel je k přírodě šetrnější než elektro auto. Za zrušení veškerých závazků o snižování emisí CO2 do let 20030,2040 i 20050. Není prokázán vliv CO2 na změny klimatu. A i kdyby, kromě Evropy si takové závazky nikdo nedal, nemají tedy smysl.

1 0
možnosti
OT

Píšete: O Gretě je také známo, že svůj život žije s mentálním a psychickým handicapem. Je ubohé kvůli tomu na ni shlížet s despektem. Nikdo by k ní neshlížel s despektem, kdyby ona a její okolí z ní nedělalo zachránce světa. Je to směšné, je to odporné a to že ji přijal Papež jenom svědčí o něm, co je zač. Zřejmě mu imponuje, že jak prohlásila Grétina matka, Gréta je jediný člověk, který vidí svoje CO2, když ho vydechuje. A za touhle "aktivistkou", jdou statisíce mladých, zblblých Evropanů. Tragedie.

3 0
možnosti
LT

L71u81d34ě29k 77T40o69n45d56r

31. 5. 2019 10:52

Myslím si, že její mentální a psychický handicap je také součástí promyšlené kalkulace. Protože každý, kdo by jí chtěl odporovat, bude okamžitě zpacifikován tím, že "odporný a špatný". Její handikep ji takvytváří štít "nekritizovatelnosti". Je to citová manipulace s námi. Proto si ji vybrali.

5 0
možnosti
LT

"Svatá Gréta" je produktem manipulace. Stačí se podívat na Wikipedii a dát si dohromady fakta. A praští vás do očí, jak někdo v pozadí si tuto nadšenou dívenku ze základní školy vybral jako maskota pro své cíle a umetá ji pečlivě cestičky, aby z ní udělal mezinárodní celebritu své reklamní kampaně.

Jak jinak vysvětlit, že zcela neznámá a bezvýznamná školačka bez odborných znalostí, co jde v pátek místo školy demonstrovat... je už za tři měsíce hostem na jednání klimatologického fóra OSN, za další měsíc už povídá svá moudra poslancům Evropského parlamentu včele s Junckerem, za další měsíc je pozvána nejmocnějšími šéfy světového biznisu na jednání Ekonomického fóra do Davosu, další měsíc už ji potřásá rukou sám Papež....

Svatá Gréta Thunberg je nadšená školačka, která je cíleně využívána mocnou lobby pro reklamní kampaň, která má za cíl přinést milardy dolarů do kapes obchodníků se "zeleným strachem".

7 1
možnosti
VF

Osoba, kterou tak sáhodlouze popisujete ve svém příspěvku a vyžadujete hodnocení zdravým rozumem, je, při hodnocení zdravým rozumem, chiliastická deprivantka, ze které globální mediálně internetový cirkus udělal ikonický symbol klimatického alarmismu. S jistou pravděpodobností bude dále zneužívána a manipulována, aby vybičovaná senzace přinesla co největší reklamní a panikářsky hysterický efekt. Možná by v dalším záměru ještě mohla, v rámci své nobelisticko mírové osvěty, nařídit vládám a politikům celého světa, aby zakázali šíření rakoviny, to by zcela jistě zabralo a pomohlo.

5 1
možnosti
JS

Vynikající analýza R^

2 0
možnosti
SN

:-).......Autore......máte pravdu! Svět je naruby! Mladí s "chytrými" telefony v ruce, bez vzájemné přímé komunikace a hlavně......s velmi opatrnou nápovědou zájmových skupin chtějí změnit svět.

Doporučoval bych.....zalézt do jeskyní, zbavit se aut a tepla v baráku, začít svítit svíčkami, ev.loučemi. Jak psal v kterémsi příspěvku jeden diskutér, bojují za deštné pralesy a nezalijí vadnoucí kytku na chodbě školy v květináči. R^R^R^

2 0
možnosti
AM

"Ekosystém je soubor složek živé a neživé přírody, které jsou propojeny výměnou látek, energie a informací, a které se v ohraničeném prostoru a čase společně vyvíjejí..."

Ano.

A budoucí fosilní paliva byla před desítkami milionů let uložena pod zem, mimo tuto propojenou výměnu. A člověk je nyní vykutává z podzemí a spalováním uměle přidává do přirozeného koloběhu.

Když budeme mluvit je o uhlí a ropě, mluvíme o 12.000.000.000 tun ročně.

S odpovídajícími důsledky.

Už Václav Klaus tohle nedokázal pochopit a zdá se, že není sám.

Ukončení fosilního průmyslu se nebráníme proto, že neškodí, ale proto, že jsme na něm závislí jak feťák po dvaceti letech na heroinu...

0 0
možnosti
LB

Děkuji Vám za toto doplnění. Je to skutečně tak, fosilní zdroje nejsou s dnešním ekosystémem tak funkčně propojeny, jako například biomasa. Ano, prohánět tak cenné látky jako je uhlí a ropa komínem, to je barbarství. Proto by co nejvíce věcí mělo být poháněno elektřinou a ta by měla být většinově vyráběna v jaderných elektrárnách, nejčistějších a nejspolehlivějších vysokokapacitních zdrojích elektřiny, doplněných obnovitelnými zdroji. Zásadním způsobem by mělo být investováno do jaderných elektráren využívajících místo uranu thorium a do vývoje termonukleární fúze.

2 0
možnosti
JH

J25a22k75u83b 62H39o82z77a

31. 5. 2019 7:58

To vaše poslední souvětí je boží:

"

Nám ostatním, mladým i starším, bych přál, abychom její činy a činy jejích následovníků nehodnotili skrze její zdravotní stav, nýbrž skrze zdravý rozum.

"

Tak k takovému hodnocení by mi tady v diskuzi nestačila íčka. ;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 231
  • Celková karma 33,65
  • Průměrná čtenost 2719x
Přicházím za Vámi jako ten, kdo se rád dívá při procházkách po kopcích i ulicích, jako ten, kdo rád čte beletrii i zprávy a jako ten, kdo rád poslouchá hudbu, ač zahrát ji neumí.

O tom a třeba i lecčem jiném sem občas napíšu a bude mi potěšením přečíst si vzápětí i něco od Vás.

Seznam rubrik