Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OF

Z dostupných zdrojů lze zjistit, že transsexualismus se vyskytuje v populaci v poměru

1:1600. Pro takto postižené osoby, život představuje velké utrpení. Byl o tom film v televizi.Doporučuji zhlédnout, možná bude v nějakém archivu.

Skromnost a zdrženlivost především. Všichni jsme děti boží.

0 0
možnosti
PS

Již stréček Křópal, jehož pořady byly v rozhlase vyhledávány našimi předky, říkával:

"Bodó se dit věce, že to hani pravda nebode!" Byla ještě tetička Křópalka a Jozéfek Melhoba (Václav Šindler). Je pochován na Ústředním hřbitově v Brně.

Za tento závadný stav mohou vychovatelé. Jaksi se nám vytratila odpovědnost a sebedůvěra. A taky láska. Platí totiž: Odpovědnost bez lásky činí bezohledným. A tak světem bloudí davy bezohledných, necitlivých lidí. Jak z takového marasmu ven? Zavést systém zvýhodňující početné a funkční rodiny, pak se nám přestanou plnit věznice a úřady práce.

0 0
možnosti
OP

Díky za článek. Jsem pragmatik, takže v celém tomto pokřiveném dění vidím jednak zájmy "odborníků", kteří se tématu věnují, aby měli kšefty i trochu té slávy a druhak příživnictví nemakačenků, kteří si přivlastnili téma gender a rejžují na tom.

5 0
možnosti
LB

Oba Vámi zmíněné okruhy lidí v tom jistě hrají významnou roli, všimněte si také, jak rychle se ve Vámi popsané situaci vytrácí zájem těch, kolem kterých se to vše vlastně děje.

0 0
možnosti
JU

Velmi pěkně sepsáno, zejména část o důsledcích, jaké to bude mít na matení našich dětí. Těm, co nevěří, že by znejisťování dětí (však si pohlaví vybereš, až budeš starší), doporučuji přečíst knížku Malý tyran. Tam je dost pěkně popsáno, jak se zdánlivě bohulibé snahy rodičů dokáží šeredně zvrtnout, a proč potřebuje dítě dostatek jistoty.

3 0
možnosti
MV

jj, dostatek jistoty, to jste napsal presne

a ten nepotrebuji jen deti, ale i dospeli

0 0
možnosti
MV

ono by namisto tak rozsahleho vypisovani stacilo uplně obycejne pochopit...

3 1
možnosti
EH

Pochopit je snadné. Taky pochopím feťáka, že nutně potřebuje svoji dávku a peníze si na ní obstará krádeží. Má však společnost kvůli tomu legalizovat krádeže?

Samozřejmě to, že někdo je trans nebo gay, mě nijak neohrozí (jako ten zloděj). Ale můžu se snad rozhodnout, jak moc je pro mě důležité, aby část mých daní šla na extra záchodky, extra školky a kdo ví co. Pak tu máme operace - co je nutnost a už kosmetika?

4 0
možnosti
JZ

Tak to je v podstatě nezodpověditelná otázka, jestli někdo dělá něco proto, že chce, nebo že musí. Na tu je zbytečné se ptát, protože na ní neexistuje odpověď. Proto ji můžeme ignorovat. To je jako se ptát, jestli duševně nemocný člověk je skutečně nemocný, neboť přímý důkaz, jako třeba krevní nález, neexistuje. Takže taky p psychiatrii bychom se museli ptát, jestli lidé pomoc pravdu potřebují, nebo je příčinou osvěta. Popřípadě i u jiných pacientů bychom se museli ptát, zda jsou jejich nároky na léčbu a ošetřování oprávněné, když těžko dokážeme u někoho zjistit skutečnou závažnost nějakých potíží. Čili nám v těchto případech nezbývá, než se spolehnout na posudek odborníků, protože nic lepšího stejně k dispozici nemáme, a můžeme to hodit za hlavu.

Nevím ale, jak by měla problematika změny pohlaví či třetího pohlaví být zmatením či opuštěním "samotných základů, na kterých se člověk jako jedinec i společnost definuje". Jednak proto, že různé varianty pohlaví či chromozomů skutečně existují (čili jejich zviditelnění nic nevyvrací, protože tady byli odjakživa, vyvrací leda domněnku, že nic takového neexistuje), jako celá řada jiných anomálií, ale hlavně proto, že my lidé nijak základně definováni nejsme. Místo jedné základní definice spíše přijímáme řadu různých různých i protikladných definicí s vědomím toho, že se jedná jen o jejich prozatimní a nikoli doslovnou platnost. A hlavně s vědomím toho, že každá definice je jen náš myšlenkový konstrukt, který něco ustavuje a něco jiného zase popírá, ale skutečnosti nijak v úplnosti neodpovídá. Jednou jsme oduševnělí tvorové, jindy jen chytrá zvířata, vrchol evoluce, děti boží, jedinečné individuality, jindy zase masy atd. Veškeré tyto "definice" však chápeme jako v "závorkách", protože víme, že nás v úplnosti nedokáže žádná vyjádřit, což ani věda nepředstírá

Jinak oslovení "vážení cestující" se používá i u nás ("omluvte prosím zpoždění vlaku"). Osobně mi to přijde rozumnější, protože cestujícími nejsou jen dámy nebo pánové.

2 1
možnosti
JZ

Ještě poznámka k problému první dámy na facebooku. Nevím jak jste přišel na to, že oslovení "dámy" má něco společného s jedinci, kteří nejsou pohlavně určení. Toto oslovení bylo totiž sytaženo z toho důvodu, že odporuje pravidlům reklamy na facebooku, která zakazuje používat ve sloganech náboženská, pohlavní, etnická, zdravotní nebo jiná určení. S problémem třetího pohlaví to nemá co dělat.

1 0
možnosti
  • Počet článků 231
  • Celková karma 33,65
  • Průměrná čtenost 2719x
Přicházím za Vámi jako ten, kdo se rád dívá při procházkách po kopcích i ulicích, jako ten, kdo rád čte beletrii i zprávy a jako ten, kdo rád poslouchá hudbu, ač zahrát ji neumí.

O tom a třeba i lecčem jiném sem občas napíšu a bude mi potěšením přečíst si vzápětí i něco od Vás.

Seznam rubrik