Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I42v70a83n 14M36a47r55e57k

16. 4. 2019 15:49

Možná podaří Burgete, ale my u dokončení určitě nebudeme. . . . .40-50 let. ;-(

1 0
možnosti
LB

Buďme optimističtí. První odhad, který jsem četl, zněl na dvacet let a částku, jíž přislíbená od různých dárců se k ní blíží. Ovšem jsou to všechno spíše takové nástřely, jen zmapovat škody bude náročné.

0 0
možnosti
JZ

Mně se líbí Ti Češi, kteří jsou nyní velkými požárními experty, za nějaký čas se promění v hokejové trenéry, a na konci května se z nich stanou odborníci na Evropskou unii. :-)

1 2
možnosti
Foto

I38v87a25n 90M80a71r26e39k

16. 4. 2019 15:55

Žasnu, že to konstatujete zrovna Vy? . . . . Viz vaše blogy. R^

4 0
možnosti

Vzpomínám si jak v Praze zvonu Zikmundovi puklo srdce a potom přišly povodně. Doufejme, že už nic zlého Paříž nepotká a byla to jen nešťastná náhoda, která napáchala nenahraditelné škody. Tak snad žádné zlé znamení, ale nepozornost pracovníků na opravě katedrály.

1 0
možnosti
MM

Požár Notre-Dame může být symbolický různým způsobem. Je zajímavé, že velká část diskutérů tíhne k výkladu: trest za multikulturalismus, přitom požár katedrály by mohl být symbolicky vykládán i jako "trest" za ztrátu víry v Boha, nebo hříšný život uvnitř církve.. Ale chápu, že multi-kulti téma je více "sexy".

3 1
možnosti
LB

Symbolických rovin může být skutečně více, ale jak dokazuje i Váš názor, některé vzbuzují více vášní, než druhé. Nechť si každý vybere tu symboliku, která mu vyhovuje, hovoří se třeba o blížících se Velikonocích. Racionálně vzato tu symbolika není žádná a prostě shořel barák, ale lidský pohled zase tak jednoduchý není...

2 0
možnosti
MK

Ten můj prokletý koníček ... však oni si Francouzi brzo našetří na novou.

3 0
možnosti
Foto

Naštěstí se neprapodla klenba a chrám nevyhořel zevnitř. Kamenná stavba zůstala, což je hlavní. Celá katedrála je jistě podrobně zmapována, takže střechu i se štíhlou věží bade možné obnovit v téměř shodné podobě s předchozí podobou. I detaily kamenné architektury bude možné věrně zrekonstruovat.

To je riziko mohutných dřevěných kostrukcí krovů budov i v dnešní době, kdy je chrání bleskosvody. Notre-Dame měnila svou podobu v minulosti vícekrát a byla poškozena také za Velké francouzské revoluce, takže jí něco přidá i nová rekonstrukce.

10 0
možnosti
LB

Děkuji Vám za příspěvek, který, ač se týká smutné události, vyznívá optimisticky!

5 0
možnosti
RP

Víte, alespoň se ti Francouzi trochu uklidní ...to co předváděli ve svých demonstracích na nádherném bulváru Champs-Elysees, ničení soukromého majetku to byl vrchol.. A tohle je velké neštěstí, také jsem zvědavá po vyšetření kdo za případnou nedbalost ponese odpovědnost. Ono někdy stavební dělníci jsou k neuhlídání.

2 0
možnosti
JH

J34a59n 53H51a96r93v67a50n

16. 4. 2019 11:00

No ale na druhé straně je nutno uznat, že v posledních desetiletích přibylo v západní Evropě množství mešit. Třeba se dostane i na nás. :-/

1 1
možnosti
SN

:-).......Pane autore, Vy dnes nesmíte a ni naznačovat ! Je to zajímavé, okamžitě byl vyloučen možný terorismus, ve Francii, jsou jistě jasnovidci.

Dnes jsem četl několik článků, že tam za poslední roky bylo spácháno tisíce akcí proti katolickým kostelům duchovním, čili všeobecně proti naší kultuře! Pak věřte na náhody ! R^R^R^

6 1
možnosti
JZ

To jsem nevěděl, že Staník Nováků patří k vyšetřovatelům požáru Notre - Dame, když má takové zaručené informace. ;-D;-D;-D;-D

5 7
možnosti

J27a39k14u26b 52Š67o85l90c

16. 4. 2019 9:18

Zajímavé zamyšlení, doufejme, že za 100 let bude datum 15.4.2019 bráno pouze jako smutná událost bez jakéhokoliv symbolického přesahu.

3 0
možnosti

Možná že za sto let se naši potomci (budou-li ještě nějací) budou divit, že jejich předci tady čekali jako ovce na porážku;-)

5 0
možnosti
  • Počet článků 229
  • Celková karma 34,80
  • Průměrná čtenost 2743x
Přicházím za Vámi jako ten, kdo se rád dívá při procházkách po kopcích i ulicích, jako ten, kdo rád čte beletrii i zprávy a jako ten, kdo rád poslouchá hudbu, ač zahrát ji neumí.

O tom a třeba i lecčem jiném sem občas napíšu a bude mi potěšením přečíst si vzápětí i něco od Vás.

Seznam rubrik