Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je to zlodějna. Nejdříve se lidé mají postarat sami o sebe a když tak učiní, jsou zase biti. Jednoznačně zrušit.

0 0
možnosti

Zdá se, že developerská lobby má v senátu silnou pozici.

Kdyby to s občany mysleli dobře, požadovali by snížení zejména snížené sazby DPH, která je v ČR v rekordní výši (ve srovnání s ostatními státy EU) a ovlivňuje ceny všeho s bydlením spojeného. Takže by ulevili všem a ne jen zámožným.

1 0
možnosti
Foto

Vy jste zase myšlenkově vedle. Developerům by pomohly nízké daně, protože by měli víc klientů, kteří by na jejich služby dosáhli.

1 0
možnosti
Foto

Darebácká DPH by měla být zrušena

0 0
možnosti

k tomu přistupuje ještě výše dividend, které odvádějí zdejší pobočky zahraničních korporací svým matkám.

Nebylo by vyšší zdanění těchto dividend morálnější, než zdanění nabytí nemovitosti? Bylo, ale neprošlo by to.

Zdroj: https://burget.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=711883

Panebože! Vy nevíte co to je dividenda a jak se zdaňuje, že? a o daňových rájích máte taky podivné představy.

2 0
možnosti

Ony všechny daně, týkající se nemovitostí, jsou nemorální. Zodpovědný občan, který nečeká na pomoc státu a zařídí si vlastní bydlení (někdy i za cenu drahé hypotéky) je za to vzápětí trestán (i když zatím vcelku malou) daní z nemovitosti. Proč??? 8-o

2 0
možnosti
Foto

Protože prokázal svou nezávislost na státu, vládě a straně (co je momentálně u vesla).

1 0
možnosti
Foto

Platit daň z již zdaněného příjmu, proměněného v nemovitost, je státní loupež.

4 0
možnosti

co brecite, preci v demokratickem zrizeni jste si to vybral sam. nebo ze by to s tim zrizenim bylo nejak jinak? :_DD

0 0
možnosti
Foto

Namátkou jsem objevila jednu daň jejíž význam mně zůstal utajen. Kamarádka si spoří v penzijním připojištění od té doby, co to šlo. Nyní jí chybí 3 roky důchodu a tak se rozhodla, že místo předčasného a trvale kráceného důchodu půjde do předdůchodu a bude čerpat svoje naspořené (již jednou zdaněné) peníze. A ejhle - prý bude muset z příjmu odvádět daň z příjmu. Je-li tomu tak, nechápeme ani jedna z nás, kdo to vymyslel.....

0 0
možnosti

Řešil jsem cosi podobného - Z Penzijního fondu KB, mi zhruba odpověděli :

"Daňové sankce při výplatě jsou takové, že pokud požádáte o jednorázový výběr, daně se odvádí z příspěvku od zaměstnavatele a z výnosů" Jinými slovy, jejich zájmem je - To naspořené postupně rozpouštět do pravidelných částek k důchodu. (Dělá málo kdo je zájem o částku celou a ihned. Info lze získat, kupodivu i ochotní!):-)

2 0
možnosti
Foto

Článek obsahuje několik zjednodušení a nepřesností, ale s posledními dvěma odstavci plně souhlasím:

"S morálností daní je to prostě těžké. Připadá mi jako smutný protiklad, jak podobní jsou si jedinci z opačných konců společenských vrstev: Ti nejbohatší často neplatí daně vůbec, protože si to „umí zařídit“, a ti nejchudší také často neplatí daně vůbec, protože nepracují, poněvadž práci buď nenajdou, nebo ji ani nehledají.

Takže nakonec, milý čtenáři, je to zase na Tobě a na mě, abychom pracovali, platili daně a oběma koncům společenského žebříčku zajišťovali jejich současnou existenci..."

Zdroj: https://burget.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=711883

Problémem však je, že ta daně platící střední vrstva se zmenšuje. V důsledku toho:

1. Buď naše civilizace zajde.

2. Nebo se střední vrstva jednou se vzbouří. Ta vzpoura by nejlépe měla proběhnout vstupem do politiky lepších politiků a volením lepších politiků. Pak by nemuselo dojít k revoluci, ale pouze k evoluci.

... Musel by se však též značně ztenčit státní aparát, který vymýšlí a provádí drahé nesmysly.

1 0
možnosti

Já jsem všemi deseti pro aby byly nízké daně a méně "ouřadů". Ale ptám se - globalizace, kyberzločin atd. atd. prostě "nová doba" zesložiťuje a to hodně boj státního aparátu. Tak jako na chudý lid musí být přísnost, jinak leniví, tak i podnikatelé nejsou žádní beránci. U nás se uvádí počet státních úředníků cca 65 tis., je to hodně? Nebo ne? Kolik je jich třeba v Nizozemí (17 mil. obyvatel?) ...

Tak třeba majetkové daně jsou u nás proti Západu nízké.

0 0
možnosti

Pokud kdokoliv ukáže - Odtéká tolik mld na dividendách, není to celý příběh! Je třeba k tomu přidat alespoň druhou podstatnou část zisku - Reinvestice! Každoročně MF "Sestavuje Největší plátce" - Daně z příjmu - (Je to skoro pořád stejné) = Auto Škoda, ČSOB, Komerční, T-Mobile, Philip Morris, Reiffeisen, O2, Hyundai, Lidl - Jako vždy Agrofert mezi TOP 20 není ! Andrej jim asi dá odměnovou průpisku!

Ona Daň z Nemovitosti + Hlavně pak 4% z nabytí Nemovitosti - Byt, RD = Je Amorální šílenost! Robím jsem zdaněn - koupím si cihlu - zdaněna - zedník je zdaněn ... Rušit se nic samozřejmě nebude! Vláda báječných Odborníků má k 30.04.2019 - Již sekyru ve výši 30 miliard Kč! Sázka o pivo = Daň z nemovitosti bude zvýšena! Tak je to správné, trestat se musí. Občane! My jsme tě varovali, nedbal jsi a sám jsi se o pošetile bydlení staral ! (Mj. jde o 79% blbů) ... :-)

2 0
možnosti
Foto

Moč bola vtedy výrobným prostriedkom. Cisár Vespasianus (môj obľúbený) to zdanil tak, ako je dnes zdanený každý výrobný prostriedok. :-)

2 0
možnosti

Děkuji za doplnění konkrétních faktů. Moč se užívala a dodnes leckde užívá například k vyčiňování kůží, zajímalo by mě, zda a kde je tedy daněna :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 230
  • Celková karma 33,65
  • Průměrná čtenost 2731x
Přicházím za Vámi jako ten, kdo se rád dívá při procházkách po kopcích i ulicích, jako ten, kdo rád čte beletrii i zprávy a jako ten, kdo rád poslouchá hudbu, ač zahrát ji neumí.

O tom a třeba i lecčem jiném sem občas napíšu a bude mi potěšením přečíst si vzápětí i něco od Vás.

Seznam rubrik