Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Do Itálie lodí, do Francie vlakem, do kostela s „Alláhu akbar!“

To je stručný příběh evropského pobytu pána, který vraždil v bazilice v Nice. Odhaluje v celé nahotě západoevropské zoufalství v přístupu k migraci a ukazuje tragický rozdíl politiky „nevpouštět“ a "doufat ve vracení“.

Média přinášejí nové informace o muslimském teroristovi, který zabil tři lidi a několik dalších zranil v jihofrancouzském městě Nice, které si už před lety prožilo ještě hrůznější teroristický útok.

Vrahem je jedenadvacetiletý Tunisan Bráhím Avísaví, tedy chlapec přesně ve věku, kdy by mohl hrát „sirotka bez doprovodu“ a kterému by tedy mohla věnovat své snahy například paní Šojdrová. Víme už, že se dostavil na italský ostrov Lampedusa /1/, ale lze předpokládat, že se nikoli náhodou, nýbrž rozhodnutím vyšší moci nedozvíme, kdo konkrétně toho pána do Evropy přivezl.

Nebyla to například kapitánka lodi zneužívající mořské právo k údajné záchraně trosečníků a porušující přitom zákony zemí, kam je přiváží, Carola Racketeová? /5/. Ta se nechala slyšet, že chce, aby Evropa přijala půl milionu migrantů z táborů v Libyi /4/.

Mládenec připlul ze země, která patří z hlediska ekonomiky i lidských práv mezi nejrozvinutější v celé Africe. Ze země, ve které není válka. Přijel vraždit evropské bezvěrce ze země, kterou ta Evropa z velké části živí formou turistického ruchu a další řadu Tunisanů živí přímo či nepřímo z jejich výdělků nebo sociálních dávek inkasovaných v Evropě.

Na Lampeduse pobyl pán v karanténě a italské úřady mu pak nakázaly opustit území Itálie /2/. Zajímalo by mě, jak něco takového v praxi probíhá. Zavedli snad mládence na pobřeží a řekli mu:

„Stopni si nějakou neziskovou loď, až přiveze další várku migrantů a řekni jim, že chceš plout opačným směrem“?

Pán se ale místo toho vybavil nožem a pro jistotu dvěma rezervními, které ukryl do batohu a nastoupil do vlaku. Pravděpodobně slušně pozdravil spolucestující a odjel do lázeňského města Nice. Tam spáchal svůj hrůzný čin, typický akt terorismu s cílem šokovat krutostí.

Ještě na italském území se pánovi věnoval červený kříž, který mu vystavil dokumenty /1/, snad místo lodního lístku na tu pašeráckou loď. Poté byl mladík vypuštěn do volné přírody s neurčitou nadějí, že se „nějak“ vrátí do rodného Tuniska.

Opouští mě slova, když srovnám to, jak úřady čile spolupracují s údajně neziskovými organizacemi přivážejícími migranty a jak migranty opečovávají, a to, jak český řidič kamionu pan Sagan dostal ve Francii několik let vězení za to, že mu migranti bez jeho vědomí vlezli do nákladního prostoru /3/. Soudní bitva pana Sagana pokračuje.

Pan Avísáví byl zadržen a bude snad také souzen. Až budeme znát konečné verdikty, budeme také moci porovnat sazbu, kterou dostane tento vrah se sazbou, kterou dostala nevinná oběť nelegálních migrantů.

Před soud ovšem musel předstoupit také bývalý ministr vnitra Itálie Matteo Salvini, který byl obviněn za to, že nevpouštěl migranty do své země, čímž se prý dopustil jejich "únosu" /6/.

Salvini byl bohužel zbaven funkce dříve, než svým přístupem k migraci stačil zabránit, aby se kromě mnoha jiných věcí staly také ty vraždy v Nice. Nová vláda v Itálii totiž obnovila benevolenci vůči přísunu migrantů a výsledek známe.

Tak zatím končí příběh nenávistného mládence z Tuniska, kterému bylo umožněno vstoupit do Evropy a poté laskavě doporučeno, aby ji opustil. Miliony dalších mládenců se chystají na cestu. Ti z nich, kteří v srdci také skrývají nenávist vůči evropské společnosti, nyní mají v cestě onoho Tunisana dokonalou inspiraci. Ke svým obětem se dostanou bez jakýchkoli překážek.

Na závěr, abych doložil pokračování naivity establishmentu ze začátku intenzivní migrační vlny roku 2015, cituji vyjádření známého komentátora Jiřího Peheho z téhož roku:

"Zmírnit naše obavy snad může skutečnost, že posílat teroristy do Evropy spolu s uprchlíky není příliš racionální, protože ani fanatická organizace, jakou je Islámský stát, docela jistě nechce riskovat, že se nákladně vycvičení agenti utopí ve Středozemním moři. Nemá to ostatně zapotřebí, protože většina dosud dopadených nebo hledaných teroristů v Evropě má evropské pasy." /7/

Pan Pehe tohle publikoval 25.11.2015, tedy dva týdny po hrozivých teroristických útocích v Paříží /8/, o kterých bylo zjištěno, že mezi nimi byl přinejmenším jeden "uprchlík" z migrační vlny téhož roku /9/ a hlavní strůjce je syn marockých migrantů /10/.

Tak tragicky neprozíraví lidé jako je pan Pehe jsou však nadále komentátorskými hvězdami mediálního mainstreamu a veřejnoprávních médií. Nadále mají tu drzost osobovat si právo na rozhodování o tom, jaká migrační politika České republiky má být ta morální a správná.

Naopak lidé, kteří už tehdy varovali před tím, co může nastat, jsou nadále považováni za "xenofoby" či stižené slavně zavedeným novým pojmem "předsudečnou nenávistí" /11/.

 

 

Zdroje:

  1. https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/francie-nice-utok-vysetrovani-kostel-terorismus-utocnik.A201030_093718_zahranicni_kha
  2. https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/v-nice-vrazdil-21lety-migrant-z-tuniska-do-evropy-priplul-v-zari-40340731
  3. https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/jiri-sagan-pravnik-ridic-francie-migranti-odsouzen-pomoc-pravnik.A190227_175021_zahranicni_lre
  4. https://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/evropa/kapitanka-racketeova-chce-prevezt-do-evropy-pul-milionu-migrantu_527318.html
  5. https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/sea-watch-lod-lampedusa-italie.A190629_073638_zahranicni_zaz
  6. https://prima.iprima.cz/prima-zpravy/zahranici/salvini-dnes-pred-soudem-za-kauzu-unosu-131-migrantu
  7. http://www.pehe.cz/Members/redaktor/kolik-je-mezi-uprchliky-teroristu
  8. https://cs.wikipedia.org/wiki/Teroristick%C3%A9_%C3%BAtoky_v_Pa%C5%99%C3%AD%C5%BEi_v_listopadu_2015
  9. https://echo24.cz/a/iUc4e/jeden-utocnik-byl-syran-a-prisel-jako-uprchlik-z-recka
  10. https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/salah-abdeslam-soud-belgie-vrazda-razie-molenbeek-forest-brusel.A180423_101315_zahranicni_hm1
  11. https://www.ceska-justice.cz/2019/05/vlada-zavedla-pojem-predsudecna-nenavist-nespravnym-chovanim-se-muze-dopustit-kazdy/

 

 

Autor: Lukáš Burget | pátek 30.10.2020 16:30 | karma článku: 47,61 | přečteno: 7973x
  • Další články autora

Lukáš Burget

Muslimská migrace ničí Německo a zničí i Česko, dovolíme-li to!

Tvrdá fakta o průšvihu, do kterého nás současná vláda namočila migračním paktem, ukazují výzkumy z Německa. Jakékoli otevření naší země této migraci je zradou na našich lidech a celé České republice.

23.4.2024 v 15:45 | Karma: 7,43 | Přečteno: 82x | Diskuse| Společnost

Lukáš Burget

Významný zákon o významném dni vstupu do EU schválen!

Den vstupu do EU bude v ČR oficiálně dnem významným, kterýmžto schválením příslušného zákona koalice SPOLU evidentně spustila tak říkajíc horkou fázi kampaně před volbami do Evropského parlamentu.

17.4.2024 v 15:30 | Karma: 22,65 | Přečteno: 383x | Diskuse| Společnost

Lukáš Burget

Se Svobodou Cyrilem po křesťansko-bolševicku a se svobodou pojmem po nacisticku?

KDU-ČSL jednalo o vyhození Cyrila Svobody, protože mluvil s neschváleným médiem. Vlaky proti fašismu křižují Rusko, Česko i Slovensko a vozí jen propagandu. Okamura označil za nácky Ukrajince a naskočil tak do stejného vlaku.

9.4.2024 v 15:45 | Karma: 31,04 | Přečteno: 875x | Diskuse| Společnost

Lukáš Burget

Doublethink kvete všude aneb jarní převlékání kabátů

Z návalu protichůdných vyjádření, která se toto jaro práší od úst obzvláště trapným způsobem tolika médiím i politikům mě přepadá taková pylová alergie, až mi očí slzí. I dovolím si pár příkladů pro zvýšení imunity našich čtenářů.

3.4.2024 v 15:30 | Karma: 29,66 | Přečteno: 729x | Diskuse| Média

Lukáš Burget

Podvolení aneb muslimský živel přebírá západní Evropu

Když mazal Lidl kříže na fotkách pro své zboží, bylo to trapným marketingem soukromé firmy, když je kříž vymazán z oficiálního plakátu pařížské olympiády, je to znakem křesťanské kulturní sebevraždy.

6.3.2024 v 15:45 | Karma: 37,87 | Přečteno: 1203x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

OBRAZEM: Jako kolonie na Marsu. Prach ze Sahary zbarvil Athény do oranžova

24. dubna 2024  12:07

Obloha nad jižním Řeckem se zbarvila do oranžova. Akropoli a další athénské památky zahalila v...

Policie rozbila gang falešných bankéřů. Volali z Ukrajiny, obrali stovky důvěřivců

24. dubna 2024  12:03

Královéhradečtí policisté rozkryli organizovanou skupinu, která má na svědomí podvody tzv....

Nové centrum pomůže rodinám se vzácným onemocněním. Inspirace přišla z Norska

24. dubna 2024  11:45

Psychologickou a sociální podporu nabízí pacientům se vzácným onemocněním a jejich rodinám první...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

  • Počet článků 230
  • Celková karma 33,64
  • Průměrná čtenost 2731x
Přicházím za Vámi jako ten, kdo se rád dívá při procházkách po kopcích i ulicích, jako ten, kdo rád čte beletrii i zprávy a jako ten, kdo rád poslouchá hudbu, ač zahrát ji neumí.

O tom a třeba i lecčem jiném sem občas napíšu a bude mi potěšením přečíst si vzápětí i něco od Vás.

Seznam rubrik