Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Středoškoláci by nešli bránit Českou republiku. Ale za co vlastně mají chtít bojovat?

Server Seznam Zprávy přinesl svůj průzkum, dle kterého dnešní středoškoláci většinově odmítají vojenskou službu a dokonce i odmítají účast na obraně České republiky! Tímto skandálním stavem jsme vinni my všichni.

Nelze přeceňovat žádný průzkum veřejného mínění a rozhodně nelze přeceňovat průzkum, který na relativně malém počtu respondentů provedl nějaký zpravodajský server. Jenže fakta, která zjistil server Seznam Zprávy, bohužel odpovídají tomu, co vidíme kolem sebe, odpovídají stavu naší mládeže, tak jak se projevuje. 

Dle průzkumu /1/ dvě třetiny středoškoláků odmítají jakoukoli formu vojenské služby, tři pětiny z nich by se ani nezapojily do obrany vlasti! 

Jak se stalo, že republiku, kterou nám vybojovali legionáři vlastní krví a která byla připravena postavit se i drtivé přesile nacistického Německa, nepovažují současní mladí za hodnu obrany? Zdůrazňuji, že republiku nám nevybojovali lidé, kteří spatřovali v armádě možnost finančního zajištění a osobní kariéry. Vybojovali ji ti, kteří chtěli a milovali svoji vlast.

Ale k čemu vlastně dnes mají mladí cítit nějaký vztah, co jim má být tak drahé, že by za to položili život?

Zemi, kterou za války fakticky okupovalo Německo a za socialismu v podstatě také okupoval Sovětský svaz si občané vzali zpět v roce 1989.

Ale ta země už opět naše není.

Místo německého protektorátu, který nám vyhrožoval puškami a granáty, tu máme opět z velké části Německem řízený a zatím mírnější protektorát Evropské unie. Pokrok ovšem nastal: Za neposlušnost se nám zatím vyhrožuje "jen" soudy a finančními sankcemi /2/.

Místo rasových zákonů jsme nuceni přijímat zákony šílenství rádoby ekologického (příkladem budiž Green Deal) a rádoby lidskoprávního (příkladem budiž ESG). A stejně jako za socialismu se u nás střídají vlády, které s tou cizí mocností otevřeně kolaborují a za výjimečné příklady takové kolaborace jsou chváleny. Například předsedkyně Evropské komise paní Leyenová pochválila vládu pana Fialy za aktivní roli při schvalování prováděcí agendy Green Dealu /3/. Chyběl snad jen ten soudružský polibek jako tenkrát Brežněva s Husákem...

Když už se česká kandidátka umístí v konkurzu na důležitou pozici v EU na  prvním místě, je do uvedené pozice zvolen opět stranický kolega té paní Leyenové. Protesty Transparency International jsou arogantně umlčeny tím, že "místo nemusí získat vždy ten nejlepší" /4/.

Ti mladí mají bojovat za zemi, která stěžejní části svého průmyslu a infrastruktury nechala zprivatizovat, načež následovala extrémní forma hromadného rozkrádání, zavírání a stěhování privatizovaných podniků do zahraničí. Z těch, které tu zůstaly, se do zahraničí nadále hromadně stěhují zisky. 

Mládež žije v zemi, kde nemůže být hrdá na žádnou novou infrastrukturní stavbu zásadního významu, která by vznikala před jejich očima a dokonce už ani před očima jejich rodičů.

Již několik generací středoškoláků zde žije v zemi, která byla schopna do zahraničních rukou předat i nakládání s tou nejzákladnější podmínkou k životu: S vodou /5/. Co jim my dospělí vlastně předáme? Co mají hájit?

Po mládeži chceme, aby byla ochotná bojovat za zemi, jejíž vláda své občany zradila i v tom, že hlasováním pro migrační pakt ohrozila naši suverenitu a bezpečnost /6, 7, 8/. 

Ta mládež má chtít bránit svoji zemi, když vidí, jak mnoho občanů z napadené Ukrajiny přišlo k nám do České republiky. Když vidí, jak se statisíce ukrajinských mužů, které nyní ta země zoufale potřebuje, u nás v ČR i jinde v Evropě úspěšně vyhýbají vojenské službě ve své vlasti /13/. Naše země i celá EU to trpí, ačkoli jí už docházejí prostředky jak Ukrajinu podporovat a ačkoli i sám ukrajinský ministr zahraničí vyzývá Ukrajince, aby se vrátili do vlasti a bojovali za ni /12/. 

Naše země i většina Evropy svojí migrační politikou dává mládeži jediný vzor:

"Zlu a nepřízni osudu se nemusíš postavit, můžeš před nimi utéci někam, kde je klid a blahobyt".

Ti mladí lidé mají bojovat za zemi, jejíž vláda vlastenecky smýšlející občany hází do jednoho pytle s extremisty, xenofoby a neonacisty /9/.

Naši mladí lidé mají cítit jedinečné a nenahraditelné pouto ke své vlasti, když už ve školní výuce je jim to pouto zpřetrháno ideologiemi typu "multikulturní výchova" či "výchova k evropanství" /14. Kdo se ptal jejich rodičů, zda s tím souhlasí?

Představujeme si, že za naši vlast budou chtít bojovat mladí lidé, z nichž stále víc nechce mít vlastní děti, prý aby tím nezatížili planetu uhlíkovou stopou /10/. Samozřejmě se tak rozhodují opět pod vlivem demagogických kampaní, tentokrát typu "boje za klima" /15/

Chceme, aby o nutnosti bojovat za sebe a svoji širší rodinu v podobě svého národa a své vlasti byli přesvědčení nezkušení mladí lidé, kterým je ale fantasmagoriemi o počtu pohlavních identit narušeno vnímání toho, kdo vlastně sami jsou /11/.

Česká republika i Evropa mají být připraveny se bránit, ačkoli aktivně pracují na likvidaci vlastní podstaty ať už odmítáním mít děti, nebo dovozem kulturně neslučitelných migrantů. Je totiž zřejmé, že přistěhovalý muslim, který se na svoji starou vlast vykašlal a novou nikdy nepřijme, je se svými čtyřmi manželkami schopen zplodit více potomků, než pomatená Evropanka, která zjistila, že je nebinární a genderfluidní, a navíc vyžaduje na sex písemnou smlouvu. 

Za tento stav naší země jsou zodpovědné předchozí generace i současná generace dospělých. Je naší povinností zabránit tomu, aby se vše výše popsané zhoršovalo. Je naší povinností zabránit dalšímu ničení našeho domova a naší budoucnosti, a to i v podobě ničení duší naší mládeže.

 

Zdroje:

1)

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-stredoskolaci-odmitaji-vojensky-vycvik-i-pripadnou-valecnou-obranu-ceska-246664#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest244_hpdop_comments_varC&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

2) 

https://www.denik.cz/ze_sveta/evropska-komise-zaluje-cesko-polsko-a-madarsko-kvuli-migracnim-kvotam.html

3) 

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/zelena-dohoda-podle-fialy-zatim-eu-nenasmerovala-k-inovacim/r~88a9222a5c3f11ee8980ac1f6b220ee8/

4) 

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/evropska-komise-martina-dlabajova-markus-pieper-ursula-von-der-leyen.A240227_091915_zahranicni_kha

5)

https://pravdaovode.cz/

6)

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Rakusan-usvedcen-Kvoty-tam-jsou-schovane-v-jazyce-EU-Migranti-maji-cestu-otevrenou-748311

7) 

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/cnn-prima-news-tomankova-rakusan-migracni-pak-tema-volby-do-eu-opozice-dostalova-jurecka-okamura.A230618_123054_domaci_lre

8)

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/migrace-evropska-komise-unie-migrant-uprchlik-solidarita.A200923_123944_zahranicni_elka

9) 

https://www.mvcr.cz/clanek/pololetni-zprava-mv-o-extremismu-556073.aspx

10) 

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/klimaticka-zmena-krize-ekologie-globalni-oteplovani-zivotni-prostredi-bezdetnost-environmentalni-zal.A211103_155413_domaci_idvs

11) 

https://medium.seznam.cz/clanek/veronika-tazlerova-pohlavi-jsou-jen-dve-nebo-jsme-se-fakt-uz-zblaznili-37045

12) 

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-kuleba-vyzval-ukrajince-k-navratu-domu-40462157#utm_content=freshnews&utm_term=kuleba%20vyzval&utm_medium=hint&utm_source=search.seznam.cz

13)

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-v-evrope-je-druha-ukrajinska-armada-slozena-z-tech-co-uplaceli-rika-polsky-general-40462086#utm_content=freshnews&utm_term=v%20evrop%C4%9B%20je%20druh%C3%A1%20ukrajinsk%C3%A1%20arm%C3%A1da&utm_medium=hint&utm_source=search.seznam.cz

14)

https://clanky.rvp.cz/clanek/s/G/1269/MULTIKULTURNI-VYCHOVA-A-VYCHOVA-K-EVROPANSTVI.html

15)

https://plus.rozhlas.cz/apolena-rychlikova-univerzity-poradaji-stavky-za-klima-po-cele-zemi-upozornuji-8869890

Autor: Lukáš Burget | středa 28.2.2024 15:30 | karma článku: 38,61 | přečteno: 1403x
  • Další články autora

Lukáš Burget

Smí se už psát pravda o důsledcích migrace?

Fakta o problémech s osobami „s migračním pozadím“ se konečně dostávají do popředí - upravená a doplněná verze blogového příspěvku.

26.4.2024 v 12:00 | Karma: 0 | Přečteno: 19x | Diskuse| Společnost

Lukáš Burget

Muslimská migrace ničí Německo a zničí i Česko, dovolíme-li to!

Tvrdá fakta o průšvihu, do kterého nás současná vláda namočila migračním paktem, ukazují výzkumy z Německa. Jakékoli otevření naší země této migraci je zradou na našich lidech a celé České republice.

23.4.2024 v 15:45 | Karma: 8,31 | Přečteno: 95x | Diskuse| Společnost

Lukáš Burget

Významný zákon o významném dni vstupu do EU schválen!

Den vstupu do EU bude v ČR oficiálně dnem významným, kterýmžto schválením příslušného zákona koalice SPOLU evidentně spustila tak říkajíc horkou fázi kampaně před volbami do Evropského parlamentu.

17.4.2024 v 15:30 | Karma: 22,66 | Přečteno: 386x | Diskuse| Společnost

Lukáš Burget

Se Svobodou Cyrilem po křesťansko-bolševicku a se svobodou pojmem po nacisticku?

KDU-ČSL jednalo o vyhození Cyrila Svobody, protože mluvil s neschváleným médiem. Vlaky proti fašismu křižují Rusko, Česko i Slovensko a vozí jen propagandu. Okamura označil za nácky Ukrajince a naskočil tak do stejného vlaku.

9.4.2024 v 15:45 | Karma: 31,04 | Přečteno: 878x | Diskuse| Společnost

Lukáš Burget

Doublethink kvete všude aneb jarní převlékání kabátů

Z návalu protichůdných vyjádření, která se toto jaro práší od úst obzvláště trapným způsobem tolika médiím i politikům mě přepadá taková pylová alergie, až mi očí slzí. I dovolím si pár příkladů pro zvýšení imunity našich čtenářů.

3.4.2024 v 15:30 | Karma: 29,66 | Přečteno: 729x | Diskuse| Média
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Pro mírové rozhovory s Ukrajinou nejsou důvody, řekl Kreml. Jednat odmítá i Kyjev

27. dubna 2024  11:45,  aktualizováno  12:14

V současné době neexistují důvody pro mírové rozhovory mezi Ruskem a Ukrajinou, protože Kyjev...

KOMENTÁŘ: Jako figurky na šachovnici StB. Akce Skaut byla obří past na odboj

27. dubna 2024

Premium Odboj, nebo provokace? Před pětasedmdesáti lety, v dubnu roku 1949, vrcholila u nás akce Skaut,...

Sociální nůžky se rozevírají. Češi chudnou, ač pracují, říká antropoložka

27. dubna 2024

Minimální důstojná mzda pro rok 2023 činila 45 573 korun hrubého, vypočítala Platforma pro...

Precheza dostala novou pokutu za únik oxidu siřičitého, má zaplatit půl milionu

27. dubna 2024  11:27

Přerovská chemička Precheza dostala za únik oxidu siřičitého do ovzduší v říjnu 2014 od České...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 231
  • Celková karma 33,65
  • Průměrná čtenost 2719x
Přicházím za Vámi jako ten, kdo se rád dívá při procházkách po kopcích i ulicích, jako ten, kdo rád čte beletrii i zprávy a jako ten, kdo rád poslouchá hudbu, ač zahrát ji neumí.

O tom a třeba i lecčem jiném sem občas napíšu a bude mi potěšením přečíst si vzápětí i něco od Vás.

Seznam rubrik