Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Uprchlíci a Česká republika: Dějství druhé

  Až do včerejšího rozhodnutí EU o „povinné solidaritě“ ohledně přerozdělování migrantů se naše republika tomuto diktátu ubránila. Této vládě už ale na osudu naší země nezáleží.

 

Před rokem 2015 se dal pojem „uprchlík“ slyšet prakticky výlučně v debatách odborníků na problematiku migrace, po tomto zlomovém roce se však stal celospolečenským fenoménem. A ne jen ten pojem, především ten člověk, ta lidská vlna, přímo tsunami lidí. Faktorů k tomuto zlomu bylo více, od válečných konfliktů přes neúrodu a s ní souvisejícím nedostatkem potravin až po politické krize a revoluce v zemích arabsko-muslimského kulturního okruhu.

Já osobně však považuji za zásadní přelom v civilizačním okruhu euroamerickém: Kolem roku 2015 prostě vyvrcholil předchozí vývoj, kdy přetekl džbán příčetnosti západních elit a ony se nadobro odpojily od reálného světa. Tento vývoj uspíšila koncentrace neschopných žvanilů z jejich řad do vrcholných mocenských struktur Evropské unie, protože jednotlivé země, snad kromě Německa a Švédska by ještě byly schopny tyto rozptýlené aktivistické osobnosti krotit v jejich mocenských ambicích.

Tak nastalo dějství první: Zmíněným vítajícím „elitám společnosti“ se nějak podařilo přesvědčit davy spoluobčanů, že jim má více záležet na někom z druhého konce planety než na svém spoluobčanovi a že masový příjem lidí z těch vzdálených míst kulturně i ekonomicky jejich domov obohatí. V Německu stály davy občanů na vlakových nástupištích a sborově vítaly migranty na nádražích, stovky Rakušanů  vyjely vlastními auty přivézt migranty z Maďarska /1/, dobrovolníci se činili v přivítání všemi možnými způsoby /2/. Nic z toho by samozřejmě nebylo možné, kdyby se k výzvám pár samozvaných „elit“ /3/ téměř jednohlasně nepřidávali novináři mediálního mainstreamu, ostatně sousloví „tiší a vděční“ odkazující na článek /1/ zvláště aktivistického redaktora Oldřicha Mánerta zlidovělo k ironickému popisu toho, kam vedla tato vítací kultura – známe z německého „Willkommenskultur“.

Západní Evropa si tedy už léta užívá plnými doušky toho, k čemu se nechala svými „elitami“ dotlačit: Milionů příchozích s morálkou a zásadami neslučitelnými s anticko-křesťanskou tradicí Evropy, vyloučených lokalit, pouličních válek gangů, mrzačení pohlavních orgánů děvčátek, exponenciálního růstu znásilnění a další kriminality, davů nezaměstnaných a nezaměstnatelných, dětí s „migračním pozadím“, které nechodí do školy, nebo ji navštěvují jen formálně a tomu odpovídají jejich studijní výsledky, a další spousty dětí „na cestě“, které vystřídají domácí populaci včetně všech svých kulturních, ekonomických a pracovních návyků.

Jen zde, na webu Idnes, a jen za poslední týdny se objevil dostatek článků popisujících náraz západoevropských zemí ze sluncem zalitých oblačných výšin na tuto tvrdou realitu světa vezdejšího.

Nyní však přichází dějství druhé:

Až do včerejška se předchozí dvě vlády České republiky, Sobotkova a Babišova, vědomy si postoje obyvatelstva naší země tomuto osudu vyhnuly a raději volily sankce za neuposlechnutí oné „povinné solidarity“, která samozřejmě neznamenala jakékoli řešení migračního problému, pouze jeho distribuci po celé EU. Západoevropské „elity“ tak musely čekat, ale nakonec se dočkaly: Dočkaly se nové vlády České republiky, pro kterou je osud této země a jejich občanů irelevantní, která nepovažuje za důležitou vůli a budoucnost svých občanů, pouze vůli eurounijních a amerických mocenských struktur.

A tak během švédského předsednictví EU byla „dohodnuta migrační reforma /4/“, obsahující povinnost všech zemí EU si migranty rozdělit, a v případě odmítnutí zaplatit výpalné 20000,- € za každou nepřijatou duši, nebo poskytnout materiální pomoc či vyslání expertů. O kolik dušiček ročně půjde? Jen o maličkost: O 30000 /5/. Pochopitelně, že o alternativách „materiální pomoci nebo vyslání expertů“ se nepíše vůbec nic. Evidentně půjde o náklady stejně krvavé nebo ještě horší, než přijímání těch lidí nebo platba za nepřijetí.

Proti přijetí „migrační reformy“ bylo Maďarsko a Polsko, mezi těmi, kdo se zdrželi hlasování bylo i Slovensko. Česko samozřejmě hlasovalo pro. Pan ministr vnitra Rakušan to zdůvodňuje tím, že nyní prý žádná „povinná solidarita“ České republice nehrozí, protože tu máme spoustu uprchlíků z Ukrajiny /6/. Samozřejmě, že nikdo příčetný neuvěří ani na okamžik, že by pan Rakušan byl tak krátkozraký. Je to prostě cynická výmluva politika, který hodil ty, jejichž zájmy je povinen zastupovat, jednoduše přes palubu. Samozřejmě, že „je-li ČR na Rakušanův návrh“ zatím z povinnosti přijímat nebo platit vyjmuta, je to stav tady a teď. Zítra bude vše jinak a zoufalé západoevropské vlády, které se už léta snaží distribuovat migrační krizi do celé EU, včera dostaly silný nástroj jak to učinit.

Toto rozhodnutí naší vlády nelze hodnotit jinak než jako bezprecedentní zradu našich národních zájmů, kapitulaci před tlakem zbabělých a neschopných byrokratů, kteří rozum a zodpovědnost nahradili rádoby lidskoprávním aktivismem.

Naše země, která zatím krvácí „jen“ ekonomicky, se bude muset připravit i na další oběti, které nepřijdou dnes, nemusí přijít ani zítra, ale jednou přijdou určitě. Viníci současné situace doma i v zahraničí jsou jasní: Soustředěná propaganda politického a mediálního mainstreamu, díky které lidé zvolili vládu, která je zradila. Nebýt jich, zachovala by si většina občanů schopnost vidět kdo je kdo.

Nedokázali-li jsme se poučit z dění na západ od nás, měli bychom se dokázat poučit alespoň z dění u nás doma. Alespoň něco se přece dá dělat v každé situaci.

 

Zdroje:

 

1)

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/na-madarsko-rakouske-hranice-dorazila-dalsi-vlna-uprchliku.A150910_060948_zahranicni_ane

2)

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/jak-se-v-evrope-pomaha-uprchlikum.A150817_101150_zahranicni_ert

3)

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/rozhovor-s-milanem-znojem-o-imigracni-krizi.A150817_154010_domaci_ane

4)

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/migrace-reforma-evropska-unie-eu-svedsko-povinna-solidarita.A230608_205402_zahranicni_dtt

5) https://www.euronews.com/my-europe/2023/06/08/eu-countries-strike-major-deal-on-migration-rules-delivering-the-first-breakthrough-in-yea

6)

https://echo24.cz/a/HdcJu/zpravy-svet-eropska-unie-migracni-reforma?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=denni-tisk

Autor: Lukáš Burget | pátek 9.6.2023 15:30 | karma článku: 38,71 | přečteno: 1132x
  • Další články autora

Lukáš Burget

Smí se už psát pravda o důsledcích migrace?

Fakta o problémech s osobami „s migračním pozadím“ se konečně dostávají do popředí - upravená a doplněná verze blogového příspěvku.

26.4.2024 v 12:00 | Karma: 0 | Přečteno: 18x | Diskuse| Společnost

Lukáš Burget

Muslimská migrace ničí Německo a zničí i Česko, dovolíme-li to!

Tvrdá fakta o průšvihu, do kterého nás současná vláda namočila migračním paktem, ukazují výzkumy z Německa. Jakékoli otevření naší země této migraci je zradou na našich lidech a celé České republice.

23.4.2024 v 15:45 | Karma: 8,31 | Přečteno: 95x | Diskuse| Společnost

Lukáš Burget

Významný zákon o významném dni vstupu do EU schválen!

Den vstupu do EU bude v ČR oficiálně dnem významným, kterýmžto schválením příslušného zákona koalice SPOLU evidentně spustila tak říkajíc horkou fázi kampaně před volbami do Evropského parlamentu.

17.4.2024 v 15:30 | Karma: 22,66 | Přečteno: 386x | Diskuse| Společnost

Lukáš Burget

Se Svobodou Cyrilem po křesťansko-bolševicku a se svobodou pojmem po nacisticku?

KDU-ČSL jednalo o vyhození Cyrila Svobody, protože mluvil s neschváleným médiem. Vlaky proti fašismu křižují Rusko, Česko i Slovensko a vozí jen propagandu. Okamura označil za nácky Ukrajince a naskočil tak do stejného vlaku.

9.4.2024 v 15:45 | Karma: 31,04 | Přečteno: 878x | Diskuse| Společnost

Lukáš Burget

Doublethink kvete všude aneb jarní převlékání kabátů

Z návalu protichůdných vyjádření, která se toto jaro práší od úst obzvláště trapným způsobem tolika médiím i politikům mě přepadá taková pylová alergie, až mi očí slzí. I dovolím si pár příkladů pro zvýšení imunity našich čtenářů.

3.4.2024 v 15:30 | Karma: 29,66 | Přečteno: 729x | Diskuse| Média
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejdřív spor o Green Deal. Sliby politiků pak převrátila umělá inteligence

26. dubna 2024  5:42,  aktualizováno 

Tématu Green Dealu a jeho možné revize se věnovali kandidáti pro volby do Evropského parlamentu v...

Velitelé jsou svině, moji rotu zničili. Ukrajinci hasí průlom v Donbasu

26. dubna 2024  14:54

Premium Zatímco Rusové rozšiřují průnik kolem strategicky položeného městečka Očeretyne, Ukrajinci řeší,...

USA a Čína musí být partnery, řekl Si. Blinken mu vyčetl podporu Ruska

26. dubna 2024  13:10,  aktualizováno  13:45

Ve vztazích mezi Čínou a Spojenými státy zůstává mnoho problémů. Musí ale být spíše partnery než...

KOMENTÁŘ: Byrokracie s vízy? Přitvrdíme. Jak Česko zařízlo studenty z ciziny

26. dubna 2024

Premium Nenápadná úřední klička zásadně zkomplikovala život zahraničních studentů v Česku. Stát ještě...

  • Počet článků 231
  • Celková karma 33,65
  • Průměrná čtenost 2719x
Přicházím za Vámi jako ten, kdo se rád dívá při procházkách po kopcích i ulicích, jako ten, kdo rád čte beletrii i zprávy a jako ten, kdo rád poslouchá hudbu, ač zahrát ji neumí.

O tom a třeba i lecčem jiném sem občas napíšu a bude mi potěšením přečíst si vzápětí i něco od Vás.

Seznam rubrik