Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Největší nebezpečí hrozí ženám doma, holt nežijeme v plně respektující společnosti.

Vypůjčil jsem si titulky dvou článků serveru Idnes, první v původním znění, druhý ve znění parafrázovaném. Pojednávají o vraždách žen svým partnerem a o veselici LGBT plus mínus a tak dále aktivistů v Praze.

Článek paní Vlčkové /1/ pojednává o tom nejhorším, co může člověk člověku udělat: O vraždě. Vraždy se dopustí především člověk na člověku, až následně je možné rozebírat, kdo koho zabil, v jakém byli vztahu. Článek rozebírá problematiku vraždy ženy jejich současným či bývalým partnerem a jmenuje snahy aktivistů v různých zemích, aby takto kategorizovaná a aktivisty pojmenovávaná vražda, tj. femicida, byla statisticky sledována a hlavně zavedena jako samostatná kategorie do právního řádu.

Nepochybuji o tom, že má význam sledovat různé typy vražd, z mnoha kriminalistických, sociologických i preventivních důvodů. Pochybuji však o důvodech a především motivech snah, aby byl o různé typy zabití člověka člověkem nadále rozšiřován už tak extrémně a zbytečně složitý právní řád. Zabije-li totiž dospělý muž dospělou ženu, pak se jedná o stejně odsouzeníhodný čin, jako kdyby tomu bylo naopak. 

Vrahy jsou častěji muži, stejně jako jsou muži častěji vojáci či policisté. Jsou zkrátka  k fyzickému násilí evolučně vybaveni lépe a více, než ženy. To z nich právě činí ty, kteří se ho častěji dopouštějí i ty, kteří jsou častěji povoláni mu bránit. Vyšší dispozice mužů k fyzickému násilí jsou prostě biologicky podmíněnými konstantami. Ať už budeme společnost organizovat jakkoli a ať se budou aktivisté činit sebevíce, toto se nezmění. Je to trvalá součást lidství, se vším dobrým i zlým, co k němu patří. A člověk obecně je agresor a zabiják, jakému podobného evoluce ještě nikdy nevytvořila. Je totiž schopen tak systematického a přežitím nepodmíněného násilí a ničení, jaké tato planeta nikdy nezaznamenala.

Snažme se osvětou a prevencí formovat děti i dospělé k tomu, aby pro ně fyzické násilí bylo mimo sebeobranu či obranu druhého absolutně nepřijatelným. Aby pro ně byl život druhého nejvyšší a nedotknutelnou hodnotou. Ale v žádném případě nevytvářejme kategorie "těch horších" z nás na základě pohlaví, či jen "těch mužů, kteří častěji vraždí obecně a častěji vraždí své partnerky". To je zhoubná, nesmyslná a nenávistná doktrína, která místo toho, aby mužům a ženám pomáhala sobě porozumět a vyvarovat se konfliktů, je naopak rozděluje a staví je proti sobě. Jako člověka, jehož přesvědčením je, že muž a žena se mají doplňovat, mě toto nesmírně pobuřuje a považuji to za jeden z nejodpornějších aktivistických výmyslů dneška. Právě tohle je totiž vytvářením té "genderové nerovnosti" (což je samo o sobě nesmyslný pojem, viz výše) a "strukturální nerovnosti ve společnosti" (kostrbatý, ale alespoň přijatelný pojem), o kterém článek píše a zmiňuje ho jako nejčastější důvod vraždy ženy mužem. Jsou to nesmysly, opět ideologicky podmíněné. V civilizovaných společnostech muž vraždí proto, protože je fyzicky agresivnější a silnější, ne proto, že ho k tomu nějaké kulturní nastavení společnosti nějak opravňuje či vyzývá. U nás prostě, naštěstí, neexistuje žádná tradice "vražd ze cti" jako ve společnostech ovládaných fanatickými výklady Islámu a kmenových zvyků. U nás naopak existuje tradice, dle které dospělý vyrazí na pomoc dítěti, muž ženě, silnější slabšímu. To je ale dle aktivistů patrně také špatně, neboť to hovoří o "strukturální nerovnosti ve společnosti", ne-li přímo o "genderové nerovnosti".

Jako muži, který se považuje za gentlemana, je mi odporné vytváření nálad strachu žen před muži, vždyť dle tvrzení nadpisu článku "Ženám největší nebezpečí hrozí doma": Je to nesmysl a hloupá lež: Doma, u svého partnera, který ženu miluje a chrání, je naopak žena na tom nejbezpečnějším místě.

Druhý článek s titulkem "Stále nežijeme v plně respektující společnosti, říká šéf Prague Pride" /2/ pojednává naštěstí o lehčích věcech, než jsou vraždy. V Praze se už po dvanácté bude konat rej nejrůznějších aktivistů, kteří jsou sexuálně jinak naladěni, než je biologicko-reprodukční standard, je-li to možné takto nazvat. Tito homosexuálové a všichni další půjdou městem v průvodu, budou mávat transparenty, veselit se, navštěvovat workshopy a ideologické nalejvárny nejrůznějšího druhu a potom se shodnou na tom, že je ostatní stále plně nerespektují. Většinová společnost je holt zlá, nechá si od naprosto cizích lidí křičet do obličeje, s kým chodí do postele, a ještě je odmítá s dotyčným uznat za manžele. Kromě toho si zvolila politiky, kteří jim z jejich vlastních daní na jejich soukromou party přispějí několikamilionové částky. Patrně je to samozřejmost, ale plná tolerance rozhodně ne. Naštěstí normální gayové, lesby a další příslušníci sexuálních menšin na tuto veselici celkem kašlou. Mají dost svých starostí i radostí a nepotřebují si k tomu vytvářet mindráky, jak jim někdo ubližuje.

Na závěr mám jednu poznámku: Letošní průvod aktivistů z řad leseb, gayů a dalších sexuálních menšin bude prý kvůli ekologické udržitelnosti bez motorových vozidel. Nenapovídá to něco? Ale ano, samozřejmě. Aktivisté všeho možného druhu se spojují, je z nich nová internacionála. A zároveň nevybíravě nátlaková organizace, která už dokázala svým ovládnutím politických špiček západní Evropy a Evropské unie rozvrátit ekonomiku a narušit společenský řád. Ale ty politiky, kteří jejich buď jen šílené, nebo v rozporu s proklamacemi o "rovnoprávnosti" neoprávněné výhody požadující teze převzali, ty jsme si zvolili my sami. A v té Praze to platí naprosto doslova.

 

Zdroje:

 

1) https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/femicida-genderove-podminene-nasili.A220803_192239_domaci_vlc

2) https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/prague-pride-festival-sexualnich-mensin-lgbtqi-2022.A220807_132615_domaci_kop

Autor: Lukáš Burget | pondělí 8.8.2022 11:34 | karma článku: 25,23 | přečteno: 510x
  • Další články autora

Lukáš Burget

Smí se už psát pravda o důsledcích migrace?

Fakta o problémech s osobami „s migračním pozadím“ se konečně dostávají do popředí - upravená a doplněná verze blogového příspěvku.

26.4.2024 v 12:00 | Karma: 0 | Přečteno: 19x | Diskuse| Společnost

Lukáš Burget

Muslimská migrace ničí Německo a zničí i Česko, dovolíme-li to!

Tvrdá fakta o průšvihu, do kterého nás současná vláda namočila migračním paktem, ukazují výzkumy z Německa. Jakékoli otevření naší země této migraci je zradou na našich lidech a celé České republice.

23.4.2024 v 15:45 | Karma: 8,31 | Přečteno: 95x | Diskuse| Společnost

Lukáš Burget

Významný zákon o významném dni vstupu do EU schválen!

Den vstupu do EU bude v ČR oficiálně dnem významným, kterýmžto schválením příslušného zákona koalice SPOLU evidentně spustila tak říkajíc horkou fázi kampaně před volbami do Evropského parlamentu.

17.4.2024 v 15:30 | Karma: 22,66 | Přečteno: 386x | Diskuse| Společnost

Lukáš Burget

Se Svobodou Cyrilem po křesťansko-bolševicku a se svobodou pojmem po nacisticku?

KDU-ČSL jednalo o vyhození Cyrila Svobody, protože mluvil s neschváleným médiem. Vlaky proti fašismu křižují Rusko, Česko i Slovensko a vozí jen propagandu. Okamura označil za nácky Ukrajince a naskočil tak do stejného vlaku.

9.4.2024 v 15:45 | Karma: 31,04 | Přečteno: 878x | Diskuse| Společnost

Lukáš Burget

Doublethink kvete všude aneb jarní převlékání kabátů

Z návalu protichůdných vyjádření, která se toto jaro práší od úst obzvláště trapným způsobem tolika médiím i politikům mě přepadá taková pylová alergie, až mi očí slzí. I dovolím si pár příkladů pro zvýšení imunity našich čtenářů.

3.4.2024 v 15:30 | Karma: 29,66 | Přečteno: 729x | Diskuse| Média
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Má přejít česká ekonomika na válečný režim? Doba míru je pryč, říká Pojar

27. dubna 2024

Vysíláme Britský premiér Rishi Sunak nedávno oznámil, že jeho vláda uvede zbrojní průmysl do válečného...

Každý druhý učitel v Německu zažívá ve třídách násilí. Brutalita na školách roste

27. dubna 2024

Premium Německý učitel se stává docela riskantní profesí. Násilí se stává stále běžnější částí vyučování a...

Biden nečekaně kývl na předvolební debatu. Kdykoli kdekoli, říká Trump

26. dubna 2024  22:27

Americký prezident Joe Biden se v pátek nechal slyšet, že by chtěl do debaty se svým předchůdcem...

USA mění systém pomoci Ukrajině: už ne sklad, ale zbraně přímo ze zbrojovek

26. dubna 2024  21:30

USA chystají dosud největší balík vojenské pomoci Ukrajině v přepočtu za více než 140 miliard...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 231
  • Celková karma 33,65
  • Průměrná čtenost 2719x
Přicházím za Vámi jako ten, kdo se rád dívá při procházkách po kopcích i ulicích, jako ten, kdo rád čte beletrii i zprávy a jako ten, kdo rád poslouchá hudbu, ač zahrát ji neumí.

O tom a třeba i lecčem jiném sem občas napíšu a bude mi potěšením přečíst si vzápětí i něco od Vás.

Seznam rubrik