Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Na Rakušana nekřičte. Obviňte ho!

Ministr vnitra Vít Rakušan započal své spanilé jízdy po ČR u piva v Karviné a nesetkal se s vřelým, nýbrž s přímo ohnivým přijetím. Leč občané, nekřičme na něho. Obviňme ho z toho, co osobně i jako člen vlády udělal naší vlasti!

Už četnický strážmistr Flanderka z románů o Švejkovi tvrdil:

"Řvát na někoho, to nemá žádný význam. Na lidi podezřelé musí se chytře a dbát přitom, aby se utopili v přívalu otázek".

Ovšem já tvrdím, že je třeba na to jít podstatně chytřeji, než na to šel opilý Flanderka a nenechat zločince, aby se v přívalu otázek utopil.

Předně na tázaného neřvěme:

"Fašisto!". 

To křičeli mnozí hosté nálevny, ve které Rakušan toulky po českých luzích a hájích započal, přičemž si neuvědomil nebo bohorovně pominul fakt, že se započal toulat především po luzích a hájích severomoravských a tedy už jen jeho zdánlivě neutrální vyjádření "Vaši lidi z Karviný" v těch místech z hlediska použitého jazyka příliš sympatií získat nemohlo.  

Ale vážně na toho pána neřvěme "Fašisto". To na ostatní bez příčinné souvislosti řvou jen Putin /1/ a Piráti /2/.

Z davu však kromě urážek padaly i zajímavé dotazy:

Tak například otázka, která zazněla od návštěvníků Rakušanova show v Karviné /3/ ohledně dojmu, jaký vzbudil Rakušanův Putin v pytli na mrtvoly na fasádě ministerstva uprostřed české a ukrajinské vlajky /4/ je případná, protože občan od ministra své vlády právem očekává něco chytřejšího, než infantilní gesta vůči nejvyšším představitelům jiné země, byť páchající válečné zločiny.

Zejména je-li toto "umělecké dílo" se státníkem /ok, dnes už i diktátorem/ v pytli na mrtvoly umístěno mezi naši národní vlajkou a vlajkou země, se kterou jsme solidární, nabízí se otázka, na kolik vážně to s tou solidaritou vůči těžce zkoušené Ukrajině myslíme. Ostatně, součástí té otázky od karvinského publika byl též dotaz, zda po mnohonásobné vraždě na Filosofické fakultě a dlouhodobých zprávách o hrubnutí české společnosti nejde Rakušan s tím chlapem v pytli na mrtvoly tím nejhorším příkladem.

Padaly i další dotazy, kupříkladu dotaz, který prověří naše svědomí a zásadovost, a sice podporujeme-li Ukrajinu vůči agresi Ruské federace, proč jsme nepodporovali Irák či Sýrii vůči agresi americké.

Totiž bez ohledu na to, zda se nám to líbí nebo ne, z pohledu mezinárodního práva šlo tehdy o totéž /a taktéž v Lybii, v Afghánistánu.../. Nevím jak vy, ale já osobně odmítám považovat mrtvého jedné národnosti za méně mrtvého a před tím, než je zabit, za méně trpícího, než člověka národnosti druhé.

Moje srdce je sice s Ukrajinou, na které páchá Ruská federace řádově větší zločiny, nežli páchaly USA se svými spojenci kdekoli v uplynulých desetiletích, nicméně ta zásadní otázka práva a nepráva napadnout suverénní stát tu prostě zůstává.

Ostatně, možná právě kvůli vojenským dobrodružstvím Spojených států amerických a jejich spojenců ve výše uvedených zemích došel Putinův ruský režim k přesvědčení, že může učinit /z hlediska mezinárodního práva, nikoli provedení samotného/ totéž i ve své "sféře vlivu", tedy na nebohé Ukrajině. Svědectví a reportáže z místa samého, tedy ze Sýrie, která shromáždila například zesnulá Tereza Spencerová /12/ jasně odpovídají na to, jak na tom byly USA ze zásadovostí podpory "demokracie" v oněch regionech /5, 13, 14, 15/.

Vyjádřil jsem se jasně, ale pro jistotu to zopakuji ještě jinak, aby o mně nikdo netvrdil, že snad omlouvám nebo dokonce podporuji Rusko v jeho akcích proti Ukrajině: Ruská agrese vůči Ukrajině je přímočarým aktem porušení mezinárodního práva a agresí jedné země vůči druhé suverénní zemi. Tato ruská válka proti Ukrajině se bezprecedentním způsobem dotýká také České republiky. Netvrďme ale, že náš "Západ" šel vždy cestou zákonnosti a humanity. Nešel a poskytnul tak Putinově válečnému běsnění u jeho domácího publika stejný ráz legality, jako to naše západní média tvrdila o výše uvedených vojenských akcích našich spojenců.

Proto jsou relevantní i výše uvedené otázky na pana Rakušana, jenž se prezentuje dětinskými způsoby jako je Putin v pytli na mrtvoly a v jehož kompetenci je například vyšetření zákroku policie vůči bezprecedentnímu aktu násilí, které spáchal tentokrát český jednotlivec vůči českým občanům. Byť i symbolická výzva k násilí může vždy další násilí zplodit a Rakušan v tomto ohledu prostě není nevinný.

Nevím, zda tato otázka padla na besedě v Karviné, ale doufám, že padne na Rakušanových besedách jinde: A je to otázka, která v sobě přirozeně nese obvinění:

"Pane ministře vnitra Víte Rakušane: Podepsal jste migrační pakt, který obsahuje povinnost přijmout migranty, nebo finanční a jiné sankce za jejich nepřijetí. Zároveň s tím jste bez jakýchkoli  podepsaných mezinárodních smluv stejné právní síly tvrdil, že Česká republika má zatím "výjimku vůči přijatým uprchlíkům z Ukrajiny". /6, 7, 8/. Proč jste lhal, že jste nepodepsal povinnost naší země přijímat migranty, proč jste lhal, že má naše země nějakou výjimku?" 

A to obvinění vyplývající z této otázky je jasné:

"Pane ministře vnitra Víte Rakušane: Protože jste podepsal migrační pakt, zradil jste naši zemi. Otevřel jste jí cestu ke stejným problémům s integrací migrantů, jako mají země na západ od nás! /9, 10, 11/" 

 

 

 

Zdroje:

 

1) https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-putin-znovu-klickoval-kolem-otazky-jak-muze-zemi-plnou-fasistu-vest-zid-236460

2) https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/ODS-patri-k-fasistum-Pirat-Peksa-se-zcela-odvazal-a-mnozi-lapou-po-dechu-673385

3) https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/rakusan-demise-debata-bez-cenzury-karvina.A240122_170031_domaci_remy

4) https://www.novinky.cz/clanek/domaci-vyvesenim-ceske-vlajky-a-plachty-s-putinem-v-pytli-se-zabyva-ncoz-40415830

5) https://www.parlamentnilisty.cz/arena/politologove/Tereza-Spencerova-v-Aleppu-prezila-palbu-umirnene-demokraticke-opozice-Uz-je-zpet-demaskuje-pro-vas-lzi-a-ma-vzkaz-pro-Gabala-467259?parent=12008822&p=2

6) https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Rakusan-usvedcen-Kvoty-tam-jsou-schovane-v-jazyce-EU-Migranti-maji-cestu-otevrenou-748311

7) https://echo24.cz/a/Hu7He/tydenik-echo-komentar-kaiser-evropska-azylova-politika-uprchlicke-kvoty-co-dohodl-rakusan

8) https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/cnn-prima-news-tomankova-rakusan-migracni-pak-tema-volby-do-eu-opozice-dostalova-jurecka-okamura.A230618_123054_domaci_lre

9) https://cnn.iprima.cz/antisemitismus-armada-nezamestnanych-kriminalita-nemci-zuri-kvuli-dusledkum-migrace-416486

10) https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/die-welt-nemecko-zaznamenalo-nejvice-pripadu-nelegalni-migrace-od-roku-2015/2461889

11) https://denikn.cz/1280684/v-nemecku-rostou-obavy-z-imigrace-dokonce-uz-i-na-zapade-scholz-se-snazi-zakrocit/

12) https://cs.wikipedia.org/wiki/Tereza_Spencerová

13) https://www.lidovky.cz/svet/turecko-i-saudove-podporuji-islamisty-v-syrii-zadaji-usa-aby-privrely-oci.A150614_140628_ln_zahranici_mmu

14) https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-dzihadiste-dobyvaji-severozapad-syrie-turecko-jim-v-tom-nebrani-217147

15) https://www.denik.cz/ze_sveta/konflikt-v-syrii-nekonci-asad-nepadl-20160927.html

 

Autor: Lukáš Burget | pondělí 22.1.2024 19:22 | karma článku: 42,07 | přečteno: 4534x
  • Další články autora

Lukáš Burget

Smí se už psát pravda o důsledcích migrace?

Fakta o problémech s osobami „s migračním pozadím“ se konečně dostávají do popředí - upravená a doplněná verze blogového příspěvku.

26.4.2024 v 12:00 | Karma: 0 | Přečteno: 19x | Diskuse| Společnost

Lukáš Burget

Muslimská migrace ničí Německo a zničí i Česko, dovolíme-li to!

Tvrdá fakta o průšvihu, do kterého nás současná vláda namočila migračním paktem, ukazují výzkumy z Německa. Jakékoli otevření naší země této migraci je zradou na našich lidech a celé České republice.

23.4.2024 v 15:45 | Karma: 8,31 | Přečteno: 95x | Diskuse| Společnost

Lukáš Burget

Významný zákon o významném dni vstupu do EU schválen!

Den vstupu do EU bude v ČR oficiálně dnem významným, kterýmžto schválením příslušného zákona koalice SPOLU evidentně spustila tak říkajíc horkou fázi kampaně před volbami do Evropského parlamentu.

17.4.2024 v 15:30 | Karma: 22,66 | Přečteno: 386x | Diskuse| Společnost

Lukáš Burget

Se Svobodou Cyrilem po křesťansko-bolševicku a se svobodou pojmem po nacisticku?

KDU-ČSL jednalo o vyhození Cyrila Svobody, protože mluvil s neschváleným médiem. Vlaky proti fašismu křižují Rusko, Česko i Slovensko a vozí jen propagandu. Okamura označil za nácky Ukrajince a naskočil tak do stejného vlaku.

9.4.2024 v 15:45 | Karma: 31,04 | Přečteno: 878x | Diskuse| Společnost

Lukáš Burget

Doublethink kvete všude aneb jarní převlékání kabátů

Z návalu protichůdných vyjádření, která se toto jaro práší od úst obzvláště trapným způsobem tolika médiím i politikům mě přepadá taková pylová alergie, až mi očí slzí. I dovolím si pár příkladů pro zvýšení imunity našich čtenářů.

3.4.2024 v 15:30 | Karma: 29,66 | Přečteno: 729x | Diskuse| Média
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Precheza dostala novou pokutu za únik oxidu siřičitého, má zaplatit půl milionu

27. dubna 2024  11:27

Přerovská chemička Precheza dostala za únik oxidu siřičitého do ovzduší v říjnu 2014 od České...

Čínská armáda se vrátila k Tchaj-wanu. Dvanáct letadel přeletělo dělící linii

27. dubna 2024  11:11

Tchaj-wan v sobotu zaznamenal obnovenou aktivitu čínské armády ve své blízkosti. Tchajwanské...

Rusové v noci ničili ukrajinskou infrastrukturu, znovu útočili i na Charkov

27. dubna 2024  8:05,  aktualizováno  10:41

Sledujeme online Rusko v noci na sobotu zaútočilo na energetickou strukturu Ukrajiny. Ve třech oblastech poškodili...

Zemřel Robert Kvaček. Spisovateli a uznávanému historikovi bylo 91 let

27. dubna 2024  10:10,  aktualizováno  10:24

Ve věku 91 let zemřel historik a spisovatel Robert Kvaček. Ten patřil k největším osobnostem...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 231
  • Celková karma 33,65
  • Průměrná čtenost 2719x
Přicházím za Vámi jako ten, kdo se rád dívá při procházkách po kopcích i ulicích, jako ten, kdo rád čte beletrii i zprávy a jako ten, kdo rád poslouchá hudbu, ač zahrát ji neumí.

O tom a třeba i lecčem jiném sem občas napíšu a bude mi potěšením přečíst si vzápětí i něco od Vás.

Seznam rubrik