Evropa dělá z migrantů pokusné králíky!

5. 04. 2021 10:49:14
Hraniční státy EU začínají využívat termokamer či dronů k monitoringu migrantů. Dle "humanitárních" organizací však těmito "vysoce rizikovými" technologiemi činí z migrantů "pokusné králíky".

Evropská města jsou prošpikována kamerami, jejichž účelem je prevence trestné činnosti, včetně té, která stále více souvisí s přívalem migrantů. Na evropského občana se chystá cestovní bumážka ve formě "covid pasu", aby se vůbec mohl pohybovat v Schengenském prostoru, ačkoli tu má pohyb právně zaručen. Nyní, v lockdownu, je třeba v České republice vlastním občanům s několika výjimkami zakázán pohyb mimo okresy, a donedávna občan nesměl opustit ani vlastní obec. Na dovolenou si nezajedete, vleky v zimě stály, hotely mají stále zavřeno. Nezajdete si ani na to pivo do hospody. Vše to trpíme, epidemická situace je prostě vrcholně vážná.

Ovšem migrant ze zemí mimo EU má patrně nárok na zvláštní zacházení, je obdařen zvláštními právy. Článek na Idnes /1/ uvádí, že na maďarské, chorvatské či rumunské hranici jsou k monitoringu migrantů stále více využívány termokamery, drony, či zařízení k rozpoznání srdečního tepu až na několik kilometrů daleko. Evropský občan, jenž není rádoby humanitární agendou všech možných údajně neziskových organizací zpracován do bezvědomí, si jistě jen povzdechne, proč taková opatření nemohla být zavedena na samém začátku migrační krize. Stejně tak se ptá, zda tato konečně přijímaná opatření skutečně slouží k tomu, k čemu sloužit mají, tedy k zabránění samotnému vstupu migrantů na území EU.

Zástupci "humanitárních" organizací však na tyto skutečnosti nahlížejí jinak. The Guardian /2/ cituje ekonomického migranta z Afghánistánu, jenž míří za příbuznými do Německa, pana Chálida, který učinil na maďarské hranici tento neblahý objev:

"Vidí nás ve tmě, jen jdete a oni vás najdou. Někdy je (drony apod., pozn. aut.) pošlou do této oblasti, aby sledovali, kdo tady je."

Chálid tak byl maďarskou policií zatlačen zpět do Srbska, odkud se snažil proniknout do EU.

To se ovšem nelíbí nejen Chálidovi, ale také zástupcům zmíněných "humanitárních" organizací. Odhlédneme-li od nesmyslného tvrzení The Guardianu, že "často násilné přemisťování migrantů bez možnosti žádat o azyl je dle práva EU nezákonné" - kdo jim bránil požádat o azyl mimo EU, že ano - tak citujme Simona Campbella z "Border Violence Monitoring Network", organizace, která se stará o práva migrantů v onom regionu:

"Projít trasami je stále obtížnější a obtížnější, koridory (na Balkánu) jsou těmito technologiemi skutečně intenzivně sledovány".

Pán z neziskovky tedy veřejně lituje toho, že se země snaží bránit své hranice proti nelegálnímu průniku cizích osob.

Není sám a má názorové spojence i v akademických kruzích. Jakási Petra Molnarová z "Refugee Law Lab" univerzity v Yorku, která sleduje situaci v řeckém uprchlickém táboru Moria, tvrdí:

"Určité komunity, které jsou již na okraji společnosti, jsou zbaveny práv, jsou používány jako pokusní králíci, ale existuje obava, že všechny tyto technologie budou zavedeny proti širší populaci a normalizovány" /3/.

Paní Molnarová, řekněte prosím, kde jinde, než na hranicích zatěžovaných nelegální migrací, mají tyto technologie být zaváděny? Celosvětová špionáž americkou sítí ECHELON /4/ Vám nevadí? Vojenské drony, které zabíjejí a je těžké určit, kdo je řídí, za kým jde ta zodpovědnost, ty vám nevadí? Že tito spojenci napíchli telefon i německé kancléřce /5/, to vám nevadí? Skutečnost, že online aplikace jako je Facebook, které se stávají stále více součástí našich životů, se potýkají s masivními úniky osobních dat /6/ a i bez těch úniků nemá uživatel kontrolu nad tím, jak jsou jeho osobní data využívána, to vám nevadí? Jakou váhu mají tyto věci oproti vaší obavě o lidská práva (většinou) nelegálních migrantů?

Obava o stále rozsáhlejší sledování populace je tedy sice na místě, ale je evidentní, že paní Molnarová ji používá jen jako zástupný argument. Zcela zřejmé je to z jejího dalšího manipulativního vyjádření, kde otáčí realitu naruby:

"Řecká vláda využívá Covid jako zbraň, jako záminku k uzavření (uprchlických pozn. aut.) táborů a znemožnění výzkumu".

Paní Molnarová, Covid není záminka, to je jeden důvodů, proč jsou tábory těmito technologiemi sledovány. Dalším klenotem z rozhovoru je vyjádření, že řecká pobřežní stráž má dron, který využívá k vlastní propagaci a propagandě a dovoluje si jím sledovat konkrétní lidi, kteří do tábora vstupují a opouštějí ho.

Tato osoba v rozhovoru konečně dochází k tomu, o co jí jde:

"Vyzýváme k moratoriu nebo ke zrušení všech vysoce rizikových technologií na hranicích a kolem nich, protože právě teď nemáme zavedený mechanismus správy, ani integrovaný regionální či mezinárodní mechanismus regulace těchto způsobů využití technologií".

Jakoby místo všech výzkumů v uprchlických táborech a místo všech šroubovaných vyjádření nemohla říci jednoduše:

"Refugees welcome!"

Zdroje:

1) https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/migranti-balkan-technologie-frontex-drony.A210401_075233_zahranicni_jhr

2) https://www.theguardian.com/global-development/2021/mar/26/eu-borders-migrants-hitech-surveillance-asylum-seekers

3) https://www.yourtango.com/2021340666/how-pandemic-turned-refugees-into-guinea-pigs-surveillance-tech

4) https://en.wikipedia.org/wiki/ECHELON

5) https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/1069481-americane-asi-sledovali-i-mobil-angely-merkelove

6) https://www.letemsvetemapplem.eu/2021/04/03/facebooku-unikla-osobni-data-vice-nez-pul-miliardy-jeho-uzivatelu/

Autor: Lukáš Burget | pondělí 5.4.2021 10:49 | karma článku: 40.40 | přečteno: 1797x

Další články blogera

Lukáš Burget

Podvolení aneb muslimský živel přebírá západní Evropu

Když mazal Lidl kříže na fotkách pro své zboží, bylo to trapným marketingem soukromé firmy, když je kříž vymazán z oficiálního plakátu pařížské olympiády, je to znakem křesťanské kulturní sebevraždy.

6.3.2024 v 15:45 | Karma článku: 37.56 | Přečteno: 1116 | Diskuse

Lukáš Burget

Středoškoláci by nešli bránit Českou republiku. Ale za co vlastně mají chtít bojovat?

Server Seznam Zprávy přinesl svůj průzkum, dle kterého dnešní středoškoláci většinově odmítají vojenskou službu a dokonce i odmítají účast na obraně České republiky! Tímto skandálním stavem jsme vinni my všichni.

28.2.2024 v 15:30 | Karma článku: 38.51 | Přečteno: 1324 | Diskuse

Lukáš Burget

Stíhačky za 150 miliard, tričko za 1968,- Kč, Fialova vláda z levného kraje není

Ovšem z kraje infantilních trapností je. Po úspěchu s Fialovou Nutellou a Rakušanovým klipem "To nebylo dobrý" to zkouší také ministryně Černochová tričkem s obrázkem stíhačky, pardon, "supersonického letounu", jak poučila Babiše.

7.2.2024 v 15:45 | Karma článku: 41.98 | Přečteno: 2440 | Diskuse

Lukáš Burget

Na Rakušana nekřičte. Obviňte ho!

Ministr vnitra Vít Rakušan započal své spanilé jízdy po ČR u piva v Karviné a nesetkal se s vřelým, nýbrž s přímo ohnivým přijetím. Leč občané, nekřičme na něho. Obviňme ho z toho, co osobně i jako člen vlády udělal naší vlasti!

22.1.2024 v 19:22 | Karma článku: 42.05 | Přečteno: 4470 | Diskuse

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 13.27 | Přečteno: 151 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 25 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 23 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.11 | Přečteno: 282 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.53 | Přečteno: 489 | Diskuse
Počet článků 226 Celková karma 40.02 Průměrná čtenost 2772

Přicházím za Vámi jako ten, kdo se rád dívá při procházkách po kopcích i ulicích, jako ten, kdo rád čte beletrii i zprávy a jako ten, kdo rád poslouchá hudbu, ač zahrát ji neumí.

O tom a třeba i lecčem jiném sem občas napíšu a bude mi potěšením přečíst si vzápětí i něco od Vás.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...