Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Chicago: Jak hnutí Black Lives Matter vyrabovalo svoje reparace

Ve fungujících státech chudí nerabují obchody, protože se bojí trestu. V nefungujících státech rabují, protože se trestu nebojí, a ve Spojených státech amerických rabují a ještě to prohlašují do médií za lidskoprávní protest.

O tom, že jedna událost různého typu a rozsahu může způsobit masové protesty a násilí, se přesvědčujeme například při zprávách o dění z Libanonu po výbuchu v přístavu nebo z Běloruska po prezidentských volbách. Podmínkou k tomu je však vždy to, aby ve společnosti existovaly už předtím zásadní rozpory a ona událost se stala jejich rozbuškou.

Ve Spojených státech amerických se onou rozbuškou stala smrt kriminálníka černé pleti, kterou možná způsobil neadekvátní policejní zákrok. Podstatnější vliv však bezesporu má epidemie koronaviru, přičemž USA jsou zemí s největším počtem nakažených na světě, ten počet zde už překonal pět milionů /1/.

V USA, kde neexistuje sociální zabezpečení jako ve většině evropských zemí, tedy ty zdravotní a hned na to i ekonomické dopady takové krize pocítí zasažení lidé téměř okamžitě. A ve společenské realitě USA jsou prostě občané tmavé pleti těmto rizikům vystaveni nejvíce ze všech.

Tyto skutečnosti podnítily extrémní rozvoj hnutí Black Lives Matter, dříve hnutí proti policejní brutalitě vůči osobám tmavé pleti, jevu ovšem existujícímu především relativně a ne bez zásadních  souvislostí s celkovou kriminalitou amerických černochů /3/.

Nyní se však z hnutí stal mix naivních socialistických idejí s protibělošským rasismem a klasickou kriminalitou černošských gangů, jak ukazuje příklad řádění v Chicagu /2/. Spouštěcím faktorem chicagských násilností, rabování a krádeží ve velkém byla fáma o tom, že brutální policie někoho zabila, tentokrát to měl být patnáctiletý chlapec.

Dříve, než se ukázalo, že to byla lež, sjely se do centra a nejluxusnější čtvrti města „protestovat“ stovky lidí tím, že rozbíjely výlohy a kradly vše, nač přišly. Nejodhodlanější protestující přijeli krást rovnou s dodávkami a rozhodně neodjížděli naprázdno /4/.

Hlavní organizátorka hnutí Black Lives Matter v Chicagu, Ariel Atkinsonová k tomu řekla, že ji nezajímá, zda někdo něco ukradl, protože tím pádem má co jíst a má si co obléci. Uvedené loupení nazvala „reparacemi“ /5/.

Loupení samotné a onen výrok za nejzazšími hranicemi absurdity však mají nějaké příčiny. Organizované gangy by se nevydávaly krást, kdyby už tolikrát předchozí násilnosti a protibělošský rasismus hnutí Black Lives Matter beztrestně neprošel. Ta osoba by nenazvala loupení reparacemi, kdyby si nebyla vědoma toho, že obvinění z rasismu nyní v USA slouží jako zlatý klíč do všech dveří a jako zámek na ústa všech, kteří by si dovolili něco namítat proti činům toho, kdo takto obviňuje. Nedovolili by si krást, ničit, vydávat své zločiny za protesty a krádeže za spravedlivou splátku dřívějších nespravedlností, kdyby už tolikrát nebyli v tom všem podpořeni vedoucími osobnostmi politického a kulturního života své země a kdyby nevěděli, jaký strach zaseli do většinového obyvatelstva jakékoli barvy pleti, které chce jen poctivě a za své žít.

Společnost, ve které už neexistuje sociální smír, ve které menšina tyranizuje většinu, ve které se bezúhonní bojí zločinců a poctiví oportunistů schovávajících se za „lidská práva“, ta ovšem určitě není tou západní „svobodou“ a „demokracií“, které nám tu prý chce Rusko a Čína zničit, jak tvrdí na probíhající návštěvě ČR americký ministr zahraničí Mike Pompeo /6/. Ve světle toho, co se v poslední době v USA děje, je vyznění takových řečí více než ironické, ono je přímo trapné a směšné.

Jestliže si totiž na západě tu svobodu a demokracii zničíme sami, pak s tím Rusko a Čína opravdu nebudou mít žádnou práci. Tedy v případě, že by vůbec takový ďábelský plán ty země měly v úmyslu…

 

 

 

Zdroje:

 

  1. https://www.lidovky.cz/svet/pocet-dosud-nakazenych-koronavirem-v-usa-prekonal-hranici-peti-milionu.A200809_170652_ln_zahranici_ele#utm_content=freshnews&utm_term=po%C4%8Det%20naka%C5%BEen%C3%BDch%20v%20usa&utm_medium=hint&utm_source=search.seznam.cz
  2. https://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/clanek/chicago-se-zmenilo-ve-valecnou-zonu-rabovani-a-stovka-zadrzenych-40333013
  3. https://www.seznamzpravy.cz/clanek/vecne-a-bez-emoci-tohle-rikaji-o-nasili-a-rasismu-policie-v-usa-cisla-108612
  4. https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/chicago-blm-usa-rabovani.A200811_185638_zahranicni_cern
  5. https://nypost.com/2020/08/11/black-lives-matter-organizer-calls-chicago-looting-reparation/
  6. https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/mike-pompeo-usa-ministr-zahranici-babis-zeman-senat.A200812_083134_domaci_remy
Autor: Lukáš Burget | středa 12.8.2020 16:30 | karma článku: 47,99 | přečteno: 15552x
  • Další články autora

Lukáš Burget

Muslimská migrace ničí Německo a zničí i Česko, dovolíme-li to!

Tvrdá fakta o průšvihu, do kterého nás současná vláda namočila migračním paktem, ukazují výzkumy z Německa. Jakékoli otevření naší země této migraci je zradou na našich lidech a celé České republice.

23.4.2024 v 15:45 | Karma: 7,89 | Přečteno: 90x | Diskuse| Společnost

Lukáš Burget

Významný zákon o významném dni vstupu do EU schválen!

Den vstupu do EU bude v ČR oficiálně dnem významným, kterýmžto schválením příslušného zákona koalice SPOLU evidentně spustila tak říkajíc horkou fázi kampaně před volbami do Evropského parlamentu.

17.4.2024 v 15:30 | Karma: 22,65 | Přečteno: 385x | Diskuse| Společnost

Lukáš Burget

Se Svobodou Cyrilem po křesťansko-bolševicku a se svobodou pojmem po nacisticku?

KDU-ČSL jednalo o vyhození Cyrila Svobody, protože mluvil s neschváleným médiem. Vlaky proti fašismu křižují Rusko, Česko i Slovensko a vozí jen propagandu. Okamura označil za nácky Ukrajince a naskočil tak do stejného vlaku.

9.4.2024 v 15:45 | Karma: 31,04 | Přečteno: 878x | Diskuse| Společnost

Lukáš Burget

Doublethink kvete všude aneb jarní převlékání kabátů

Z návalu protichůdných vyjádření, která se toto jaro práší od úst obzvláště trapným způsobem tolika médiím i politikům mě přepadá taková pylová alergie, až mi očí slzí. I dovolím si pár příkladů pro zvýšení imunity našich čtenářů.

3.4.2024 v 15:30 | Karma: 29,66 | Přečteno: 729x | Diskuse| Média

Lukáš Burget

Podvolení aneb muslimský živel přebírá západní Evropu

Když mazal Lidl kříže na fotkách pro své zboží, bylo to trapným marketingem soukromé firmy, když je kříž vymazán z oficiálního plakátu pařížské olympiády, je to znakem křesťanské kulturní sebevraždy.

6.3.2024 v 15:45 | Karma: 37,87 | Přečteno: 1205x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Lidovci navrhli zvýšit slevy na dani na děti, stát to má přes 8 miliard ročně

25. dubna 2024  11:36,  aktualizováno  21:15

Zvýšení slev na dani na děti navrhuje KDU-ČSL a hodlá to prosazovat v jednáních s koaličními...

Prezident má absolutní imunitu. Trump zaměstnal Nejvyšší soud, věří v průtahy

25. dubna 2024  19:09,  aktualizováno  21:06

Většina členů amerického Nejvyššího soudu se ve čtvrtek zdála být skeptická k argumentu...

Zatkněte propalestinské levicové fašisty, vyzývá demokratický kongresman

25. dubna 2024  20:44

Demokratický kongresman Adam Smith označil propalestinské demonstranty za „levicové fašisty“ a...

  • Počet článků 230
  • Celková karma 33,65
  • Průměrná čtenost 2731x
Přicházím za Vámi jako ten, kdo se rád dívá při procházkách po kopcích i ulicích, jako ten, kdo rád čte beletrii i zprávy a jako ten, kdo rád poslouchá hudbu, ač zahrát ji neumí.

O tom a třeba i lecčem jiném sem občas napíšu a bude mi potěšením přečíst si vzápětí i něco od Vás.

Seznam rubrik