Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Michelin za padesát mega a Romové bez ubytoven

Po čtvrt století od Klausova utahování opasků ordinuje další vláda v čele s ODS většině občanů totéž, tedy kromě luxusních restaurací a Ukrajinců, na které proto mají Romové pifku kvůli ubytovnám. 

S ekonomikou je zle a vláda to ví. Sice za to mohou pouze Putin s Babišem, ale vláda je natolik zodpovědná, že se samozřejmě na nikoho nevymlouvá a situaci řeší. Peníze do krvácející státní pokladny má tedy přinést zvýšení daní, což bude nutné už kvůli těm stovkám miliard, které se musí utratit za ty nejlepší a nejdražší zbraně, jinak prý dle novinářů hrozí naší vlasti ztráta suverenity /1/. Škoda, že se novináři tolik nestarali, když nám zbytky suverenity bral diktát Evropské unie třeba všemi těmi rádoby ekologickými nesmysly nebo kartel hypermarketových řetězců, které českému zákazníkovi ordinují pomyje v ceně kaviáru.

Aby měl řadový občan ještě hlubší pocit starosti vlády o jeho blaho, zajistila mu nyní vláda naději do budoucna také tím, že během pěti let zaplatí přes padesát milionů značce Michelin, která se po tu dobu laskavě bude namáhat, aby navštívila některé z českých luxusních restaurací a milostivě zvážila, zda jim udělí nebo neudělí hvězdu /2/. A pak že se vláda nestará: Stačil dopis podepsaný podnikateli v gastrobyznysu a mediálními hvězdami typu kuchaře Pohlreicha a ejhle, 51,3 milionu se hned našlo. Potřebuješ také Ty, milý občane, živnostníku či jakýkoli jiný podnikateli, reklamu za účelem navýšení svých zisků? Neváhej a piš! Vláda Ti jistě ráda vyhoví. Skutečně u vlády, jejíž inteligence se vyznačuje argumentací, že michelinské hvězdy pro pár luxusních podniků přilákají do České republiky nějaký statisticky měřitelný počet turistů, máš velkou šanci získat dotaci od kohokoli na cokoli. Anebo tu vůbec nejde o něčí inteligenci, ale o pokřivenou snobskou morálku rozhodujících a starou dobrou korupci, legalizovanou jako tzv. "lobbing"?

Stručně řečeno: Tato vláda se chová jako zaměstnanec se základní mzdou, kterému hrozí vyhazov, ale který si přesto půjčí na nákup luxusního automobilu a ještě půjčí kamarádovi na úplatek na úřadu.

Mimochodem, když už má vláda takovou starost o naši bezpečnost formou masivního nákupu nejdražší vojenské techniky s minimálním zapojením českých dodavatelů /F-35/, tak je s podivem, že je jí úplně fuk, že kvůli její nečinnosti i podpisům zmíněných "ekologických" direktiv EU naopak dosud značnou bezpečnost energetickou velmi brzy ztratíme /3/. Ano, během několika let se z čistého vývozce elektřiny staneme naopak zásadně závislí na jejím dovozu! Bylo by skutečně zajímavé zjistit, z čeho chce vláda ty investice do armády platit, když jí největší zdroj daňových příjmů, tedy český průmysl začne krachovat kvůli závislosti na drahé elektřině z dovozu, kdoví odkud, když se EU cestou energetické sebevraždy vydala jako celek. 

Další téma je z jiného soudku, ale stejně absurdní: Čeští Romové, přinejmenším tedy ústy svých prý neziskově organizovaných představitelů přišli na do nebe volající nespravedlnost, které se vůči nim naše země dopustila tím, že přijala stovky tisíc Ukrajinců, jejichž zemi napadlo Rusko. Tvrdí to jakýsi pan Nikola Taragoš, který řediteluje ve velmi neziskové organizaci Romodrom /4/. Hořce uvádí:

"Ukrajincům se pomohlo hned a na Romy se desítky let zapomíná"

Jestliže existuje seznam nejdrzejších a nejlživějších výroků v historii, má pan Taragoš šanci dostat se na čelní místa. Nebudu široce rozebírat to, kolik neziskových organizací zaměřených na pomoc Romům u nás už tak dlouho působí, nebudu rozebírat to, kolika nezaměstnaným a nezaměstnatelným Romům tento stát pomáhá, bohužel včetně financování lichvářů s nájmy, když už si pán stěžuje na ubytování. Konstatuji pouze tolik, že dle výročních zpráv jsou české a eurounijní instituce prakticky výlučným sponzorem jeho zaručeně neziskového podniku /5/.

Jiná věc je samozřejmě skutečnost, že tato vláda začala přijímat Ukrajince zcela chaoticky, bez kontroly a bez jakéhokoli prověření, odkud přesně prchají, když boje zuří jen na malé části jejich země a když naše ekonomicky krvácející republika Ukrajině pomáhá také bezpočtem jiných způsobů.

Ne, nejde mi zde o míru české pomoci Ukrajině. Chci upozornit na neslýchanou drzost, s jakou někdo natahuje dlaň, ať už je to lobbing luxusních restauratérů, nebo pasivních občanů zvyklých na to, že je ostatní budou živit ze svých daní. Jestliže si nezvolíme představitele, kteří jejich nestydaté požadavky radikálně odmítnou, brzy všichni doplatíme na neschopnost politiků a jejich zbytečné utrácení ze stále zadluženější státní kasy.

Zdroje:

 

1) https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/stihacky-f-35-nakup-cesko.A230405_102728_domaci_ivos

2) https://www.irozhlas.cz/zivotni-styl/cestovani/50-milionu-michelinsky-pruvodce-poplatek-cesko-vlada_2307122226_nel#utm_content=freshnews&utm_term=michelin%2050%20milion%C5%AF&utm_medium=hint&utm_source=search.seznam.cz

3) https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/rozstrel-jan-vondras-energetik-nouze-blackout-jadro-uhli.A230710_124151_ekonomika_vov

4) https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/rozstrel-nikola-taragos-romove-ukrajinci-ubytovny.A230712_151650_domaci_vov

5) https://romodrom.cz/cs/kdo-jsme/vyrocni-zpravy/

Autor: Lukáš Burget | čtvrtek 13.7.2023 10:30 | karma článku: 38,26 | přečteno: 1359x
  • Další články autora

Lukáš Burget

Smí se už psát pravda o důsledcích migrace?

Fakta o problémech s osobami „s migračním pozadím“ se konečně dostávají do popředí - upravená a doplněná verze blogového příspěvku.

26.4.2024 v 12:00 | Karma: 0 | Přečteno: 19x | Diskuse| Společnost

Lukáš Burget

Muslimská migrace ničí Německo a zničí i Česko, dovolíme-li to!

Tvrdá fakta o průšvihu, do kterého nás současná vláda namočila migračním paktem, ukazují výzkumy z Německa. Jakékoli otevření naší země této migraci je zradou na našich lidech a celé České republice.

23.4.2024 v 15:45 | Karma: 8,31 | Přečteno: 95x | Diskuse| Společnost

Lukáš Burget

Významný zákon o významném dni vstupu do EU schválen!

Den vstupu do EU bude v ČR oficiálně dnem významným, kterýmžto schválením příslušného zákona koalice SPOLU evidentně spustila tak říkajíc horkou fázi kampaně před volbami do Evropského parlamentu.

17.4.2024 v 15:30 | Karma: 22,66 | Přečteno: 386x | Diskuse| Společnost

Lukáš Burget

Se Svobodou Cyrilem po křesťansko-bolševicku a se svobodou pojmem po nacisticku?

KDU-ČSL jednalo o vyhození Cyrila Svobody, protože mluvil s neschváleným médiem. Vlaky proti fašismu křižují Rusko, Česko i Slovensko a vozí jen propagandu. Okamura označil za nácky Ukrajince a naskočil tak do stejného vlaku.

9.4.2024 v 15:45 | Karma: 31,04 | Přečteno: 878x | Diskuse| Společnost

Lukáš Burget

Doublethink kvete všude aneb jarní převlékání kabátů

Z návalu protichůdných vyjádření, která se toto jaro práší od úst obzvláště trapným způsobem tolika médiím i politikům mě přepadá taková pylová alergie, až mi očí slzí. I dovolím si pár příkladů pro zvýšení imunity našich čtenářů.

3.4.2024 v 15:30 | Karma: 29,66 | Přečteno: 729x | Diskuse| Média
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Podmínky míru musí určit Ukrajina, říká ministryně obrany Černochová

29. dubna 2024

Premium Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) o sbírce na munici pro Ukrajinu, komunikaci náčelníka...

Vědmy jdou do akce. Mladé dronařky tvrdě cvičí a chystají se na Rusy

29. dubna 2024

Premium Ukrajina (od zpravodajů iDNES.cz) Válka na Ukrajině je v nemalé míře válkou dronů a technologií. Ukrajina, ale i Rusko je vyvíjejí,...

Americkou Oklahomu a okolní státy zasáhla série tornád. Úřady hlásí čtyři mrtvé

28. dubna 2024  22:16

Nejméně čtyři mrtvé si vyžádala série tornád, která od sobotního večera zasáhla Oklahomu. Podle...

Nikdy nekončící hrozba. Finsko si zvyká na nový vztah s Ruskem

28. dubna 2024  20:49

Ozbrojení finští pohraničníci na běžkách střeží východní část země, nejnovější a nejdelší hranici...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 231
  • Celková karma 33,65
  • Průměrná čtenost 2719x
Přicházím za Vámi jako ten, kdo se rád dívá při procházkách po kopcích i ulicích, jako ten, kdo rád čte beletrii i zprávy a jako ten, kdo rád poslouchá hudbu, ač zahrát ji neumí.

O tom a třeba i lecčem jiném sem občas napíšu a bude mi potěšením přečíst si vzápětí i něco od Vás.

Seznam rubrik