Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Milion chvilek pro pětikoalici a menstruační chudoba Pirátů

Chvilkoví milionáři objevili, že příští prezident má být slušný a budou za to demonstrovat. Piráti se pak rozhodli otočit kolem dějin menstruačních potřeb vpřed, zpátky ni krok. Jejich jasnozřivost a zakotvení v realitě budí úžas.

O tom, že chvilkoví milionáři drží prst na tepu života a upozorňují na ty nejpalčivější problémy Česka svědčí jejich epochálně nový nápad demonstrovat opět proti Babišovi. Totiž, oni budou demonstrovat obecně za prezidenta slušného, lidi spojujícího, který bude sloužit lidem a vůbec to bude skvělej chlap nebo ženská. To, že v chystané šňůře akcí půjde opět o expremiéra Babiše, odhalila serveru Novinky paní Jochmannová z chvilkově milionářské sešlosti /2/. Bude se totiž demonstrovat taktéž za prezidenta demokratického, avšak pan Babiš demokratem prý není. Tak ne, že by se pan Babiš tehdy chopil moci s tanky nebo ozbrojeným davem v zádech, to se nestalo, v tom jeho nedemokratičnost nevězí. Tady je prostě třeba pochopit newspeak těchto aktivistů: Demokratem je ten, kdo vyznává jejich politické názory a patří do stejné mocenské kliky. Tudíž i v případě totálního korupčního průšvihu vládní strany STAN a potažmo celé vlády se Milion chvilek opět vymezil vůči straně ANO, které šéfuje ten Babiš /2/. Demokracie však zasahováním nesvéprávného zločince do nejvyšších pater politiky ohrožena není.

Uplynulo několik týdnů a těm bystřejším chvilkovým milionářům už začalo docházet, že Dozimetr ukazuje vládě u občanů vskutku nebezpečné hodnoty ozáření hněvem a odliv sympatií k vládě by mohl následovat i odliv sympatií k Milionu chvilek.  Bylo tedy třeba publikovat poněkud korigující článek, zkrátka, že ve vládních kruzích jest cosi podezřelého, co ohrožuje důvěru občanů /3/. Jsem zvědav, kdy se u chvilkových milionářů dostaví nějaké další poučení z krizového vývoje. Zatím je klid, demokracie s touto pětikoalicí v čele země patrně stále ohrožena není.

Naštěstí ten Babiš opět objíždí republiku, a protože jasně neřekl, jestli bude nebo nebude kandidovat na prezidenta, hodí se to pro další sérii kampaní. Jestli to bude stejně monstrózní, jako minulé čtvrtmilionové sešlosti na Letné, obávám se, že budou muset Chvilkaři alespoň na chvilku otevřít další neviditelný transparentní účet. S panem Minářem v čele se to už osvědčilo a paměť občanstva je slastně krátká a chvilkovému členstvu to bylo a bude fuk. 

Babišovy hříchy samozřejmě nemá smysl omlouvat, je ovšem jasné, že největším hříchem pana Babiše není ani to, že zneužil dotace či jinak vyraboval obecní kasu nad zákony přípustnou míru, nýbrž to, že Českou republiku zavázal do Green Dealu. Ovšem zatímco Babiš ohledně Green Dealu alespoň chvíli trucoval a mlžil, tak současný premiér i všichni v koalici by se mohli přetrhnout, aby podepsaný Green Deal doručili s ještě mokrým razítkem. Ovšem nějaký Green Deal ohrožující nikoli demokracii, nýbrž samotnou hmotnou existenci našich občanů je nějakým Chvilkám fuk. Nebo není a sami ho podporují, to nejspíše a nejhůře.

Další ryze aktuální a pro řadové občany naprosto zásadní téma dneška našli Piráti. Je jím boj proti menstruační chudobě /4/. Pirátům totiž evidentně někdo prozradil, že řada matek samoživitelek či jinak finančně nedostatečně zaopatřených žen a dívek má nízké příjmy a vysoké výdaje na menstruační hygienické potřeby, tedy vložky, tampóny a eventuálně další věci, o kterých jakožto nemenstruující muž mám jen mlhavé ponětí. Abych vysvětlil poslední obrat, v naší pokrokové společnosti existují i menstruující muži, protože není rozhodující, co máte mezi nohama, ale co máte v hlavě a s čím se identifikujete. I chce se mi v čele menstruujících transmužů (a že jich je!) zakřičet:

„Odmítáme buzeraci kvůli naší menstruaci! Nemáme-li dělohy, máme alespoň vlohy! Nedáte-li nám vložky, tak vám dáme do držky!“

Nebo to zkusit alespoň citovým vydíráním:

"Na rukou budete mít naši krev!" 

Takhle bych si totiž představoval tu řádnou pokrokářskou, revoluční a genderově neutrální kampaň. Místo toho se mi dostalo jakéhosi suchého rozboru, že chudé holky v době menstruace nechodí do školy. Furt jen ty ženský! Je to transfobie, sexismus, genderová diskriminace! To už je skoro jako v tom Skotsku, kde jsou sice natolik pokrokoví, že je nárok na menstruační potřeby zdarma uzákoněn, ale za nejvyššího úředního ochránce menstruace tam určili chlapa /5/ a aktivistické ženy se proti tomu bouří. A co chudáci chlapi s periodou? Na ty Skotky nemyslí? Já rozhodně nejvyššímu správci skotské menstruace fandím! A samozřejmě se také královsky bavím: Aktivisti a aktivistky se dostali do křížové palby vlastní pomatenosti: Na jedné straně se aktivizují za jakási porušovaná práva všech možných pohlavních sebeidentifikací a za jejich naprostou rovnost všude a ve všem, na druhé straně se aktivizují výlučně za ženská práva, na jedné straně jsou schopni dštít oheň a síru na spisovatelku Rowingovou, za to, že prohlásila, že "lidé, kteří menstruují" je hloupost a stačí jednoduše napsat "ženy", na druhé straně se pohoršují za to, že ředitelem skotského přidělování menstruačních potřeb je jmenován muž.

Ale zpět k českým Pirátům: Neschopnost přijít s čímkoli vlastním a přejímání západních progresivistických hovadin a mlátit je do českých kulturních i hmotných poměrů jako čtverec na kulatou díru, to je pro ně typické. Nicméně na jejich kampani mě zaujalo tvrzení, že menstruace není volba a že nemožnost nakoupit si potřeby pro menstruaci vytváří ve společnosti nerovnost. To je podle mě docela dobrý začátek. A až Piráti zjistí, že někdo nemá ani na toaletní papír, tak rozpoutají takovou kampaň, že se z toho…

 

 

 

 

 

Zdroje:

 

  1. https://www.novinky.cz/domaci/clanek/za-prezidenta-kteremu-nehrozi-kriminal-milion-chvilek-chce-babisovi-zavarit-40405876
  2. https://milionchvilek.cz/clanek/politicka-odpovednost-tisickrat-jinak
  3. https://milionchvilek.cz/clanek/stan-dale-hazarduje-s-duverou-obcanu
  4. https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/menstruacni-chudoba-pirati-volby-statni-sprava-hmotnych-rezerv.A220816_151117_domaci_misl
  5. https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/skotsko-menstruace-urednik-muz.A220817_092014_zahranicni_aha
Autor: Lukáš Burget | středa 17.8.2022 15:20 | karma článku: 38,71 | přečteno: 1286x
  • Další články autora

Lukáš Burget

Muslimská migrace ničí Německo a zničí i Česko, dovolíme-li to!

Tvrdá fakta o průšvihu, do kterého nás současná vláda namočila migračním paktem, ukazují výzkumy z Německa. Jakékoli otevření naší země této migraci je zradou na našich lidech a celé České republice.

23.4.2024 v 15:45 | Karma: 8,25 | Přečteno: 91x | Diskuse| Společnost

Lukáš Burget

Významný zákon o významném dni vstupu do EU schválen!

Den vstupu do EU bude v ČR oficiálně dnem významným, kterýmžto schválením příslušného zákona koalice SPOLU evidentně spustila tak říkajíc horkou fázi kampaně před volbami do Evropského parlamentu.

17.4.2024 v 15:30 | Karma: 22,65 | Přečteno: 385x | Diskuse| Společnost

Lukáš Burget

Se Svobodou Cyrilem po křesťansko-bolševicku a se svobodou pojmem po nacisticku?

KDU-ČSL jednalo o vyhození Cyrila Svobody, protože mluvil s neschváleným médiem. Vlaky proti fašismu křižují Rusko, Česko i Slovensko a vozí jen propagandu. Okamura označil za nácky Ukrajince a naskočil tak do stejného vlaku.

9.4.2024 v 15:45 | Karma: 31,04 | Přečteno: 878x | Diskuse| Společnost

Lukáš Burget

Doublethink kvete všude aneb jarní převlékání kabátů

Z návalu protichůdných vyjádření, která se toto jaro práší od úst obzvláště trapným způsobem tolika médiím i politikům mě přepadá taková pylová alergie, až mi očí slzí. I dovolím si pár příkladů pro zvýšení imunity našich čtenářů.

3.4.2024 v 15:30 | Karma: 29,66 | Přečteno: 729x | Diskuse| Média

Lukáš Burget

Podvolení aneb muslimský živel přebírá západní Evropu

Když mazal Lidl kříže na fotkách pro své zboží, bylo to trapným marketingem soukromé firmy, když je kříž vymazán z oficiálního plakátu pařížské olympiády, je to znakem křesťanské kulturní sebevraždy.

6.3.2024 v 15:45 | Karma: 37,87 | Přečteno: 1205x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejsem nominována na eurokomisaře, řekla v debatě pro studenty Nerudová

26. dubna 2024  5:42,  aktualizováno  9:52

Přímý přenos Šest kandidátů pro volby do Evropského parlamentu přijalo účast v debatě Zavolíme!, která je...

Tohle je nenávist, řekl o protestech za Gazu Trump. Kampus stále nevyklidili

26. dubna 2024  9:29

Kolumbijská univerzita v New Yorku odložila ultimátum, podle něhož měli protestující propalestinští...

Byl na vozíku, po výměně kyčlí běhá, trénuje na maraton. Pomáhá mu konopí

26. dubna 2024  8:58

Jakub Kryšpín pracoval, dálkově studoval vysokou školu, měl plány do budoucna. Ty ale v roce 2006...

Z mrazu konečně do tepla. Už dnes bude 17 stupňů, o víkendu i přes 20

26. dubna 2024  8:21

Chlad a mráz zřejmě končí. Meteorologové avizují už na pátek teploty přes patnáct stupňů, o víkendu...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 230
  • Celková karma 33,65
  • Průměrná čtenost 2731x
Přicházím za Vámi jako ten, kdo se rád dívá při procházkách po kopcích i ulicích, jako ten, kdo rád čte beletrii i zprávy a jako ten, kdo rád poslouchá hudbu, ač zahrát ji neumí.

O tom a třeba i lecčem jiném sem občas napíšu a bude mi potěšením přečíst si vzápětí i něco od Vás.

Seznam rubrik